Pierburg 2E VW Polo (už Lekr)
Autor |
Zpráva |
chavier
|
Pierburg 2E VW Polo (už Lekr)
Zdravíčko, potřeboval bych poradit, přítelkyně má staré VW Polo, 1,3 s karbcem Pierburg 2E3. Harpuje ji startovaní za studena, motor chytne, nízké otačky, musí se tomu šlapat, jinak chcíp, přitom to střílí do výfuku, pak už se to chytne a jede se. Při teplém motoru není problém. Svíčky nové, předstih seštelován. Mechanismus bimetalu na aut.sytič opraven. Nový filtr, odbublinkováváč, hadičky, nové těsnění pod karbcem, i pod víkem. Taky je divné že teplé to má tak 1300ot/min, vlažné 900ot/min. Když odpojím podtlak od rozdělovače, tak otáčky mírně klesnou. Podtlaky taky nějak divně fungují, neboť v sání to žere furt teplý vzduch od svodů. Nemá při šlápnutí na plyn se trošku benzínu stříknout do komory? Tu se nic takového neděje. Poraďte prosím od čeho začít, na co se podívat. Jsem spíše na ty diesly a karbanátek od Š100 výše nechápu
_________________ Škoda Octavia TDi Škoda Felicia MPi VW Golf mk1 1.6TD VW Golf mk1 1.9D automat
Naposledy upravil chavier dne 6.10.11, 13:39, celkově upraveno 1
|
28.9.11, 20:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ferrari
|
Re: Pierburg 2E VW Polo
A ten Pierburg to je niečo obdobné, ako má Favo? Myslím, že každý karbec by mal mať akceleračnú pumpičku, čo obohatí zmes pri prudšom stlačení plynu...aj tie vyššie otáčky na voľnobeh sú čudné, nie je vtedy privretá príruby? resp. nejaký systémik na natáčanie osky škrtiacej klapky?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
28.9.11, 20:44 |
|
|
kwiko
|
ferrari:Jikov Leker je licencne vyrabany prave karburator Pierburg 2E3. Zamenne ale niesu, sa mi zda ze polo, golf ci jetta to maju inak otriskovane chavier: Skus sa posnazit, a 100% vylucit netesnost v sani. Silne upodozrievam ze ti to fuci okolo/cez hadicu podtlaku k brzdam...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
28.9.11, 23:25 |
|
|
ferrari
|
Som vedel, že LEKR je licenčne vyrábaný Pierburg, iba som nevedel, že aký...ale sranda, motor s rovnakým obsahom a i né osadenie...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
29.9.11, 05:17 |
|
|
chavier
|
ten typ karbece je v mnoha autech, Golfy, Pola, Jetty, Ascony, Vectry, Omegy, Kadety atd, až do objemu 1,8 Lekra mám doma na ND, je trochu jiný, jinak uspořádaný, sytič atd trochu jinak.
Přisávání falešného vzduchu zkusím nějakým sprejem? Proč ale nestříká ta pumpička? To jsem teď měnil tu membránu, neboť tekla.
Podtlak k rozdělovači má permanentně sát pořád?
_________________ Škoda Octavia TDi Škoda Felicia MPi VW Golf mk1 1.6TD VW Golf mk1 1.9D automat
|
29.9.11, 08:28 |
|
|
CrazyMan
|
zakuř si v motorovém prostoru
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
29.9.11, 08:53 |
|
|
Capricorn
|
On ten karburátor asi bude chtít celkově repas po těch letech, ale co se studených startů týká tam to vypadá na objemový ovladač (černé ufo s táhlem)... Buď tam může být jednostupňový - v tom případně do něj vede jen jedna hadička a nemá štelovací klobouček pro malou mezeru (má jen imbus na konci táhla) a nebo dvoustupňový takový jak jej známe z "našeho" LEKRu tzn. je propojený s termoventilem a vedou do něj dvě hadičky. Ten dvoustupňový se dával až v pozdějších letech nějak od roku 1987 mám ten pocit. V každým případě stojí zato ho přezkoušet jelikož je to jedna z hlavních příčin špatných studených startů karburátorů téhle řady. Mechanika sytiče je veskrze odolná, ale ta membrána objemového ovladače po těch cca 100 tis. km nebo 10 letech většinou odchází. Příznaky by na to seděly. Dej do vyhledávání objemový ovladač nebo pulldown a vyplivne ti to vše co potřebuješ vědět. Taky bych radil podívat se i na termoventil pokud tam je viz co jsem psal předtím... taky je tady rozepsaný nebo v Andrtovi. Termoventil neodchází tak často, ale vyzkoušet ho stojí jen chvilku. Jinak co se akcelerační pumpičky týká tak může být vadný nebo zanesený injektor (pod víkem karburátoru).
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
29.9.11, 10:23 |
|
|
ventYl
|
ferrari píše: Som vedel, že LEKR je licenčne vyrábaný Pierburg, iba som nevedel, že aký...ale sranda, motor s rovnakým obsahom a i né osadenie... hentie 2E3 znamena iba kodove znacenie kombinacie prvkov zo skladacej sady rady karburatorov pierburg (ze to ma 2 komory, automaticky sytic, atd.) Podobne karburatory pouzivaju aj sOple a Frojdy.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
29.9.11, 16:11 |
|
|
Capricorn
|
Tak tak... např. VW Golf II a jeho 2E2 má plně automatický sytič tzn. že se před startem ani nemusí provádět harakiri s prošlapáváním plynu a aktivací sytiče jako u Fav. 2E3/LEKRu (který má sytič poloautomatický) . Ona ta řada 2E je taková stavebnice v podstatě jak píše ventYl a dá se na ní naroubovat spousta dalších fičur. Ta trojka ve značení u 2E3 znamená podle fabrického kódování právě poloautomatický sytič jestli se nemýlím.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
29.9.11, 16:14 |
|
|
chavier
|
tak jsem dneska na to chvili koukal. Ufoni tam jsou dva, ale asi jen jeden bude obohocovač a ten je na jednu hadičku. Koukal jsem do knížky na jeho otestování, jde ho jinak odzkoušet než tím podtlakem vývěvou, protože bych to musel nasát jedině hubou. Když s ním pohnu motor chcípne? Jinak benzin se do karbce po sešlápnutí dostává, do první komory, nestříká, ale doslova teče se stlačeným plynem. Dnes jsem zkusil tam dát sytič manuálně, dal jsem to na nejvyšší stupínek, klapka skoro zavřená, motor chytnul, žblebtal na těch 1000ot, prděl a pak hodně pomalu šel do vyšších otáček. Není problém zde?
|
30.9.11, 18:52 |
|
|
chavier
|
kluci pomoc, nakonec jsem vyměnil celý karbec včetně podložky, takže už tam je Fakořův Lekr. Vše fungovalo správně, ale jak to vychladlo, příznaky se opakuji, motor chcipe, drží 700ot max a hlavně nespíná sytič. Není problém jinde než v karbci?
Vyměnil jsem ho komplet, kromě pouzdra s bimetalem, jsou tam jinak vývody na vodu. Je možné aby byl špatný bimetal?
|
5.10.11, 21:23 |
|
|
michalkatka
|
bimetal vidíš či funguje, ale ak si to menil tak si to možo zle nastavil...
za studena musí byť prívera zavretá ( po prešlapnutí plynu )....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.10.11, 22:08 |
|
|
chavier
|
bimetal asi funguje, dnes jsem sundal filtr, studeny motor, sešláp jsem plyn a klapa zavřela skoro celá, venku 18°C , přijel jsem dom a klapka byla otevřená naplno.
Sytič mi prostě nezvyšuje otáčky.
|
6.10.11, 13:39 |
|
|
michalkatka
|
Re: Pierburg 2E VW Polo (už Lekr)
pri aktívnom sytiči tvorí doraz klapky 1. stupňa stupňovitá vačka, ktorá sa postupne ohrievaním otáča, ja otočením celého tela bimetalu nastavím moment kedy ten doraz zoskočí z vačky a voľnobeh preberá voľnobežný systém keď má motor cca 60° vtedy už obohacovanie netreba.
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
6.10.11, 19:49 |
|
|
chavier
|
Re: Pierburg 2E VW Polo (už Lekr)
zadusil jsem karbec kelímkem a motor nechcípnul, je to normální? Abych vyloučil netěsnost dal jsem to na silikon, uvidime zítra. Pak mě napadá nějaká trhlina na beranech, nebo jak už fakt nevím.
ta klapka se zavře, na vačce to vyleze na druhý největší stupínek, ale do otáček se to mu nechce, dusí se to. Teplé, už to drží volnoběh správně, opomenu-li +/- výkyv 100ot/min . Ještě zkusím bohatost.
|
6.10.11, 19:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|