Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 07:16

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 karbec sroubky vzduch + palivo 
Autor Zpráva

Příspěvek karbec sroubky vzduch + palivo
normal u 120ky mi jakz takz bezi volnobeh,je to teda jako fakt na hranici,bezi sotva,ze div nechcipne,tak jsem o pul otacky zavrel sroubek vzduchu a otacky se zvedly.Pri privzeni vzduchu,aniz bych hejbal se sroubkem paliva,tak nebude mi to vic zrat?Procentualni bohatost benzinu zusatne stejna jen se zmensuje objem vzduchu nebo to podtlakove bude zrat vic benzinu?

24.1.08, 19:15
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: karbec sroubky vzduch + palivo
Rider Skoda píše:
normal u 120ky mi jakz takz bezi volnobeh,je to teda jako fakt na hranici,bezi sotva,ze div nechcipne,tak jsem o pul otacky zavrel sroubek vzduchu a otacky se zvedly.Pri privzeni vzduchu,aniz bych hejbal se sroubkem paliva,tak nebude mi to vic zrat?Procentualni bohatost benzinu zusatne stejna jen se zmensuje objem vzduchu nebo to podtlakove bude zrat vic benzinu?

to ani nepoznáš na volnoběh toho moc nenajezdíš miloš

24.1.08, 20:35
rejpal

Příspěvek 
Nerozumím, jak ti mohly klesnout otáčky přivřením šroubu vzduchu? Přivřením šroubu přídavného vzduchu otáčky snižuješ (snižuješ množství směsi), otevřením zvyšuješ. Přivření je ve směru hodinových ručiček, otevření naopak. Pokud jsi vzduch přivřel a otáčky se zvýšily, něco je špatného a asi ti to bude žrát víc, než by mělo.

Já seřizuji volnoběh tak, že si šroubem přídavného vzduchu nastavím otáčky tak akorát a pak ubírám šroubem sytosti směsi příděl benzínu (ve směru h. r.) tak dlouho, dokud motor běží pravidelně. Jakmile začnou otáčky kolísat, vrátím to o čtvrt otáčky zpět. Pokud jsou otáčky příliš vysoké nebo nízké, celý postup zopakuji.

Emise asi nebudou podle předpisů, ale mělo by to takhle žrát minimálně...

24.1.08, 20:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]