|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Petr105
|
Záměna EDSR za SEDR
Už jsem to sice jednou psal, ale poslední dobou se v tom začínám ztrácet... Tak tedy: JE MOŽNÉ V UŽOVCE SE 120 MOTOREM instalovat SEDR? Někdo mi říkal, že v těch posledních je i nějakej elektromagnet či co, takže by tam prý nešel, protože to na něj neni dělaný... Takže nevim... Muj EDSR má i při nejlepší vůli emisní limit kolem 5 a docela žere, prostě stojí za prd...
Jakej karburátor si tedy mám sehnat? Novej, repasovanej, SEDR, EDSR...? poraďte prosím Dík
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
22.7.08, 16:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
742 má elektromagnet vždy, jak s EDSRem tak SEDRem.
sežeň SEDR.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
22.7.08, 16:54 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Re: Záměna EDSR za SEDR
Petr105 píše: Už jsem to sice jednou psal, ale poslední dobou se v tom začínám ztrácet... Tak tedy: JE MOŽNÉ V UŽOVCE SE 120 MOTOREM instalovat SEDR? Někdo mi říkal, že v těch posledních je i nějakej elektromagnet či co, takže by tam prý nešel, protože to na něj neni dělaný... Takže nevim... Muj EDSR má i při nejlepší vůli emisní limit kolem 5 a docela žere, prostě stojí za prd... Jakej karburátor si tedy mám sehnat? Novej, repasovanej, SEDR, EDSR...? poraďte prosím Dík
Nejlepší co se týká výkonu je tam dát EDSR nebo SEDR ze 130. Ale oboje zrepasované. No jestli to chceš na normální ježdění tak tam vraž nějaký slušný zrepasovaný SEDR, je putna jestli 105 nebo 120, měl sem oba na 120 a jelo to +- stejně. Hlavně ten karb musí být bez vůli, seřízené klapky, těžné všecky okroužky. Takže asi tak. Ale karbec tam můžeš nacpat od 105 přes 1203 až po Tatru 613
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
22.7.08, 16:55 |
|
|
Petr105
|
A kde by se dal sehnat repasovanej karburátor, kterýmu bych mohl věřit? Bojim se abych nedal peníze za nějaký samodomo od franty flinty...
|
22.7.08, 16:58 |
|
|
Šemik
|
To neřeš, karb si koupíš za 50CZK, za pár korun nakoupíš těsnění, vyměníš a uvidíš.
|
22.7.08, 16:59 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Petr105 píše: A kde by se dal sehnat repasovanej karburátor, kterýmu bych mohl věřit? Bojim se abych nedal peníze za nějaký samodomo od franty flinty...
mrknu jetli nemám doma svůj původní karbec, šel v poho. Dám ti PM (hned jak se mě podaří nějak zdolat schody na půdu...).
Příští týden v pátek pojedu přes Veselí (je-li to to nad moravou),tak bych to ho mohl aj hodit...
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
22.7.08, 16:59 |
|
|
Petr105
|
ondra120 píše: Petr105 píše: A kde by se dal sehnat repasovanej karburátor, kterýmu bych mohl věřit? Bojim se abych nedal peníze za nějaký samodomo od franty flinty... mrknu jetli nemám doma svůj původní karbec, šel v poho. Dám ti PM (hned jak se mě podaří nějak zdolat schody na půdu...). Příští týden v pátek pojedu přes Veselí (je-li to to nad moravou),tak bych to ho mohl aj hodit...
V. nad Lužnicí, to je kus z ruky Jakej ten tvuj původní byl? (vzhledem k tomu že jsi ho měnil:)) Myslel jsem, že bych sehnal úplnhě novej, protože pár inzerátů jsem viděl... Pak bych měl už navždy pokoj
|
22.7.08, 17:34 |
|
|
Petr105
|
Šemik píše: To neřeš, karb si koupíš za 50CZK, za pár korun nakoupíš těsnění, vyměníš a uvidíš.
To je právě to, čeho se bojim... Moc tomu nerozumim abych ho ,,repasoval" sám... Jelikož hledám co nejlepší poměr výkon/spotřeba (možná i víc spotřeba), tak by byl dobrej nějakej, kterej je jistej... A navíc jsem chtěl, abych splňoval emisní limity bez úplatků, zvlášť v dnešní době, kdy mají všichni snahu 105-130 zlikvidovat ze silnic a z důvěrných zdrojů jsem slyšel, že hlavně pomocí emisí na STK... Už u mě tentokrát remcali
|
22.7.08, 17:39 |
|
|
Šemik
|
SEDR splní emise vždy.
Na repasi není co zkazit víceméně, karburátor je jednoduchý
|
22.7.08, 17:42 |
|
|
Petr105
|
Šemik píše: SEDR splní emise vždy. Na repasi není co zkazit víceméně, karburátor je jednoduchý
Stejně bych radši i zaplatil za hotovou věc tak pročítam inzeráty, kolem 1500 za novej, o repasech z důvěryhodných zdrojů jsem neslyšel... Kdyby jste o něčem věděli...
|
22.7.08, 17:44 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Petr105 píše: ondra120 píše: Petr105 píše: A kde by se dal sehnat repasovanej karburátor, kterýmu bych mohl věřit? Bojim se abych nedal peníze za nějaký samodomo od franty flinty... mrknu jetli nemám doma svůj původní karbec, šel v poho. Dám ti PM (hned jak se mě podaří nějak zdolat schody na půdu...). Příští týden v pátek pojedu přes Veselí (je-li to to nad moravou),tak bych to ho mohl aj hodit... V. nad Lužnicí, to je kus z ruky Jakej ten tvuj původní byl? (vzhledem k tomu že jsi ho měnil:)) Myslel jsem, že bych sehnal úplnhě novej, protože pár inzerátů jsem viděl... Pak bych měl už navždy pokoj
Ajo,tak smůla:)Není Veselí jako Veselí:) Jinak ten původní karby byl OK,ale byl tuším ze 105 tak šel dolů.Kdyby nebyl ok, tak bych ti ho nenabízel...ale nevím jestli sem už ho někomu nevenoval...
Škoda 742 Forever Team
|
22.7.08, 17:54 |
|
|
Petr105
|
Ajo,tak smůla:)Není Veselí jako Veselí:) Jinak ten původní karby byl OK,ale byl tuším ze 105 tak šel dolů.Kdyby nebyl ok, tak bych ti ho nenabízel...ale nevím jestli sem už ho někomu nevenoval...[/quote]
Právě bych taky radši 120, i když to bude víceméně jedno...
|
22.7.08, 18:05 |
|
|
ferrari
|
ondra120 píše: Petr105 píše: Už jsem to sice jednou psal, ale poslední dobou se v tom začínám ztrácet... Tak tedy: JE MOŽNÉ V UŽOVCE SE 120 MOTOREM instalovat SEDR? Někdo mi říkal, že v těch posledních je i nějakej elektromagnet či co, takže by tam prý nešel, protože to na něj neni dělaný... Takže nevim... Muj EDSR má i při nejlepší vůli emisní limit kolem 5 a docela žere, prostě stojí za prd... Jakej karburátor si tedy mám sehnat? Novej, repasovanej, SEDR, EDSR...? poraďte prosím Dík Nejlepší co se týká výkonu je tam dát EDSR nebo SEDR ze 130. Ale oboje zrepasované. No jestli to chceš na normální ježdění tak tam vraž nějaký slušný zrepasovaný SEDR, je putna jestli 105 nebo 120, měl sem oba na 120 a jelo to +- stejně. Hlavně ten karb musí být bez vůli, seřízené klapky, těžné všecky okroužky. Takže asi tak. Ale karbec tam můžeš nacpat od 105 přes 1203 až po Tatru 613
Podľa mojich skúseností je pre Š120 najlepší EDRS120 alebo SEDR130 (o chlp leší bol EDSR120). A to aj výkony, aj spotreba. Jednoznačne. SEDR je veľmi uškrtený.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
25.7.08, 13:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|