jizíček píše:
diky ... dnes uz jsem ale musel nutne ten olej koupit .. kdyz jsem byl ve meste tak mi na kruhacich uz problikavalo mazani .. jsem v autokelly koupil od starline 10w-40 ... muze se vymenou oleje zklidnit chod motoru ?? prjide mi ze ma o malinko tizsi chod a lip jde do otacek... bylo to zatim jen prvni nastartovani po vymene a jen trochu proslapnuti pedalu ...
u nafťáku rozhodně, kamarád má dvojkovýho golfa 1,6D a zásadně nekouká na měrku, až mu svítí mazání tak teprve doleje, minule se vztekal že to nějak řechtá nechce chytat a nejede do kopce, chyběly mu 2 litry oleje z 3,5 náplně
tak jsme to tam dolili a motor si šeptal jak kdyby byl po GO, jemu je jedno co tomu chybí hlavně že si to koktá za 5 litrů na 100 friťáku po městě
A třeba transporter 1,9 TD ten když má málo oleje tak řechtá jako kůň a taky nejde. Jo a další háklivej motor na množství oleje je Felda 1,6, stačí aby tam bylo nepatrně pod minimum a už cvrlikaj zdvihátka. Ale třeba takocej Renault 19 1,8 16V
(samozřejmě můj vůz
) ten šlape bez jaké koliv známky i na 2 litry oleje ale jendo té doby než vymeteš pravotočivou zatáčku, v tu chvíli se olej odlije, zmizí tlak oleje a ojnice zadřená než by jsi řekl švec