Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 04:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Octavia 1,9TDI(66kw), najeto 153000, PROBLÉM, PROSÍM O RADU 
Autor Zpráva
rejpal

Příspěvek 
Nemáš tam jen repasovanou? Ceny jsou třeba zde: http://www.skodashop.cz/?c=octavia-elektro-spinace-cidla-a-vnitrni-vybaveni&itemsStart=10

2.5.08, 05:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
děkuju,
kde se vlastně váha vzduchu přesně nachází,
a nevíš jak složitá je oprava, jestli se musí dělat něco s elektronikou, nastavením, apod.?

2.5.08, 06:22
rejpal

Příspěvek 
Oprava je prý jednoduchá a spočívá jen ve výměně čidla váhy vzduchu - odpojení kabelu, demontáže, montáže nové, zapojení kabelu. Sám jsem to ještě nedělal, takže prakticky ti neporadím. Zkus počkat na komentáře zkušenějších. Možná bys měl ještě zvážit diagnostiku, nebo zkusit půjčenou váhu vzduchu, abys neinvestoval do nové a pak třeba nezjistil, že byla dobrá...

2.5.08, 06:33

Příspěvek 
díky,
každopádně na diagnostiku půjdu, ať je to potvrzené(ještě jsem na ní nebyl, to napíše nějakou závadu, ve formě špatného přívodu vzduchu??).
Na rozdíl mezi váhou vzduchu za 1100kč a originál za cca 8000kč je ptát se asi zbytečné co?

2.5.08, 07:11
Mistr mechanik

Příspěvek 
daseinn píše:
díky,
každopádně na diagnostiku půjdu, ať je to potvrzené(ještě jsem na ní nebyl, to napíše nějakou závadu, ve formě špatného přívodu vzduchu??).
Na rozdíl mezi váhou vzduchu za 1100kč a originál za cca 8000kč je ptát se asi zbytečné co?

rozdíl mezi 1.100 a 8000 je někdy i žádný, závadu váhy ti to nenapíše. ona musí navážit při určitém zatížení určité množství a to musí odborník za jízdy s vag změřit, a podle toho se posuzuje že naváží třeba o 1.3 méně miloš

2.5.08, 15:25

Příspěvek 
váhu určo novou, nemusí bejt origo, hlavně si zajdi na diagnostiku, tam ti to projedou a uvidíš....

2.5.08, 21:59
Profil ICQ

Příspěvek 
daseinn píše:
váha je vyměněná, takže o váze pochybuji ....

daseinn píše:
....tak jak koukám mohla by to být asi váha, i když je před cca 20000 km vyměněná....

Máš v tom trochu zmatek, po 20000 může být váha KO, je dost poruchová.

3.5.08, 06:35
Mistr mechanik

Příspěvek 
Drak píše:
daseinn píše:
váha je vyměněná, takže o váze pochybuji ....

daseinn píše:
....tak jak koukám mohla by to být asi váha, i když je před cca 20000 km vyměněná....

Máš v tom trochu zmatek, po 20000 může být váha KO, je dost poruchová.

draku já co jsem s těma váhama přišel do styku tak byl líný motor netáhl jak měl, nebo mu nešlo přidat, ale hulení na černo , to spíš počátek vstřiku, čidla teploty, nebo teplota paliva miloš

3.5.08, 07:28

Příspěvek Problém vyřešen
Díky kluci,
vyčistil jsem váhu vzduchu(lihem), vyčistil okolí, okolí filtru, dal nový vzduch. filtr a jede to jak má, "pěkně odspodu až navrch" :--)
Tak snad to vydrží nějakou dobu.

Ještě jednou děkuju za rady!
Radek

3.5.08, 10:58

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
draku já co jsem s těma váhama přišel do styku tak byl líný motor netáhl jak měl, nebo mu nešlo přidat, ale hulení na černo , to spíš počátek vstřiku, čidla teploty, nebo teplota paliva miloš

Může být, ale když váha hlásí falešně velký množství vzduchu, čerpadlo chrstá velký množství nafty, tzn. málo vzduchu + hodně ropy = kouř jak z kamen.

3.5.08, 11:29
rejpal

Příspěvek 
Nechtěl jsem zakládat nové téma, takže píšu sem. Octavia 1.9TDi 81kW (provozovaná převážně v klidném tempu do 2000rpm na půl plynu) při akceleraci na plný plyn na trojku měnila tah (jako by se u karbu po kouskách otvírala 2. komora, prostě se krouťák neměnil plynule), navíc se za autem objevila tmavě šedá "mlha". Po pár kilometrech klidnějším tempem opět plný plyn na trojku, tentokrát byl tah plynulý, ale malý (akcelerace připomínala stodvacítku). Jsou to příznaky špatné váhy vzduchu, nebo může být problém v turbu či někde jinde?

18.6.08, 07:56
Mistr mechanik

Příspěvek 
daseinn píše:
druhý den to přestalo,tah to má do cca 90km/hod. tak nějak normální(i na půl plynu), bez kouře, ale přes 110km/hod. to má malý tah, na 150-ku se dostanu hodně pomalu.......tak jak koukám mohla by to být asi váha, i když je před cca 20000 km vyměněná.... chjooo, nevíte někdo kolik stojí, kde ji sehnat, nechci novou, v autorizovaném servise.
Děkuju za tipy.

mohla by to být váha, taky sekle turbo, NG75 hadičky, čerpadlo přívod paliva, vadný sací koš, si první zajed do servisu tam ti otestujou plnící tlaky a váhu říct jen tak je špatná, to se dá zjistit mimo VAG jen z věštecké koule,

to tu mám zrovna borce s 1.9 mu to sem tam netáhlo, nebo nešlo nastartovat, tak taky koukal co by to mohlu být, tak jezdil, měnili mu rozvody, čerpadlo GO, hadičky, sací koš, starter baterku , opravy kolem 20.000 kč a kdyby mu aspon jeden borec udělal tlakovou zkušku palivové soustavy tak zjistí že má v háji gumičku za čtyři koruny na palivovém filtru a je po problému, to je gumička za 20.000 kč miloš

18.6.08, 15:30
rejpal

Příspěvek 
Nedávno to bylo v servisu na prohlídce a na žádnou chybu asi nepřišli (byli na to chování předem upozorněni), na kompu to připojené měli určitě. Plnící tlaky asi neměřili, předpokládám, že to není standardní postup při roční prohlídce. Je možné něco z těch vyjmenovaných možných příčin ověřit v amatérských podmínkách, například to seklé turbo (máš na mysli asi proměnnou geometrii lopatek)? Samozřejmě mě napadlo zkusit přehodit váhu vzduchu z jiného stroje, ale nevím, zda se najde vhodný pokusný "králíček"...

18.6.08, 20:33
Mistr mechanik

Příspěvek 
fatal píše:
Nedávno to bylo v servisu na prohlídce a na žádnou chybu asi nepřišli (byli na to chování předem upozorněni), na kompu to připojené měli určitě. Plnící tlaky asi neměřili, předpokládám, že to není standardní postup při roční prohlídce. Je možné něco z těch vyjmenovaných možných příčin ověřit v amatérských podmínkách, například to seklé turbo (máš na mysli asi proměnnou geometrii lopatek)? Samozřejmě mě napadlo zkusit přehodit váhu vzduchu z jiného stroje, ale nevím, zda se najde vhodný pokusný "králíček"...

plnící tlak a váhu asi jedině na vag i když drak nás naučil zkoušet plnící tlak rukou a funguje to taky, co se týče lopatek to zkusíš táhlem z plechovky do turba jestli chodí rukou a pak se díváš jestli chodí i při různých točkách pokud se nehýbe tak je prodřená nebo vypadlá hadička to mi tu kdysi kdosi řekl že místo radění jen sýčkuju a taky spostu jiných závad čidla, NG75 řj díra ve vedení, intercooler, pin , na prášky :D miloš

18.6.08, 20:52
rejpal

Příspěvek 
Díky, to táhlo k turbu vyzkouším, pokud ho najdu. :lol: Hadičky zkontroluju. Možná i tu výměnu váhy vyzkouším. :roll:

Zlatá stodvacítka. Benzín, jiskra, běží to... :)

18.6.08, 21:12
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2