|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Autor |
Zpráva |
skoda
|
Lamda sonda.
Zdravím vás,mám feldu 1,3 na LPG,poslednej dobe keď štartujem na automat,nechce to chytiť alebo špatne,tak to skúšam na benzíne,prejavuje sa to keď je motor teplý.Ne LPG stredisku mi povedal že lambda je v háji.Viem že je potrebná,ak si ju kúpim,treba dať na diagnostiku riadiacu jednotku?Ďakujem.
_________________ Felícia 1,3
|
9.7.09, 15:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vozidlo se připojí na vag a v bloku měřených hodnot se skeduje činnost kyslíkové sondy ta běhá 0.97-1.03
nebo taky naskočí 000 že prostě je OK ale takový údaj neumí změřit že ja tam díra jak do pr..le,
pokud je v bloku měřených hodnot u kyslíkové sondy stále hodnota 1 je KO, nebo odpojená, sonda se vymění a sleduje se její činnost v rozmezí 0.97-1.03 údaj se mění 30 x do minuty,
stává se velmi zřídka, asi tolikrák kolikrát jsou do roka vánoce že sonda nebo řj pracuje s údajem menším jak 0.97 při startu a to pak nechytá motor miloš
|
9.7.09, 16:47 |
|
|
michalkatka
|
ale pri štartovaní je lambda studená a jej chyba nemá na štart vplyv....
lambda začína fungovať 20-60sek po naštartovaní...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.7.09, 08:57 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: ale pri štartovaní je lambda studená a jej chyba nemá na štart vplyv....
lambda začína fungovať 20-60sek po naštartovaní...
michale má
prostě když je třeba vadná a bude ti ukazovat údaj hned před startem 0.6 tak motor bude vesele točit do svatéhop dyndy a nechytne
to mi už pár lidí řeklo že to je nesmysl že lambáda nemá na start vliv no praxe ukázala něco jiného
pokud je vše v pořádku tak je to jak píšeš miloš
|
10.7.09, 12:12 |
|
|
TLukes
|
[quote="slovacek.milos"]vozidlo se připojí na vag a v bloku měřených hodnot se skeduje činnost kyslíkové sondy ta běhá 0.97-1.03
neměly by být ty hodnoty od 0 do 1V ?
|
10.7.09, 12:17 |
|
|
skoda
|
Dnes mi na servise menili sondu-nešla.Pri chode motora nevypisuje chyby,keď sa motor vypne,hlási chybu na snímači otáčok,a to aj pri vymenenom snímači otáčok,chybu vymazať nejde,no hlavne nech to ide.Uvidím či nastane zmena.
|
10.7.09, 12:20 |
|
|
URU
|
TLukes píše: slovacek.milos píše: vozidlo se připojí na vag a v bloku měřených hodnot se skeduje činnost kyslíkové sondy ta běhá 0.97-1.03
neměly by být ty hodnoty od 0 do 1V ?
hodnota lambda a výstupní napětí lambdy jsou 2 malinko jiný věci
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
10.7.09, 13:03 |
|
|
TLukes
|
podle mě vag ukazuje výstupní napětí
|
10.7.09, 13:25 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: michale má
prostě když je třeba vadná a bude ti ukazovat údaj hned před startem 0.6 tak motor bude vesele točit do svatéhop dyndy a nechytne
to mi už pár lidí řeklo že to je nesmysl že lambáda nemá na start vliv no praxe ukázala něco jiného
pokud je vše v pořádku tak je to jak píšeš miloš
lambda ovplyvňuje aj štartovaciu dávku paliva to sa mi nezdá skoda píše: Dnes mi na servise menili sondu-nešla.Pri chode motora nevypisuje chyby,keď sa motor vypne,hlási chybu na snímači otáčok,a to aj pri vymenenom snímači otáčok,chybu vymazať nejde,no hlavne nech to ide.Uvidím či nastane zmena.
to sú teda dobrý tupci v tom servise, ak motor stojí tak vždy vypíše chybu snímača otáčok, tá musí zmiznúť až keď naštartuješ.
|
11.7.09, 09:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michale neovlivnuje ta lambáda start je tam hodnota 1
ale já už tam viděl při startu 0.6 a motor točil a točil a točil a nic chtěl chytit a nechytl 1.3BMM, pak nějak chytl a časem se tak dostal údaj 1.25 a motor hullil a hulil
je to proti přírodě no viděli to mé vlastní oči, druhá lambáda a zas to jelo, viděl jsem že lambáda v řj ukazovala a byla odpojená sice ty údaje tam skákali jak se jim chtělo ale výfuk tomu odpovídal miloš
|
11.7.09, 09:23 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: michale neovlivnuje ta lambáda start je tam hodnota 1 ale já už tam viděl při startu 0.6 a motor točil a točil a točil a nic chtěl chytit a nechytl 1.3BMM, pak nějak chytl a časem se tak dostal údaj 1.25 a motor hullil a hulil je to proti přírodě no viděli to mé vlastní oči, druhá lambáda a zas to jelo, viděl jsem že lambáda v řj ukazovala a byla odpojená sice ty údaje tam skákali jak se jim chtělo ale výfuk tomu odpovídal miloš
hmmm
|
11.7.09, 09:36 |
|
|
skoda
|
Keď mi na servise vymenil lambdu sondu,a napojil na prístroj,tak divne znel zvuk z výfuku akoby bublal,aj z výfuku vyletelo na zem zopár sadzí,dnes keď som šiel po meste 50km/h,tak akoby auto cukalo-nepravidelne robil motor,čím to je?
|
12.7.09, 19:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
skoda píše: Keď mi na servise vymenil lambdu sondu,a napojil na prístroj,tak divne znel zvuk z výfuku akoby bublal,aj z výfuku vyletelo na zem zopár sadzí,dnes keď som šiel po meste 50km/h,tak akoby auto cukalo-nepravidelne robil motor,čím to je?
nejlépe napojit na vag a sledovat blk měřených hodnot co se tam odehrávam zda lambáda, teplota, snímač otáček,úhel klapky prostě odpovídá skutečnosti
|
12.7.09, 20:08 |
|
|
skoda
|
Dnes som bol na montážnom mieste LPG,pred vyše týždňom mi tam robil úkony a na záver chcel niečo zmerať a povedal technik že lambáda je v ...,mám ju novú,a tak som dnes šiel za nimi a pýtal sa či pri plyne je neaká riadiaca jednotka alebo nie podobné,povedal ža ja nemám,ale za 130 eur mi ju namantujú,dnes sa to montuje normálne ako súčasť.Nahnevalo ma,že som tam bol viac krát -že občas šklbe z autom, dávno mi mal povedať že nemám elektroniku,a objasniť daný problém a že by bolo treba elektroniku namontovať.Keby som sa nespýtal tak sa asi ani nedozviem.
|
13.7.09, 19:37 |
|
|
michalkatka
|
skoda píše: Dnes som bol na montážnom mieste LPG,pred vyše týždňom mi tam robil úkony a na záver chcel niečo zmerať a povedal technik že lambáda je v ...,mám ju novú,a tak som dnes šiel za nimi a pýtal sa či pri plyne je neaká riadiaca jednotka alebo nie podobné,povedal ža ja nemám,ale za 130 eur mi ju namantujú,dnes sa to montuje normálne ako súčasť.Nahnevalo ma,že som tam bol viac krát -že občas šklbe z autom, dávno mi mal povedať že nemám elektroniku,a objasniť daný problém a že by bolo treba elektroniku namontovať.Keby som sa nespýtal tak sa asi ani nedozviem.
tak to si mal klasický podtlakový, to sa bežne montovalo pre menšie náklady, vtedy lambda nepracuje a tým skôr odíde, jazdí to vlastne ako klasický karbec.
|
14.7.09, 07:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|