|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Favorit - bublání do expanzky
Autor |
Zpráva |
werty
|
Favorit - bublání do expanzky
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu respektive o názor na jednu věc... Mám Favorita r.v. 90 najeto necelých 115 tis. Km a delší dobu asi půl roku mě trápí jedna věc a sice bublání do expanzky. Není to nějak extrémní jen takové větší výření hladiny. Napadlo mě těsnění pod hlavou ale problém je ten že to nesplňuje ani jeden příznak... chladící kapalina neubývá, nevaří, není v ní olej, po spalinách taky cítit není, hadice sice tvrdší jsou ale ne nafouklé pořád se dají trochu zmáčknout, v oleji se emulze netvoří... na víčku ani měrce nikdy nic není. S výkonem ani ničím jiným problémy nejsou... startuje na první drc, volnoběh pravidelný. Tak co myslíte je to příznak začínajícího problému s těsněním pod hlavou?
|
23.3.08, 14:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Favorit - bublání do expanzky
werty píše: Ahoj, chtěl bych poprosit o radu respektive o názor na jednu věc... Mám Favorita r.v. 90 najeto necelých 115 tis. Km a delší dobu asi půl roku mě trápí jedna věc a sice bublání do expanzky. Není to nějak extrémní jen takové větší výření hladiny. Napadlo mě těsnění pod hlavou ale problém je ten že to nesplňuje ani jeden příznak... chladící kapalina neubývá, nevaří, není v ní olej, po spalinách taky cítit není, hadice sice tvrdší jsou ale ne nafouklé pořád se dají trochu zmáčknout, v oleji se emulze netvoří... na víčku ani měrce nikdy nic není. S výkonem ani ničím jiným problémy nejsou... startuje na první drc, volnoběh pravidelný. Tak co myslíte je to příznak začínajícího problému s těsněním pod hlavou?
mrkni na termostat a uvidíš šlauch jak vede k expansce a ten slouží jako odbublinkovávač kapaliny co jede do chladiče a ten šlauch dělá to bublání miloš
|
23.3.08, 14:56 |
|
|
werty
|
Jasně díky já vím že je to odvzdušnění ale spíš se mi zdá že to jde z té spodní hadice tzn. od chladiče než že by se hladina vířila z boku. Jen jedna věc při zastavení jde pak slyšet jak si přes víčko expanzky odfukuje nebo přifukuje to nevím přesně. Je to problém který by se měl co nejdřív řešit nebo to vydrží do léta kdy mám v plánu nechat vyměnit rozvody a těsnění pod hlavou?
|
23.3.08, 15:03 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
werty píše: Jasně díky já vím že je to odvzdušnění ale spíš se mi zdá že to jde z té spodní hadice tzn. od chladiče než že by se hladina vířila z boku. Jen jedna věc při zastavení jde pak slyšet jak si přes víčko expanzky odfukuje nebo přifukuje to nevím přesně. Je to problém který by se měl co nejdřív řešit nebo to vydrží do léta kdy mám v plánu nechat vyměnit rozvody a těsnění pod hlavou?
asi to těsnění pod hlavou začíná, ale něco si přečti o povolování šroubů na hlavě a sežen si brusiče jinak ta výměna těsnění nemá cenu miloš
|
23.3.08, 15:18 |
|
|
werty
|
A je bezpodmínečně nutný vždycky tu hlavu srovnávat i když bude rovná a nevyžraná? Jaké těsnění je lepší použít stačí český Temac nebo je lepší vzít třeba Elring?
|
23.3.08, 15:48 |
|
|
werty
|
Tak mě napadlo když to nemá žádné jiné příznaky než to bublání nemůže to být třeba jen špatné těsnění mezi hlavou, svody a sacím potrubím... že by skrz špatné těsnění to foukalo z výfukového kanálu do vyhřívání sacího potrubí a tím do celého okruhu a vycházelo to do expanzky? Nebo je to blbost?
|
23.3.08, 17:15 |
|
|
werty
|
Nikdo nic? Tak nevadí i tak díky za pomoc...
|
23.3.08, 20:15 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
werty píše: Tak mě napadlo když to nemá žádné jiné příznaky než to bublání nemůže to být třeba jen špatné těsnění mezi hlavou, svody a sacím potrubím... že by skrz špatné těsnění to foukalo z výfukového kanálu do vyhřívání sacího potrubí a tím do celého okruhu a vycházelo to do expanzky? Nebo je to blbost?
možné je samozřejmě všechno zatím jsem nikdy nic podobného nečetl ani neslyšel, tu hlavu prostě přebrus k tomu jsem došel dlouhodobým výzkumem pokud se chceš auta zbavit tak to nedělej bude se trápit zas někdo jiný miloš
|
23.3.08, 20:26 |
|
|
werty
|
Dobře díky... snad to ještě chvilku vydrží a pak to nechám někde udělat... nebýt toho broušení tak bych to snad zvládl i sám s pomocí známého který těsnění pod hlavou už několikrát měnil... ale jestli je potřeba to zbrousit tak to rovnou hodím někam do servisu.
|
23.3.08, 20:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|