Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 22:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 Lamda sonda. 
Autor Zpráva

Příspěvek Lamda sonda.
Zdravím vás,mám feldu 1,3 na LPG,poslednej dobe keď štartujem na automat,nechce to chytiť alebo špatne,tak to skúšam na benzíne,prejavuje sa to keď je motor teplý.Ne LPG stredisku mi povedal že lambda je v háji.Viem že je potrebná,ak si ju kúpim,treba dať na diagnostiku riadiacu jednotku?Ďakujem.

9.7.09, 15:35
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
vozidlo se připojí na vag a v bloku měřených hodnot se skeduje činnost kyslíkové sondy ta běhá 0.97-1.03

nebo taky naskočí 000 že prostě je OK ale takový údaj neumí změřit že ja tam díra jak do pr..le,

pokud je v bloku měřených hodnot u kyslíkové sondy stále hodnota 1 je KO, nebo odpojená, sonda se vymění a sleduje se její činnost v rozmezí 0.97-1.03 údaj se mění 30 x do minuty,

stává se velmi zřídka, asi tolikrák kolikrát jsou do roka vánoce že sonda nebo řj pracuje s údajem menším jak 0.97 při startu a to pak nechytá motor :? miloš

9.7.09, 16:47

Příspěvek 
ale pri štartovaní je lambda studená a jej chyba nemá na štart vplyv....

lambda začína fungovať 20-60sek po naštartovaní...

10.7.09, 08:57
Mistr mechanik

Příspěvek 
michalkatka píše:
ale pri štartovaní je lambda studená a jej chyba nemá na štart vplyv....

lambda začína fungovať 20-60sek po naštartovaní...

michale má

prostě když je třeba vadná a bude ti ukazovat údaj hned před startem 0.6 tak motor bude vesele točit do svatéhop dyndy a nechytne

to mi už pár lidí řeklo že to je nesmysl že lambáda nemá na start vliv no praxe ukázala něco jiného

pokud je vše v pořádku tak je to jak píšeš miloš

10.7.09, 12:12

Příspěvek 
[quote="slovacek.milos"]vozidlo se připojí na vag a v bloku měřených hodnot se skeduje činnost kyslíkové sondy ta běhá 0.97-1.03

neměly by být ty hodnoty od 0 do 1V ?

10.7.09, 12:17

Příspěvek 
Dnes mi na servise menili sondu-nešla.Pri chode motora nevypisuje chyby,keď sa motor vypne,hlási chybu na snímači otáčok,a to aj pri vymenenom snímači otáčok,chybu vymazať nejde,no hlavne nech to ide.Uvidím či nastane zmena.

10.7.09, 12:20

Příspěvek 
TLukes píše:
slovacek.milos píše:
vozidlo se připojí na vag a v bloku měřených hodnot se skeduje činnost kyslíkové sondy ta běhá 0.97-1.03

neměly by být ty hodnoty od 0 do 1V ?

hodnota lambda a výstupní napětí lambdy jsou 2 malinko jiný věci :)
Obrázek

Octavia 4X4 TURBO Obrázek

10.7.09, 13:03
Profil ICQ

Příspěvek 
podle mě vag ukazuje výstupní napětí

10.7.09, 13:25

Příspěvek 
slovacek.milos píše:

michale má

prostě když je třeba vadná a bude ti ukazovat údaj hned před startem 0.6 tak motor bude vesele točit do svatéhop dyndy a nechytne

to mi už pár lidí řeklo že to je nesmysl že lambáda nemá na start vliv no praxe ukázala něco jiného

pokud je vše v pořádku tak je to jak píšeš miloš

lambda ovplyvňuje aj štartovaciu dávku paliva :?: to sa mi nezdá :roll:

skoda píše:
Dnes mi na servise menili sondu-nešla.Pri chode motora nevypisuje chyby,keď sa motor vypne,hlási chybu na snímači otáčok,a to aj pri vymenenom snímači otáčok,chybu vymazať nejde,no hlavne nech to ide.Uvidím či nastane zmena.

to sú teda dobrý tupci v tom servise, ak motor stojí tak vždy vypíše chybu snímača otáčok, tá musí zmiznúť až keď naštartuješ.

11.7.09, 09:08
Mistr mechanik

Příspěvek 
michale neovlivnuje ta lambáda start je tam hodnota 1

ale já už tam viděl při startu 0.6 a motor točil a točil a točil a nic chtěl chytit a nechytl 1.3BMM, pak nějak chytl a časem se tak dostal údaj 1.25 a motor hullil a hulil

je to proti přírodě no viděli to mé vlastní oči, druhá lambáda a zas to jelo, viděl jsem že lambáda v řj ukazovala a byla odpojená :shock: sice ty údaje tam skákali jak se jim chtělo ale výfuk tomu odpovídal :wink: miloš

11.7.09, 09:23

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
michale neovlivnuje ta lambáda start je tam hodnota 1

ale já už tam viděl při startu 0.6 a motor točil a točil a točil a nic chtěl chytit a nechytl 1.3BMM, pak nějak chytl a časem se tak dostal údaj 1.25 a motor hullil a hulil

je to proti přírodě no viděli to mé vlastní oči, druhá lambáda a zas to jelo, viděl jsem že lambáda v řj ukazovala a byla odpojená :shock: sice ty údaje tam skákali jak se jim chtělo ale výfuk tomu odpovídal :wink: miloš

hmmm

11.7.09, 09:36

Příspěvek 
Keď mi na servise vymenil lambdu sondu,a napojil na prístroj,tak divne znel zvuk z výfuku akoby bublal,aj z výfuku vyletelo na zem zopár sadzí,dnes keď som šiel po meste 50km/h,tak akoby auto cukalo-nepravidelne robil motor,čím to je?

12.7.09, 19:17
Mistr mechanik

Příspěvek 
skoda píše:
Keď mi na servise vymenil lambdu sondu,a napojil na prístroj,tak divne znel zvuk z výfuku akoby bublal,aj z výfuku vyletelo na zem zopár sadzí,dnes keď som šiel po meste 50km/h,tak akoby auto cukalo-nepravidelne robil motor,čím to je?

nejlépe napojit na vag a sledovat blk měřených hodnot co se tam odehrávam zda lambáda, teplota, snímač otáček,úhel klapky prostě odpovídá skutečnosti

12.7.09, 20:08

Příspěvek 
Dnes som bol na montážnom mieste LPG,pred vyše týždňom mi tam robil úkony a na záver chcel niečo zmerať a povedal technik že lambáda je v ...,mám ju novú,a tak som dnes šiel za nimi a pýtal sa či pri plyne je neaká riadiaca jednotka alebo nie podobné,povedal ža ja nemám,ale za 130 eur mi ju namantujú,dnes sa to montuje normálne ako súčasť.Nahnevalo ma,že som tam bol viac krát -že občas šklbe z autom, dávno mi mal povedať že nemám elektroniku,a objasniť daný problém a že by bolo treba elektroniku namontovať.Keby som sa nespýtal tak sa asi ani nedozviem.

13.7.09, 19:37

Příspěvek 
skoda píše:
Dnes som bol na montážnom mieste LPG,pred vyše týždňom mi tam robil úkony a na záver chcel niečo zmerať a povedal technik že lambáda je v ...,mám ju novú,a tak som dnes šiel za nimi a pýtal sa či pri plyne je neaká riadiaca jednotka alebo nie podobné,povedal ža ja nemám,ale za 130 eur mi ju namantujú,dnes sa to montuje normálne ako súčasť.Nahnevalo ma,že som tam bol viac krát -že občas šklbe z autom, dávno mi mal povedať že nemám elektroniku,a objasniť daný problém a že by bolo treba elektroniku namontovať.Keby som sa nespýtal tak sa asi ani nedozviem.

tak to si mal klasický podtlakový, to sa bežne montovalo pre menšie náklady, vtedy lambda nepracuje a tým skôr odíde, jazdí to vlastne ako klasický karbec.

14.7.09, 07:13
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]