|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Vyvážení klikového mechanismu
Autor |
Zpráva |
ondra120
Metal (urg)
|
Vyvážení klikového mechanismu
Tak mám ještě jedno dilema při stavbě 120LS motoru...co s vyvážením klikového mechanismu. (mám totiž kliku,setrvák,přítlačák a řemenici pokaždé z jiného motoru:) )
Na Vsetíně a v okolí nemůžu sehnat nikoho,kdo by to byl schopný vyvážit (pokud o něčem v okolí víte,sem stím). Proto jsem přemýšlel nad náhradním řešením...koupím fungl nový setrvák a nebudu se vyvážením zabývat...co si o tom myslíte?V Andrtovi tuto možnost připouští.
Ale stejně ve mě hlodá červíček pochybností
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
15.3.08, 08:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Co se na to vykašlat úplně?
V mém 136 POWERu je původní klika k bloku, setrvák z Hansovo GLEXROMŽe, přítlačák původní z Rejpájdky a řemenice je zase z nějaké jiné (mě neznámé) škodovky
Nějaké vyvažování vůbec nebylo, a funguje to bez rezonancí
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
15.3.08, 08:57 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Šemik píše: Co se na to vykašlat úplně?
Mno to mě napadlo hned jako první. Akorát háček je v tom že já su perfekcionista..prostě úchylka z povolání
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
15.3.08, 08:59 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No kdyz nebudes zavodit a tocit to do 7000 tak snad ok ... Jinak pokud bys to uz sel vyvazit tak hlavne kazdou soucast zvlast - zkusenosti Sakyho
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
15.3.08, 09:11 |
|
|
Drak
|
najdi si opravnu turb, tam mají vyvažovačku na strojní součásti a sou schpní to vyvážit. Klika by měla být v rámci možností vyvážená z brusírny, jestli máš broušenou.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
15.3.08, 09:27 |
|
|
Kristensen
|
Myslím že to dělaj někde v Zábřehu ale to je pro tebe daleko
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
15.3.08, 12:30 |
|
|
Dyno
|
A co bývalá zbrojovka,není tam nějaká firmička. Něco v okolí musí být. Zkus najít na netu.
|
15.3.08, 12:44 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Dyno píše: A co bývalá zbrojovka,není tam nějaká firmička. Něco v okolí musí být. Zkus najít na netu.
Ve zbrojovce ani ne, vyvažovačku maj určitě v TESu, ale pochybuju že by tam byli ochotní vyvážit takovou prkotinu. No uvidím, zkusím něco pohledat, když nenajdu tak se na to vy...
Škoda 742 Forever Team
|
15.3.08, 13:05 |
|
|
hagios
|
Skús nejakú firmu, čo sa zapodieva opravami výťahových a podobných elektromotorov.
|
16.3.08, 23:11 |
|
|
Gemini
|
vyvazit ??? jednoznacne.....motor sa ti podakuje lepsim chodom a dlhsiou zivotnostou...... ziadne rezonancie sa kluke sa nedaju nijako normalne zistit, ale ked rozobereme motor, podla hlavnych salov uvidime co bolo zlee.....
najlepsie je vyvazit kazdu suciastku samostatne , hlavne kluku a zotrvak..... osustruzena remenica tam nehra rolu.....
dalej treba vyvazit ojnice, lebo ak dame obycajne ojnice na vyvazenu kluku, tak je to uplne zbytocne......
treba vyvazit rotacnu cast ojnice - spodne oko zvlast, pomocou spec. pripravku, horne oko a potom celkovo..... potom uz musia sedet vsetky hmotnosti piestov, kruzkov, capov........
japonske motory su takto dokonale vyvazene na 0.5g , superbikove az na 0.1g..... potom mozu tocit tolko kolko tocia.....
_________________ Škoda Rapid 146 - 93 HP , 140 Nm
Škoda 130 Maxi - 105 HP, 140 Nm
Škoda Rapid Turbo - 122 HP, 231 Nm
|
17.3.08, 08:27 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Gemini píše: vyvazit ??? jednoznacne.....motor sa ti podakuje lepsim chodom a dlhsiou zivotnostou...... ziadne rezonancie sa kluke sa nedaju nijako normalne zistit, ale ked rozobereme motor, podla hlavnych salov uvidime co bolo zlee.....
najlepsie je vyvazit kazdu suciastku samostatne , hlavne kluku a zotrvak..... osustruzena remenica tam nehra rolu.....
dalej treba vyvazit ojnice, lebo ak dame obycajne ojnice na vyvazenu kluku, tak je to uplne zbytocne......
treba vyvazit rotacnu cast ojnice - spodne oko zvlast, pomocou spec. pripravku, horne oko a potom celkovo..... potom uz musia sedet vsetky hmotnosti piestov, kruzkov, capov........
japonske motory su takto dokonale vyvazene na 0.5g , superbikove az na 0.1g..... potom mozu tocit tolko kolko tocia.....
Nemám v plánu stavět nějaký supermotor...bude to jenom 120LS s vačkou favo 50KW, lehce snížená hlava (10:1) a c vahadla...Žádné odlehčování se konat nebude...Ale to vyvážení se budu snažit udělat...
Jenom mě zaráží že někdo říká vyvážit všecko zvlášť a v literatuře se uvádí vyvažovat jako celek se setrvákem,řemenicí,přítlačákem...Tož a včil babo raď...
Jinak dík moc za radu...teď už jenom najít někoho kdo to vyváží...
Škoda 742 Forever Team
|
17.3.08, 14:14 |
|
|
Gemini
|
profici vyvazuju vsetko zvlast,aspon co ja viem.......ak sa nieco vyvazi ako celok, nevyvazenost jednotlivych dielov je potom niekedy az do 10g a to je moc
najprv vyvazit staticky, potom dynamicky
_________________ Škoda Rapid 146 - 93 HP , 140 Nm
Škoda 130 Maxi - 105 HP, 140 Nm
Škoda Rapid Turbo - 122 HP, 231 Nm
|
17.3.08, 14:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|