|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Kukyn
Příspěvky: 360 Bydliště: Lipovec,okres Blansko,kraj Jihomoravský,stát ČR
|
Nedrží volnoběh
Zdravím stalo se mi že mi auto na volnoběh nedrží otáky, ty kolísají a někdy i chcípne motor.Např jsem jel a při řazení z 4-ky na 5-ku mi to chcíplo při sešlápnutí spojky a něž jsem přeřadil tak motor zdechl a hned po zařazení pětky a pustění spojky hned chytl.NEbo na křižovatce vyřadím a motor chce zhasnout,přidám plyn a je to dobrý.Otáčky na volnoběh mám kolem 800+-50ot/min.Napadl mě elmag.ventil volnoběhu ?
_________________ Škoda Favorit 136L 46kW
|
23.8.09, 23:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Tak pokud tě napadl, tak překontroluj. Je to jen jeden drátek. Při zapínání a vypínání zapalování musí v karburátoru cvakat. Neplést si s cvaknutím relátek. Radši strč pozorné ucho (figuranta) do motorového prostoru.
Jinak jede auto normálně? Nemá problémy se startováním nebo nemá znatelně nízký výkon?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
23.8.09, 23:59 |
|
|
ferrari
|
Re: Nedrží volnoběh
Kukyn píše: .Napadl mě elmag.ventil volnoběhu ? hej, to treba prvotne skontrolovať...ako píše Gokralik...kuk, či cvaká a ak necvaká, tak prever pči tam ide šťava a ak hej, tak new...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
24.8.09, 07:10 |
|
|
Kukyn
|
No právě ,že jinak auto jede velice dobře.Na to že je to Favorit starej 20 let tak každej kdo se mnou jel říká ,že je dost živej,starty a tak jsou v pohodě.
jen občas když zhasínam motor většinou po delší jízdě když je vís zahřátej tak se mi projevují samozápaly,páč po vypnutí klíčku se motor ještě protočí cca tak sekundu max dvě a zhasne.To se ozve takovej zvuk,jak u dieselovejch oktávek
|
24.8.09, 09:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
obohacovač KO membrány a když ho měníš pozor je tam pružinka vypadne miloš
|
24.8.09, 09:50 |
|
|
Kukyn
|
no ten elmag. ventil cvaká.A ten obohacovač?má to vliv o na ty samozápaly?
A myslíte tento?
http://www.vltava2000.cz/interskoda/Goo ... =115940442
|
24.8.09, 10:18 |
|
|
pll18
|
Áno a pozri si aj akceleračnú pumpičku možno je špinavá alebo vadné tesnenie.
|
24.8.09, 11:27 |
|
|
slavik74
|
pll18 píše: Áno a pozri si aj akceleračnú pumpičku možno je špinavá alebo vadné tesnenie.
Akceler. pumpa nemá vplyv na volnobeh !
_________________ Škoda Favorit, 136L r.v. 1990
|
24.8.09, 11:35 |
|
|
Kukyn
|
no tak ten obohacovač jsem vyměnil a na studenym motoru to vypadalo že snad dobrý.A jak se zbavit těch samozápalů?
|
25.8.09, 14:31 |
|
|
Johnny
|
Kukyn píše: no tak ten obohacovač jsem vyměnil a na studenym motoru to vypadalo že snad dobrý.A jak se zbavit těch samozápalů?
Nastavenim predstihu.
Podivej se jste na objemovy ovladac. jestli neni spatny. Dost se kazi.
_________________ to bylo dobre auto , k**va
|
25.8.09, 15:59 |
|
|
gokralik
|
Kukyn píše: no tak ten obohacovač jsem vyměnil a na studenym motoru to vypadalo že snad dobrý.A jak se zbavit těch samozápalů?
Dej si diodu před ventilátor chladiče.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
25.8.09, 18:21 |
|
|
Kukyn
|
gokralik píše: Kukyn píše: no tak ten obohacovač jsem vyměnil a na studenym motoru to vypadalo že snad dobrý.A jak se zbavit těch samozápalů? Dej si diodu před ventilátor chladiče.
to dělá i když je ventilátor vypnutý.to jsem zkoušel,páč on jak se dotáčí tak prý na to má vliv.ale když mluvíte o té diodě tak jaká tam musí být??
|
25.8.09, 20:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|