|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Jerryk2
|
Klepání "ventilů" LPG/BA
Ahoj, vlastním vůz ford focus 1,6 16V, vím, že to sem tak úplně nepatří, ale stává se to občas i na mé octávii, ale ne v takové míře.
Při prudším přidání plynu na benzín BA95 zejména v nízkých otáčkách cca od 1700-2300 se ozývá jakoby klepání ventilů...potom se to ztiší ale ne tak úplně. Při provozu na LPG k tomu vůbec nedochází.
Pro srovnání jsem použil vervu 100 (vysokooktanový benzín) a na něj to taky nedělá.
Nevím jestli to je úplně normální ... mechanik mi tvrdí, že je to nízkýma otáčkama (ventilové vůle jsou ok), ještě jsem to přikládal rozvodům (měněny před 30tkm), ale když to dělá jen na benzín tak se mi to nezdá.
Díky za postřehy...
|
29.9.11, 12:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: Klepání "ventilů" LPG/BA
Co říká diagnostika? Není špatné čidlo klepání?
|
29.9.11, 12:49 |
|
|
Jerryk2
|
Diagnostika je úplně čistá
|
29.9.11, 14:08 |
|
|
Ondras83
|
na LPG nikdy neklepou ventily, to uz musi bejt predstih uplne v pici...
ma to rozdelovac? jak to ridi predstih? jak je starej ten benzin v nadrzi? co tlaky?
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
23.10.11, 09:36 |
|
|
Jerryk2
|
Čidlo klepání je v pohodě - to řídí předstih přes řídící jednotku. Zkoušeli jsme to na analyzátoru a hodnoty jsou v pohodě. Takže na Lpg to neklepe. Na benzín trochu ano. Nedávno jsem to protáhl po dálnici kolem 180km/h na úseku brno-ostrava. trošku se to zlepšilo...ale vypadá to na potřebu seřídit ventily. Jsou sice v normě, ale asi to není úplně echt.
|
23.10.11, 11:46 |
|
|
ferrari
|
Keď "klepú ventily pri názkych ot.", to znamená, že je vysoký predstih a palivo horí detonačne. Ako píšu kolegovia, mohlo by to byť čidlo klepania - ako vieš, že je v pohode? A ako píše Ondras, nemáš tam prastarý benzín? A nie sú RJ motorov také nejaké adaptívne a teda tým, že sa dlho jazdí na LPG sa nejak prestavia na iné hodnoty?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
23.10.11, 18:32 |
|
|
Jerryk2
|
Zkoušení jsme to napojit na pc a sledovali hodnoty spálených plynů a benzínu... s a bez zapojeného čidla, tím jsme vyloučili čidlo klepání. Varianta zvodnatělého benzínu mě taky napadla, ale bral jsem plnou nádrž nového benzínu i s přídavkem čističe vstřiků. Dále jsem to zkoušel na vervu 100 (vysokooktanový benzín) a tam to bylo taky bez klepání jako na lpg. To vše mě vede k ventilům...víc už nevím. Zkoušel jsem i variantu odpojit baterku a tak nechat při provozu na benzín napapovat znovu ŘJ - bylo to stejné.
|
23.10.11, 19:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|