Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 18:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Vyvážení klikového mechanismu 
Autor Zpráva
Metal (urg)

Příspěvek Vyvážení klikového mechanismu
Tak mám ještě jedno dilema při stavbě 120LS motoru...co s vyvážením klikového mechanismu. (mám totiž kliku,setrvák,přítlačák a řemenici pokaždé z jiného motoru:) )
Na Vsetíně a v okolí nemůžu sehnat nikoho,kdo by to byl schopný vyvážit (pokud o něčem v okolí víte,sem stím). Proto jsem přemýšlel nad náhradním řešením...koupím fungl nový setrvák a nebudu se vyvážením zabývat...co si o tom myslíte?V Andrtovi tuto možnost připouští.
Ale stejně ve mě hlodá červíček pochybností :lol: :lol:

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

15.3.08, 08:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Co se na to vykašlat úplně?

V mém 136 POWERu je původní klika k bloku, setrvák z Hansovo GLEXROMŽe, přítlačák původní z Rejpájdky a řemenice je zase z nějaké jiné (mě neznámé) škodovky :D

Nějaké vyvažování vůbec nebylo, a funguje to bez rezonancí :)

15.3.08, 08:57
Metal (urg)

Příspěvek 
Šemik píše:
Co se na to vykašlat úplně?

Mno to mě napadlo hned jako první. Akorát háček je v tom že já su perfekcionista..prostě úchylka z povolání :lol: :lol: :lol:

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

15.3.08, 08:59
Hliník navždy.

Příspěvek 
No kdyz nebudes zavodit a tocit to do 7000 tak snad ok ... :) Jinak pokud bys to uz sel vyvazit tak hlavne kazdou soucast zvlast - zkusenosti Sakyho :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

15.3.08, 09:11

Příspěvek 
najdi si opravnu turb, tam mají vyvažovačku na strojní součásti a sou schpní to vyvážit. Klika by měla být v rámci možností vyvážená z brusírny, jestli máš broušenou.

15.3.08, 09:27

Příspěvek 
Myslím že to dělaj někde v Zábřehu ale to je pro tebe daleko

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

15.3.08, 12:30

Příspěvek 
A co bývalá zbrojovka,není tam nějaká firmička. Něco v okolí musí být. Zkus najít na netu.

15.3.08, 12:44
Metal (urg)

Příspěvek 
Dyno píše:
A co bývalá zbrojovka,není tam nějaká firmička. Něco v okolí musí být. Zkus najít na netu.

Ve zbrojovce ani ne, vyvažovačku maj určitě v TESu, ale pochybuju že by tam byli ochotní vyvážit takovou prkotinu. No uvidím, zkusím něco pohledat, když nenajdu tak se na to vy...

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

15.3.08, 13:05

Příspěvek 
Skús nejakú firmu, čo sa zapodieva opravami výťahových a podobných elektromotorov.

16.3.08, 23:11

Příspěvek 
vyvazit ??? jednoznacne.....motor sa ti podakuje lepsim chodom a dlhsiou zivotnostou...... ziadne rezonancie sa kluke sa nedaju nijako normalne zistit, ale ked rozobereme motor, podla hlavnych salov uvidime co bolo zlee.....

najlepsie je vyvazit kazdu suciastku samostatne , hlavne kluku a zotrvak..... osustruzena remenica tam nehra rolu.....

dalej treba vyvazit ojnice, lebo ak dame obycajne ojnice na vyvazenu kluku, tak je to uplne zbytocne......

treba vyvazit rotacnu cast ojnice - spodne oko zvlast, pomocou spec. pripravku, horne oko a potom celkovo..... potom uz musia sedet vsetky hmotnosti piestov, kruzkov, capov........

japonske motory su takto dokonale vyvazene na 0.5g , superbikove az na 0.1g..... potom mozu tocit tolko kolko tocia.....

17.3.08, 08:27
Profil Zobrazit autorovy stránky
Metal (urg)

Příspěvek 
Gemini píše:
vyvazit ??? jednoznacne.....motor sa ti podakuje lepsim chodom a dlhsiou zivotnostou...... ziadne rezonancie sa kluke sa nedaju nijako normalne zistit, ale ked rozobereme motor, podla hlavnych salov uvidime co bolo zlee.....

najlepsie je vyvazit kazdu suciastku samostatne , hlavne kluku a zotrvak..... osustruzena remenica tam nehra rolu.....

dalej treba vyvazit ojnice, lebo ak dame obycajne ojnice na vyvazenu kluku, tak je to uplne zbytocne......

treba vyvazit rotacnu cast ojnice - spodne oko zvlast, pomocou spec. pripravku, horne oko a potom celkovo..... potom uz musia sedet vsetky hmotnosti piestov, kruzkov, capov........

japonske motory su takto dokonale vyvazene na 0.5g , superbikove az na 0.1g..... potom mozu tocit tolko kolko tocia.....

Nemám v plánu stavět nějaký supermotor...bude to jenom 120LS s vačkou favo 50KW, lehce snížená hlava (10:1) a c vahadla...Žádné odlehčování se konat nebude...Ale to vyvážení se budu snažit udělat...
Jenom mě zaráží že někdo říká vyvážit všecko zvlášť a v literatuře se uvádí vyvažovat jako celek se setrvákem,řemenicí,přítlačákem...Tož a včil babo raď...
Jinak dík moc za radu...teď už jenom najít někoho kdo to vyváží...

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

17.3.08, 14:14

Příspěvek 
profici vyvazuju vsetko zvlast,aspon co ja viem.......ak sa nieco vyvazi ako celok, nevyvazenost jednotlivych dielov je potom niekedy az do 10g a to je moc

najprv vyvazit staticky, potom dynamicky

17.3.08, 14:28
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]