Autor |
Zpráva |
ferrari
|
Klepanie ventilu Corsa
Páni, na "mojej" Corse 1,2 ´96 klepe niečo v motore...je to také ostré klepanie, tak by som povedal, že ventil...ale som kukal, či sa dajú nastaviť, ale podľa všetkého má hydroštely...aj to sa vie pokaziť? Ako potom na to? Resp. aj, ako zistiť, že je hydroštel vadný?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
16.5.11, 21:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ferrari
|
Re: Klepanie ventilu Corsa
No podľa tohto to hydroštel nebude: http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=815&t=809771Neklepe to ako šijací stoj, ale tak ostrejšie...naozaj ako ventil...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
16.5.11, 21:09 |
|
|
Jiri
|
co to mas za motor, to je este ten osmiventil? co ma svicky mezi vyfukovymi svody, pokud ano tak ti puju prave ten hydrostel....ale chtelo by to slyset...
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
18.5.11, 20:10 |
|
|
ferrari
|
Jj, je to 8 ventil a áno, má sviečky medzi výfukovými zvodmi...a výmena hadroštelu je problém? či? Ale bude to asik tak, lebo naozaj to klepanie sa zvyšuje s otáčkami a prvé, čo ma napadlo, bol ventil...také relatívne ostré klepanie...ozik, a si sa stretol s takýmito závadami, či prečo ťa napdol ten hydroštel?
Inak dík!
|
28.5.11, 14:36 |
|
|
Jiri
|
No vymena hydrostelu prave je problem...protoze je to teda uz chvilka...tak radove pul roku co jsem delal hlavu a tam je myslim domek vacky stazen pod stejnymi srouby jako hlava, takze vacka ven znamena uvolnit hlavu....ale chtelo by to videt ....rostouci klepani s otackama je mozne, taky by to chtelo vedet tlak oleje, je mozne ze mas jen ucpany saci kos nebo neco takoveho, rozvody...OK?...vodni pumpa...? je v rozvodech u tohohle....chtelo by to stetoskop a poslouchat odkud to presne de....ale zmeril bych asi nejdriv tlak oleje....najeto to ma kolik?
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
28.5.11, 21:08 |
|
|
kwiko
|
s tou hlavou si spominam ze je to spojene z dvoch dielov dost hlupim sposobom, len sa mi stale spaja ten 8 ventil s podlozkovym vymedzenim vole, a nie hydrostelmi...
kazdopadne na nete sa da celkom jednoducho najst haynes v ceskom preklade... corsa/tigra/combo
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
28.5.11, 21:58 |
|
|
Jiri
|
Tam jsou hydrostely co vim, je tam vahadlo a jeden konec vahadla je ventil druhej hydrostel a vacka veprostred.....ale treba to muze byt jinak dle roku a taky ja to delal na astre a ne na corse a myslim ze to byla 1.6tka....na pohled jsou motory naprosto stejne
|
29.5.11, 14:23 |
|
|
ferrari
|
Rozvody by mali byť OK, boli menené pred 2 rokmi a odjazdili cca 15 000 km. Vodná pumpa je new, menená spolu s rozvodmi...motor má najazdených necelých 70 000 km...musím kuknúť, či je tam dosť oleja, ale som kukal nedávno a bolo po max....ale sa tam dosť blbo pozerá olej, vždy vytiahnem mierku a je celá zasratá od oleja a je problém odčítať hladinu... PS - Haynesa mám, len tam nenájdem, či to robí hydroštel Preto som sa toho chytil, keď Jim napísal, že pri tomto motore to môže byť hydroštel - som medzi ridkami pochopil, že motor pozná.
|
31.5.11, 19:41 |
|
|
ferrari
|
Som kukal návod na Corsu (Jak na to) a tie hydroštely by mali ísť teoreticky jednoducho vybrať...aspoň je to tam tak napísané, že až po vybraní hydroštelov sa dávajú von ventily...ale tomu nejak nerozumiem - chcelo by to vidieť, darmo...
Ale je mi to čudné, neviem si predstaviť, ako by to mohlo fungovať, že nevyberiem ani vačku, ani ventily a hydroštely pôjdu von? No, zjavne tomu nerozumiem...zajtra ak sa mi bude chcieť a budem mať Corsu prístupnú azda zhodím ten dekel a kuknem, ako to tam vyzerá...
|
4.6.11, 14:57 |
|
|
Jiri
|
mrkni pod ten dekl ale podle me musi vacka dolu a ona je jen nasunuta v te vrchni casti takze aby si ji vysunul musis ten vrch sundat a ten vrch je stazen stejnymi srouby co drzi hlavu takze vlastne si povolis hlavu...jedine zeby sis ty ventily nejak pomackal aby ti ta vacka sla vytahnout ale to teda netusim jak....je to dost nestastne vyreseno, jinak ted te uklidnim mam tu corsu rok 98 1.4 16V a na sundani hlavy motor ven... mezi saci potrubi a karoserii nestrcis ani ruku
|
4.6.11, 20:24 |
|
|
ferrari
|
No, som to popočúval, a naozaj to ide zvrchu...a bude to iba jeden, ale klepe to dosť...aj som to nahral, ale ešte prísť na to, ako to sem uploadnem (hups). Ešte mi kamarát poradil vymeniť olej, či to nepomôže, ale sa mi to nezdá, olej má necelý rok a najazdených tak 4000 km... Inak, tá vačka sa nedá vytiahnuť nabok (jednoducho smerom od modulu zapaľovania)? Sakra, som to mohol odfotiť... Toť, ak sa ti bude chcieť: http://www.edisk.cz/stahni/03838/VIDEO0 ... .79MB.htmlhttp://www.edisk.cz/stahni/69834/Hlas00 ... .79KB.htmlPs - to máš tú 66kW verziu? Inak ale Corsa je celkom fajn autíčko, len táto 1,2 33kW je slabučkááá. so 66kW to musí byť vcelu žihadlo...ešte by bol zaujímavý motor 1,4 8V 62 kW (či tak nejak to malo mať)...
|
5.6.11, 19:03 |
|
|
ferrari
|
PS II - a čo sa stane, keď sa na to proste vyflákneme? Lebo ak tak rátam, tak ak má ísť makovica dole, tak to je s prebrusom a stesnením stovka a ešte plus hydroštely (a to bude zas tak +- stovka, ak sa majú meniť všetky)...a to je dosť...
|
5.6.11, 20:10 |
|
|
ventYl
|
zozere ti to hydrostel, zozere ti to vacku, moze ti to rozmlatit loziska na vacke. hydrostel serioznejsi stoji okolo 10E kus, cize 80E.
a hej, hydrostel vie klepat fest silno.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
6.6.11, 15:36 |
|
|
ferrari
|
Volal som akurát s mechanikom a Corsa má v riti vačku a aj vahadlo...ževraj žiaden hydroštel...ale po 70 000 km? Tomu nerozumiem...
|
4.7.11, 19:54 |
|
|
CROWACK
|
No jo, to je ževot...takže její nástupce už nebude opel, co?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
4.7.11, 20:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|