|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Ovládání centralního zamykání
Autor |
Zpráva |
varok
|
Ovládání centralního zamykání
Chlapi prosím vás. Centrální zamykání u auta jen na klíček. Přední dveře jsou tzv. spárované, tedy když odemknu nebo zamknu jedny dveře, tak se automaticky zamknou nebo odemknou všechny. Šlo by nějak jednoduše zapojit, aby každé dveře ovládaly jen sebe samy?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
21.6.21, 08:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Ovládání centralního zamykání
jo vyndej pojistku z centralu - budes mit auto bez centralu
sakra co je tohle za dotaz ??
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
21.6.21, 10:58 |
|
|
varok
|
No ale ty novější auta už mají zámky elektrické ne? Nebo to jde odemykat a zamykat ještě i klasicky mechanicky i bez serv? Jestli ano, tak ditaz opravdu zbytečný. Myslel jsem právě že klíč ovládá jen el. spínač a jednotka pošle signál do serva a to teprve odemkne dveře. Je to auto Kia Rio něco kolem roku 2000
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
21.6.21, 11:24 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
vzdy to ma mechanickou vazbu je to i kvuli vybite baterii v centralu nebo aute odemknes auto - mikrospinac da povel jednotce a ta to odemkne
ale treba u novych skodovek slo udelat ze centralne se odemkli jen dvere ridice a po nastartovani se odemkli ostatni ale rio z roku 2000 to jsite nema
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
21.6.21, 12:08 |
|
|
varok
|
Zkusím tedy vytáhnout tu pojistku centrálu, jestli ji najdu. Děkuji za radu.
|
21.6.21, 12:13 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
jen jedna vec davej bacha na to jestli zadni dvere maji spuntiky na zamceni jinac mechanicky zamkem odemknes jen ridice/ spolujezdce u zadnich dveri bud budes muset chytnout za vnitrni kliku a pri zamceni nejaky cuplik zase zamacknout
|
21.6.21, 12:34 |
|
|
varok
|
Tak jsem zjistil že je to složitější než jsem myslel. Pojistky jsou jedny malé nožové uvnitř pod volantem. Zkoušel jsem postupně všechny po jedné vyndat, ale centrál nereaguje. Ještě jsou pojistky v motorovém prostoru. Je to ale popsané mě neznámým jazykem, jako angličtina mi to nepřipadá. Auto se celkově chová takhle. Řidičovy dveře nejdou otevřít vůbec, ani klíčem ani zevnitř. Sousedovi dveře jdou klíčem, ale po odemknutí se po asi 2 vteřinách opět zamknou. Takže se musí rychle odemknout a druhou rukou venkovní klikou otevřít. Když zkusím vysunout čudlík na řidičových dveřích, tak se jakoby odemknou, servo cvakne, ale dveře nejdou otevřít ani tak. Když čudlík pustím, tak hned sjede dolů a dveře jakoby zamkne. Zadní dveře nejdou otevřít ani jedny zvenku, jen zevnitř. Když otočím klíčkem v zapalování, tak všechny čudlíky neustále cvakají nahoru a dolů asi v intervalu 1 vteřina. Podle mě je problém v zámku řidíče. Je mechanicky zamknutý a dává trvale jednotce signál že je zamknuto. Taky jsem se s tímhle trápil u svého golfíka. Jak ale ty řidičovy dveře odemknout mechanicky, když nejde strčit klíč do zámku? To bude zajímavé. Zkusím na netu najít jestli jde sundat tapec i u zavřených dveří a otevřít to takhle.
|
21.6.21, 14:50 |
|
|
varok
|
Pojistku centrálu jsem nakonec našel. Byla v krabici s pojistkami v motorovém prostoru. Takže už fungují všechny dveře samostatně. Ale řidičovy dveře jsou zamknuté a zablokované a nejdou nijak otevřít. Ale hlavně že už pořád necvaká centrál všemi dveřmi a nezamyká je. Děkuji za natrknutí
|
29.6.21, 03:13 |
|
|
p.s.
|
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
11.7.21, 20:17 |
|
|
varok
|
Jestli jsem to pochopil dobře, tak ty odkazy jsou na Octavii I. Ta má stejné nebo podobné zámky jako můj golfík. U toho jsem se už taky dost natrápil se 2 zámky a teď zlobí ty další 2. Doma mám ty nefunkční co jsem vyndal z mého auta. Tak bych kouknul které táhlo je potřeba potáhnout aby se dveře otevřely. Jenže ta Kia má zámky úplně jiné. Zkoušeli jsme dát sklo úplně dolů a kusem drátu tahat za táhla na tom nefunkčním zámku. Co psal 21lucas není tak úplně pravda. Zámek je totiž v zamknuté poloze a i když dveře odemykáme klíčkem, tak servo neustále tahá zámek do zamknuté polohy a dveře nejdou otevřít. Já jsem ten boj vzdal.
|
11.7.21, 21:48 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Ulomit centrál za zámku a pak otevřít dvěře a dát novej zámek
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
14.7.21, 07:43 |
|
|
p.s.
|
varok píše: Jestli jsem to pochopil dobře, tak ty odkazy jsou na Octavii I. Ta má stejné nebo podobné zámky jako můj golfík. U toho jsem se už taky dost natrápil se 2 zámky a teď zlobí ty další 2. Doma mám ty nefunkční co jsem vyndal z mého auta. Tak bych kouknul které táhlo je potřeba potáhnout aby se dveře otevřely. Jenže ta Kia má zámky úplně jiné. Zkoušeli jsme dát sklo úplně dolů a kusem drátu tahat za táhla na tom nefunkčním zámku. Co psal 21lucas není tak úplně pravda. Zámek je totiž v zamknuté poloze a i když dveře odemykáme klíčkem, tak servo neustále tahá zámek do zamknuté polohy a dveře nejdou otevřít. Já jsem ten boj vzdal. ano golf passat 5 a 5,5 i fábie maj ty zámky stejně opravitelný u kie to netušim sice v rodině jednu máme ale zatim to nebylo třeba řešit
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
19.7.21, 16:18 |
|
|
varok
|
Děkuji pánové za rady. Já jsem to už vzdal. Teď mám nemocenskou kvůli úrazu a ještě minimálně 14 dní budu mít. Takže to možná někdo jiný vyřeší.
|
20.7.21, 10:14 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Tam není co řešit, všechny opravy jsou dražší jak dát nový zámek
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
20.7.21, 11:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|