|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
co sa stane pri pohnuti vlozky valca a neprekuzkovani?
Autor |
Zpráva |
deekay
Voditelj brodice
|
co sa stane pri pohnuti vlozky valca a neprekuzkovani?
ma tak napadlo ze ked ma motor najazdene nejake tie kilometre tak uz su navzajom vychodene drážky od krúžkov v kazdej vlozke
a ked sa vlozka otoci, tak tam tam tie mikroskopicky vyrezane drazky potom uz nesedia. je to tak?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
31.3.08, 23:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Pokud jde jen o kroužky, nemusí se otáčet vložka, stačí otočit kroužky. To jsem zkusil a motor přežil. Ale doma to nezkoušejte.
|
31.3.08, 23:54 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
fatal píše: Pokud jde jen o kroužky, nemusí se otáčet vložka, stačí otočit kroužky. To jsem zkusil a motor přežil. Ale doma to nezkoušejte.
nemyslim nejake drasticke otacanie, proste o milimeter po obvode a tak
proste ked vyberes piest aj s vlozkou a das ho spat, tak ako docielis aby to presne tak ako predtym?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
1.4.08, 00:13 |
|
|
fatal
rejpal
|
deekay píše: nemyslim nejake drasticke otacanie, proste o milimeter po obvode a tak proste ked vyberes piest aj s vlozkou a das ho spat, tak ako docielis aby to presne tak ako predtym?
Kroužky jsem otáčel docela drasticky, protože někdo je tam asi dal blbě, zámky byly pod sebou. Takže prakticky všechny kroužky byly otočeny minimálně pár cm po obvodu.
Vložku jsem měl venku asi jen jednu (už si to přesně nepamatuju) a asi jsem přesnost nijak neřešil. Byl jsem rád, že se mi to podařilo přetěsnit.
|
1.4.08, 00:19 |
|
|
Drak
|
Těsnění vložky by se teoreticky při jemným vytažení nic stát nemělo, ale nedělal bych to, kroužky pokud nejsou připečený se ti stejně pootočí aj s válcem a navíc jsou do sebe zaběhaný a jakmile s nima pohneš, tak se musí zabíhat znovu, což se ti projeví na zvýšené spotřebě jak oleje, tak benzínu a zkrátíš si životnost motoru, to už je rozumější dát nový kruhy.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
1.4.08, 06:00 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Drak píše: Těsnění vložky by se teoreticky při jemným vytažení nic stát nemělo, ale nedělal bych to, kroužky pokud nejsou připečený se ti stejně pootočí aj s válcem a navíc jsou do sebe zaběhaný a jakmile s nima pohneš, tak se musí zabíhat znovu, což se ti projeví na zvýšené spotřebě jak oleje, tak benzínu a zkrátíš si životnost motoru, to už je rozumější dát nový kruhy.
no valec sme z vlozky nevyberali len celu vlozku aj s valcom, takze v tomto pripade je to ok?
|
1.4.08, 14:11 |
|
|
Drak
|
No už při té manipulaci se to pohne, každopádně na funkci motoru to nebude mít vliv, může se ale projevit vyšší spotřeba oleje a benzínu. Když už je to tak rozkuchaný, tak bych koupil nový kruhy, ty zas tak moc nestojí.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
1.4.08, 16:23 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Drak píše: No už při té manipulaci se to pohne, každopádně na funkci motoru to nebude mít vliv, může se ale projevit vyšší spotřeba oleje a benzínu. Když už je to tak rozkuchaný, tak bych koupil nový kruhy, ty zas tak moc nestojí.
rozkuchane to bolo... uz je to poskladane
mam to kvoli tomu znovu ropitvat?? najazdim 3tis km rocne
|
1.4.08, 16:52 |
|
|
Nepér
|
Ne.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
1.4.08, 17:44 |
|
|
Drak
|
Tak při takovým provozu nepoznáš sebemenší rozdíl, to bys cítil až při 10-15000 km ročně
|
1.4.08, 20:14 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Drak píše: Tak při takovým provozu nepoznáš sebemenší rozdíl, to bys cítil až při 10-15000 km ročně
uff, to ste ma potesili dik za rady
|
1.4.08, 20:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|