|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Pierburg 2E VW Polo (už Lekr)
Autor |
Zpráva |
chavier
|
Re: Pierburg 2E VW Polo (už Lekr)
asi už vyřešeno, dal jsem karbec na silikon, přetočil s šroubem bohatosti a trošku poladil doraz na vačku.
jen mi to trochu sporadicky škube, jak v donacích podmínkách nastavím bohatost?
_________________ Škoda Octavia TDi Škoda Felicia MPi VW Golf mk1 1.6TD VW Golf mk1 1.9D automat
|
8.10.11, 11:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
doma jedine odhadom...
ja mám na to taký "homemade" návod: mám pripojený digitálny otáčkomer - šroubom voľnobehu nastavím cca otáčky, a šroubom bohatosti potom nastavím najvyžšie otáčky čo sa dajú, postup opakujem kým nedosiahnem požadovaný výsledný voľnobeh...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
8.10.11, 12:16 |
|
|
chavier
|
Chci se zeptat, dal jsem do toho Pola celý karbec z Fáčka, auto jezdí už pul roku bez problému, ale spotřeba 10-11 litru. Dočetl jsem, že tato záměna je možná, ale měl by se zachovat původní difuzor.
Jak na výměnu samotného difuzoru? Myslíte, že to má až takový vliv?
_________________ Škoda Octavia TDi Škoda Felicia MPi VW Golf mk1 1.6TD VW Golf mk1 1.9D automat
|
24.1.12, 10:59 |
|
|
michalkatka
|
difuzor ten je "vyladený" na telo karburátora pred klapkou, on vymeniť ide, ale jedine do správneho priemeru, preto majú karburátory označenie napr. DIF 20. spotreba je dosť vysoká, aký je celkový stav motoora tlaky, vôle ventilov stav VN - prípadne Favoritové poruchy karburátora, obohacovač....
|
24.1.12, 11:53 |
|
|
Capricorn
|
Já teda odborník nejsem spíš samouk (to jsme tady asi povětšinou všichni), ale že jde na LEKRu měnit difuzor slyším poprvé. Nezaměňuješ Michale rozprašovač za difuzor? Jelikož difuzor je do těla vrtaný resp. frézovaný a moc dobře si nedokážu představit jak by se dal vyměnit. Poslední měnitelnej byl myslím u DDSR tj. 110R/110 LS jestli se nepletu. Jo a jinak označení např. 28-30 je průměr hrdel resp. klapek... teda spíš průměr jmenovitýho průtoku jednotlivejch komor aby to bylo přesný.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
24.1.12, 12:45 |
|
|
chavier
|
právě u škody 100 si pamatuji, že celý ten difuzor šel vyndat. on ten Pierburg je předchůdce Lekru, ale můžou tam být drobné rozdíly, přece jen to ladili pro fáčko.
Motor má přes 220tkm, tlaky jsem neměřil, olej nějak extra nebere, jsou tam hydroštely, výfukové potrubí je v pořádku. Jedině co ho omlouvá, že jezdí každý den do 3km a hlavně po městě.
|
24.1.12, 14:59 |
|
|
michalkatka
|
jasné je to rozprašovač, difúzor je telo karbu...
pri tak krátkych trasách a v zime je spotreba myslím normálna...
|
24.1.12, 15:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|