Tažné zařízení - zápis (legalizace doma namontovaného TZ)
Ptalo se mne na to už pár lidí:
Postup dle MDČR:
http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... ozidla.htmMoje zkušenosti:
Namontovat si to můžeš sám, pak zajedeš na STK, tam zkontrolujou, jestli máš správně zapojenou zásuvku a kouknou na typový štítek na tažném (evidenční kontrola), zaplatíš asi 200–300 Kč, s protokolem zajdeš na DI, tam předložíš typový list tažného (nebo velký TP od auta, ze kterého bylo vymontováno), TP, OTP (ORV) a poplatek 50 Kč. Počkáš pár minut na vydání nového ORV a jedeš dom
...po mně nechtěli techničák auta, ze kterého bylo sundané, měl jsem typový list a to stačilo. Pravda, bylo to v roce cca 2004 a 2006, v obou případech škodovka a TZ Sport Yacht z osmdesátých let. To první bylo z kradeného auta (strejdova 125L), ze které se po dopadení pachatelů (zabili se v kradeném Favoritu) našel motor, tažné, dveře a zadní kapota
Měl jsem originál typový list.
Druhé bylo z odhlášeného auta, takže jsem neměl papíry, ale byl to stejný typ, jako to první, tak jsem udělal kopii typového listu, přepsal v ní výrobní číslo dle štítku na TZ a v pohodě
Nepředpokládám, že by se legislativa v tomto ohledu změnila, takže to asi zase bude jen a pouze na (ne)ochotě úředníků…8