Heeelp, diesel - biely dym - nespálená nafta
Autor |
Zpráva |
ferrari
|
Re: Heeelp, diesel - biely dym - nespálená nafta
ventYl píše: lucas a bosch naozaj maju inak pozapajane trubky, konkretnejsie poradie je rovnake, ale ryska na remenici je o n*90 stupnov otocena (pre n z {1,2,3}). symptom by bol tazke startovanie, relativne ok volnobeh, ale totalne nahovno zvysene otacky. komorkovy dizel by s prakticky lubovolne rozhodenym casovanim nastartovat islo, priamy vstrek asi nie. No budem to musieť preskúmať...teraz otázka, či to treba o 90 st vrátiť a či posunúť dopredu. Ale mohlo by to tak byť. Jasné, ventily sa stretnúť nemôžu, lebo vačka je spriahnutá OK, ale nevstrekuje to v správny čas...to by mohlo byť ono...len naozaj, o 90 st.kam. bude treba vyskúšať.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
18.5.12, 08:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ferrari
|
Som tak nad tým meditoval na rybačke a síce je pravda, že Bosch má o 90 st, pootočené vývody (mám fotky usporiadania) ale zasa ak ryska na remenici ukazuje napr. hornú úvrať 1. valca, tak potom by malo byť jedno, ako má čerpadlo vývody, proste tesne pred HU 1. valca by to malo streknúť do 1. valca...no ale uvidíme, asi bude dobre skúšať o jeden zub, čo to urobí,,,dúfam, že to nebude piplačka na 3 dni... PS - kukám, že aj Bracho Etzold píše čosi o B a R...musím zajtra poštudovať... EDIT 19.5. - teraz som práve odchytil toho známeho, zasa sme odpojili ten el. predvstrek, auto normálne chytilo, aj bez problémov reagovalo na pridávanie plynu = tým nezapojeným predvstrekom to naozaj nebude... Som aj dumal nad tým Etzoldom a značkami B (Bosch) a R (Roto - Lucas)...bohbvie, ako to je, Etzoldovi veľmi neverím, ale ja som na tom Bosch čerpadle videl iba jednu značku a to ešte aj zvýraznenú modrou farbou, tak by to malo byť teoreticky dobre zapojené...no však sa uvidí.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
18.5.12, 20:46 |
|
|
ferrari
|
Tak som dnes zasa skúšal...najprv som skúšal ten prepad, dal som hadičku do fľašky, naštartoval som a nechal som to brblať...veru, z prepadu nešlo nič...aj keď teda, v nádrži je tak 5l nafty a zadok bol dole...
Potom som skúšal za chodu načerpať balónikom naftu, aj to v pohode išlo, aj sa jemne zvýšili otáčky a už motor šiel aj lepšie do otáčok...ale ten hustý biely dym - no sila. Aké by to malo iné symptómy, ak by naozaj nebolo čerpadlo zaplavené naftou?
Potom sme skúšali odpájať vstreky, či všetky pália a hej, pri odpojení každého sa chod motora citeľne zhoršil.
Chceli sme aj riešiť tie rozvody, ale keď kurňa, keby to bolo jednoduchšie...skúšať to po zuboch, to môže byť naozaj robota na viac dní a toby som sa nedoplatil...
PS - ten Etzold, zasa je to ofajč, ten obrázok je starý tak 20 rokov a auto staré 10 rokov, na remenici nie sú žiadne 2 rysky, iba jedna...
Ozaj, som sa dozvedel, že každé čerpadlo má aj jemné doladenie časovania a to sa robí jemným natočením remenice na oske čerpadla - mohlo by mať aj jemné doladenie taký veľký vplyv, žeby to spôsobovalo nepravidelný chod?
|
21.5.12, 18:40 |
|
|
Šemik
|
Zkusil bych pro začátek natankovat
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
21.5.12, 18:43 |
|
|
ferrari
|
Tak ja som natankoval...5 litrov...kolega na dieselpower píše, že jeho známy to vraj už viackrát prerábal (el. Lucas -> mech. Bosch), že sa ho spýta...vraj si ale pamätá, že spomínal o posunutí časovania čerpadla o zub...a to by aj mohlo byť.
|
21.5.12, 20:36 |
|
|
|