|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Divná teplota felicia 1.9 D
Autor |
Zpráva |
danymorti
|
Divná teplota felicia 1.9 D
Ahojte, pred pár mesiacmi mi prdla vodná pumpa a trošku mi vyletela chlad. kvap. (voda) von. A teraz mi ukazuje stále nejakú vysokú teplotu teplomer. Idem po dialnici 130 a ručička je už vo vodorovnej polohe, ako keby bola viac zohriata voda, ventilátor funguje, motor sa neprehrieva, ale ako keby sa došahal teplomer. A takisto som to spozoroval pri štartovaní. Doteraz mi vždy žhavilo, aj ked bol teplý motor, aspon na sekundu, teraz ked troška postojím, žhavenie nesvieti a horšie štartuje. Keď zhasnem motor a znova zapnem poskočí teplota dole a tomu neverím, že za pár sekúnd sa to ochladí tak rapídne. Neviete čo to môže sposobovať?
|
7.8.09, 16:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
dolej vodu mezi rysky
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
7.8.09, 16:25 |
|
|
danymorti
|
Ondras83 píše: dolej vodu mezi rysky
voda je v normále, mám tam menej chladiacej kvapaliny, lebo tá mi vyvrela, ked prdla pumpa. Je to možné, žeby to robila čistá destilovaná voda?
|
7.8.09, 16:28 |
|
|
Ondras83
|
danymorti píše: Ondras83 píše: dolej vodu mezi rysky voda je v normále, mám tam menej chladiacej kvapaliny, lebo tá mi vyvrela, ked prdla pumpa. Je to možné, žeby to robila čistá destilovaná voda?
ne
chce to diagnostiku
|
7.8.09, 16:31 |
|
|
darklord
|
Ondras83 píše: dolej vodu mezi rysky
no ale asi dolial do ostrekovaca, ked ma dost vody ale malo chladiacej kvapaliny
dolej destilku do chladica
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
7.8.09, 17:02 |
|
|
Ondras83
|
darklord píše: dolej destilku do chladica
to u feldy nejde...dolej destilku do expanzní nádobky
|
7.8.09, 17:56 |
|
|
darklord
|
Ondras83 píše: darklord píše: dolej destilku do chladica to u feldy nejde...dolej destilku do expanzní nádobky
sak tak som to myslel, proste doliat destilku do "chladiacej kvapaliny" a nie do ostrekovaca
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
7.8.09, 18:44 |
|
|
danymorti
|
chlapi, ja tu vážne riešim dilemu a vy mi tu píšete samé chujoviny
Až taký debil som neni, som doplnil na leto destilovanú vodu a sa chystám na jesen dať chladiacu kvapalinu.
A ešte jedna vec, prestali mi svietiť cúvačky, žiarovky sú ok, kde to ma nejaký spínač?
|
7.8.09, 20:06 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
na převodovce vepředu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.8.09, 20:10 |
|
|
danymorti
|
Sadra17 píše: na převodovce vepředu
A jej, to ísť pod auto? A jej
|
7.8.09, 20:12 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
dá se to i zezhora
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.8.09, 20:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
danymorti píše: chlapi, ja tu vážne riešim dilemu a vy mi tu píšete samé chujoviny Až taký debil som neni, som doplnil na leto destilovanú vodu a sa chystám na jesen dať chladiacu kvapalinu. A ešte jedna vec, prestali mi svietiť cúvačky, žiarovky sú ok, kde to ma nejaký spínač?
jestli nechceš řešit chujoviny a teploměr který je v rovině se ti zdá na chuja tak nahlaš co říká vag v bloku měřených hodnot ve stupních celzia, co ti ukazuje budík to nemusí být pravda, já třeba mám teplotu chl.kap.vodorovně miloš
|
7.8.09, 21:12 |
|
|
NOVON
|
Taky je možné a dost časté,že po uvaření motoru odejdou čidla a termostat+víčko expanzky...,v horším případě těsnění pod hlavou:-l..To by vysvětlovalo to ne-žhavení-myslím tím ty čidla..Vyměň čidla a pak napiš..
Taky je důležité,aby v motoru byla směs nemrzka+destilka,tato směs sama o sobě zvyšuje spolu s přetlakem v chlazení bod varu..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
8.8.09, 05:58 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
NOVON píše: Taky je možné a dost časté,že po uvaření motoru odejdou čidla a termostat+víčko expanzky...,v horším případě těsnění pod hlavou:-l..To by vysvětlovalo to ne-žhavení-myslím tím ty čidla..Vyměň čidla a pak napiš.. Taky je důležité,aby v motoru byla směs nemrzka+destilka,tato směs sama o sobě zvyšuje spolu s přetlakem v chlazení bod varu..
u té nafty je termrmostat naspodu motoru před čerpadlem tam ho nějaký žár jak u 1.6 nebo 1.3 nezasáhne,
spíš odchází tak že postupně dává čím dál menší teplotu podle mně mu s čerpadlem dali i nový termostat a ukazuje to jak má 1.9 za tepla nežhaví, pokud tam není jiný kroužek na čidle jak zelený nebo nějaké oblbovací zařázení miloš
|
8.8.09, 06:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|