Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 23:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 plná syntetika 5W 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek plná syntetika 5W
nedávno jsem tu psal jak jeden můj klient nevydržel psychicky minerální olej a dal si plnou sintetiku, 3.5 litru 1.6 felda, ani ne za rok si koupil tři litry a přinesl si v kanystru ten půllitr co zbyl, byl podstatně tmavší no ale ten sajrajt v tom kanystru :shock: ? to se mi vůbec nelíbí, prolezl jsem staré nádobky od superturba a čisto miloš

foto zašle šemík

23.3.08, 13:49
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: plná syntetika 5W
Tak jesli měl ten motor moc zahumusený tak se tomu nedivím....a navíc si myslím že 5W40 bude mít lepší detergentní vlastnosti než superturbo....takhle dopadl borec co jsem mu dělal elektriku na fávu jak jsem tady psal - taky psychicky nevydržel, dal 10W40 místo nějaké levné 15W40, říkal jsem mu ať to nedělá, uplynuly 2 dny a volal mi že s tím jel do Chomutova a ráno když startoval tak potom ujel asi 700m než to začalo mazat....naštěstí se jenom ucpal olejový filtr.

23.3.08, 14:04
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
No taky se docela bojím, co bude až vyměním oil, protože jsem koupil m7ads3 a myslím si, že tam byl nějakej hrůza sajrajt... :roll: :evil:

23.3.08, 14:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
WIO 46 píše:
No taky se docela bojím, co bude až vyměním oil, protože jsem koupil m7ads3 a myslím si, že tam byl nějakej hrůza sajrajt... :roll: :evil:

no sajrajt tam bude, ale taky ti to pěkně vyčistí motor, jám mám v motoru hatz M7ADSIVsuperturbo . jednoválec stál pět let a kroužky nestírají olej první start děs spálený olej modrý dým startuji každý třetí den cítím že se zvyšuje komprese a dnes se u toho motoru dalo i stát že tak nehulil tak uvidíme co dokáže ale já věřim že ty kroužky povolí že usazeniny sežere jedná se o čtvrtý start miloš

23.3.08, 15:14
Mistr mechanik

Příspěvek 
No já jsem dumal nad M7ADS4 superturbo, ale četl jsem že při nějakým nekvalitním oleji se stane to, že ten motor to tak ,,debordelizuje´´, že to je na výměnu třeba už za 500 km. No ale to se s tim autem najede tolik až tak za 2 roky, zatim nemám řidičák. Je mi 16 a se škodulí nikdo nechce jezdit u nás. :roll:

23.3.08, 15:18
Mistr mechanik

Příspěvek 
WIO 46 píše:
No já jsem dumal nad M7ADS4 superturbo, ale četl jsem že při nějakým nekvalitním oleji se stane to, že ten motor to tak ,,debordelizuje´´, že to je na výměnu třeba už za 500 km. No ale to se s tim autem najede tolik až tak za 2 roky, zatim nemám řidičák. Je mi 16 a se škodulí nikdo nechce jezdit u nás. :roll:

tp je pravda proto je dobré dát napoprve turboplus ten je řídký a nezhoustne jak to superturbo jezdit se dá i bez řidičáku a jak uvidíš benga sedni dozadu a posad k volantu psa :D miloš

23.3.08, 15:21
Mistr mechanik

Příspěvek 
Tak cajty jsem potkal jen jednou ale to jsem jel v KAčku, a navíc jsme byli 3, to bylo nenápadný, jinak max jezdim tady po okolí nebo tak, protože fakt nechci mít odloženej řidičák. :cry: :wink:

23.3.08, 15:29
Mistr mechanik

Příspěvek 
dáte mi sem někdo dvě fotky? pošlu vám je na email? šemíkovi to asi nevyšlo miloš :roll:

23.3.08, 16:05
Mistr mechanik

Příspěvek 
klidně nahodim, email je bagrsvagr(uzenáč)seznam.cz

23.3.08, 16:11

Příspěvek 
Tak už je sem dávám, omlouvám se za zpoždění, měl jsem lítání po městě poněkud tak jsem nebyl u compu :oops:

Obrázek

Obrázek

23.3.08, 16:46

Příspěvek 
Trošku se o oleje zajímám, takže bych hádal, že ten olej prostě zdegradoval a došlo k oddělení jednotlivých složek aditivi do základového oleje spolu s nějakou oxidaci atd. některých složek. Jinak Kuttenkeuler není zase žádná top kvalita a skladování již načnutého balení neprospěje žádnému oleji.

Sám jsem použil u Feldy 1,6 (koupeno s najetými 120 tkm?) nejdřív Mobil S 10W40 a pak přešel Total 9000 5W40 a spokojenost.

http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php ... c&start=15

23.3.08, 23:38
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
ka-spel píše:
Trošku se o oleje zajímám, takže bych hádal, že ten olej prostě zdegradoval a došlo k oddělení jednotlivých složek aditivi do základového oleje spolu s nějakou oxidaci atd. některých složek. Jinak Kuttenkeuler není zase žádná top kvalita a skladování již načnutého balení neprospěje žádnému oleji.

Sám jsem použil u Feldy 1,6 (koupeno s najetými 120 tkm?) nejdřív Mobil S 10W40 a pak přešel Total 9000 5W40 a spokojenost.

http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php ... c&start=15

tady se hádat nemusíš debatujem o čemkoliv, dohadů o olejích tu najdeš mraky, taky různá srovnání jirky čecha , já jsem se dlouhodobě usadil na oleji M7ADS IV superturbo a určitých případech turbo plus a takový stav jsem prostě viděl, vyfotil a poslal sem, 5W oproti minerálu tak nestárne a vidím něco jiného miloš

25.3.08, 09:38

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
tady se hádat nemusíš debatujem o čemkoliv, dohadů o olejích tu najdeš mraky, taky různá srovnání jirky čecha , já jsem se dlouhodobě usadil na oleji M7ADS IV superturbo a určitých případech turbo plus a takový stav jsem prostě viděl, vyfotil a poslal sem, 5W oproti minerálu tak nestárne a vidím něco jiného miloš

Však se taky nehádám. :D O u mě to hádal = tipuji atd.

25.3.08, 13:27
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
ka-spel píše:
slovacek.milos píše:

Však se taky nehádám. :D O u mě to hádal = tipuji atd.

jo jo jsem to špatně pochopil to se mi stává miloš

25.3.08, 15:15
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]