|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Studeny start skoda favorit 136
Autor |
Zpráva |
jefre
|
Studeny start skoda favorit 136
Zdravim, potreboval by som poradit, aj ked sa to uz nikde riesilo, ale mne to nepomohlo - vymenit inducku. Mam problem s startovanim, ked auto je vychladnute. Chova sa to ako keby bola slaba baterka, alebo skory predzapal, ale nie je. Pri teplom motore, auto chyta ako nic, stoci a chyti ako dive.
Mam nove sviecky, novu hlavu rozdelovaca, kable nove, rozdelovac po GO.
Baterka je nova a nabita, bezudrzbova 55Ah. Mam tranzistorove zapalovanie s dovodu neiskrenia prerusovaca, a pri zabudnuti vypnutia klucika nespalenie inducky.
Skusal som:
- ked bolo auto studene, prehodil som to na klasicky sposob (prer., inducka), startovalo ako dive, aj chytilo hned- bez problemov, po prehodeni na tranzistorove zapalovanie problem vznika
-dalej som skusal predzapal zmenit z 5 na 0 stupnov, ci sa nahodou sa trocha nezmeni pri studenom starte, problem zase vznika
- prekostril som motror hrubym 16mm2 kablom priamo k bodu spoja baterky na kostru.
Please som v koncoch.
Naposledy upravil jefre dne 12.3.09, 20:57, celkově upraveno 2
|
11.3.09, 21:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Studeny start skoda favorit 136
jefre píše: Zdravim, potreboval by som poradit, aj ked sa to uz riesilo, to som uz skusal-vymenit inducku. Mam problem s startovanim, ked auto je vychladnute. Chova sa to ako keby bola slaba baterka, alebo skory predzapal, ale nie je. Mam nove sviecky, novu hlavu rozdelovaca, kable nove, rozdelovac po GO. Je nova a nabita, bezudrzbova 55Ah. Mam tranzistorove zapalovanie s dovodu neiskrenia prerusovaca, a pri zabudnuti vypnutia klucika nespalenie inducky. Skusal som: - ked bolo auto studene, prehodil som to na klasicky sposob (prer., inducka), startovalo ako dive, aj chytilo hned- bez problemov, po prehodeni na tranzistorove zapalovanie problem vznika -dalej som skusal predzapal zmenit z 5 na 0 stupnov, ci sa nahodou sa trocha nezmeni pri studenom starte.
Please som v koncoch.
kde máš ten motor Favo má mať bezkontaktné zapaľovanie, a k tomu je ETZ ktorá je súčasťou zapaľovacej sústavy ku ktorej patrí aj Favo indučka, pri tomto type zapaľovania indučky nebúchajú, nakoľko ETZ indučku nabije a už ju nebudí...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.3.09, 09:56 |
|
|
jefre
|
Re: Studeny start skoda favorit 136
No ja mam 120, a v nej favo 136, 110R vacka. karbec 130, druha komora mechanicky.
A zapalovanie nie je bezkontaktne, ale tranzistorove zapalovanie, s orign zapojenim k ramienku. Proste vyhoda tohto zapalovania je ze ramienko vobec neiskri.
Uz som skusal asi vsetko, poradte, stve ma to, a som elektrikar.
|
12.3.09, 20:43 |
|
|
Šemik
|
A jak se to tedy chová?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
12.3.09, 21:11 |
|
|
jefre
|
Chova sa to ako keby bola slaba baterka, alebo skory predzapal, proste sekavo, vyzera to ako keby pri tom seku piest zbrzdil motror skorym prezapalom.
|
12.3.09, 21:15 |
|
|
ferrari
|
Tak neviem, ja celý môj motoživot (cca 13 rokov) jazdím na klasické kontaktné zapaľovanie a no problem...takže asik vieš, ako by som to riešil ja...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
15.3.09, 16:02 |
|
|
Šemik
|
A zkoušel jsi jiný startér?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
15.3.09, 17:36 |
|
|
jefre
|
Starter som neskusal iny, ale myslim si, ze starter to nie je, pretoze ked to prehodim na klasiku za studena, tak to toci ako dive, aj to hned chyti.
Je to zaujimavy problem, chcel by som to vyriesit. Musi to byt totalna blbost myslim si.
|
17.3.09, 19:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|