Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 06:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 "zatuhlý" motorový olej 
Autor Zpráva

Příspěvek "zatuhlý" motorový olej
Dobrý den,
podědil jsem starší škodu 120 po strejdovi, okterou bylo prý dobře staráno. Tak jsem se jako správný škodovkář a fanda pustil do seřizování. Předstih byl hozený o 10 stupňů, ale na druhou stranu, to už věštilo nedobrosti..:-) ale když jsem syndal kryt ventilů uviděl jsem nemalé překvapení. Místo oleje na vahadlech bylo vidět cosi podobné černé vazelíně. Sice řidší, ale vazelíně... Nevíte nějakou radu, jak motor propláchnout..? už mám od kamaráda objednané velké množství oleje a asi se bude opacovat a čistit... Ale kdyby byla nějaká chytrá rada, nebudu se zlobit..:-) Děkuju moc..:-)

3.8.08, 17:11
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Neproplachuj, zničíš ho. Po letech provozu je všechno zanesený karbonem a jak to vypláchneš, tak se uvolní, přicpe kanálky a je po motoru. Prostě ho jenom vyměň, interval zkrať na polovinu a vyměň znova. Pak už měň normálně, použij 15W40, lepší tam nelij.

3.8.08, 17:14
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Hlavně to nečisti rychle, olej dej nějaký obyčejný minerální, M6AD je asi nejjistější.

Pokud bys to čistil nějakým lepším olejem je značná šance na to, že nějaká odplavené usazenina ucpe nějaký olejový kanál.

Ty usazeniny motoru nevadí, ale pokud je přeci jen chceš odstranit tak hezky pomalu, začni M6AD, vyměn dříve, a tak dále.. postupem času můžeš přejít třeba na M7ADSIII :wink:

Edit: pozdě

3.8.08, 17:17

Příspěvek 
Šemik píše:
Hlavně to nečisti rychle, olej dej nějaký obyčejný minerální, M6AD je asi nejjistější.

Pokud bys to čistil nějakým lepším olejem je značná šance na to, že nějaká odplavené usazenina ucpe nějaký olejový kanál.

Ty usazeniny motoru nevadí, ale pokud je přeci jen chceš odstranit tak hezky pomalu, začni M6AD, vyměn dříve, a tak dále.. postupem času můžeš přejít třeba na M7ADSIII :wink:

Edit: pozdě

Moc děkuju za rady, vyměním ho a víc to řešit nebudu. Přecejen nejezdím žádný velký štreky, vždycky kolem 50 km. Už jsem i uvažoval o jinřím autě ( Golf III) ,ale myslím, že se mit o zatím nevyplatí a docela mě moje škodovka začla bavit..:-) Ael do všeho se pouštím s velkým rozmyslem a po radě s odborníky..:-) Moc děkuju

3.8.08, 17:30

Příspěvek 
Hej,hej,daj tam najobyčajnejší celoročný minerál (API tak do SF) 15W-40, nechaj ho tam tak 30 % vým. intervalu, potom vymeň, daj ten istý, nechaj ho tam tak60% výmenného intervalu, potom tam daj opäť tento obyč. minerál a nechaj 80 % výmenného intervalu. Potom skontroluj stav čistoty a relatívne môžeš dať trocha lepší minerál 15W-40...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

5.8.08, 06:43
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]