Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 23:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Tankování na Slovensku 
Autor Zpráva

Příspěvek Tankování na Slovensku
Zdravím všechny příznivce Škodovek :D

Vlastním typ 125 L a chci si příští týden zajet na výlet na Slovensko. Zajímalo by mě, jaký benzín byste mi doporučili tankovat na tamních čerpačkách.

V ČR tankuji standardně SPECIAL 91. Našel jsem na různých stránkách, že na Slovensku by měl být k dispozici benzín UNI 91, což by oktanově odpovídalo, ale postrádám informaci, jestli je nutné ještě k němu něco přidat. Zajímaly by mě případné zkušenosti s ním a také to, jestli je nutné při jeho tankování přidávat nějaké aditivum, případně co tankovat, kdyby UNI 91 nebyl v nabídce.

Děkuji za odpověď :)

28.8.09, 11:58
Pspvek Reklama

Příspěvek 
UNI91 alebo UNI95 su pre stare verkle ako nase skodovky, do toho nemusis pridavat aditivum. otazne je ci este niekde takyto benzin najdes, ja uz som ho nevidel ani nepametam

28.8.09, 13:00
Profil Zobrazit autorovy stránky
Voditelj brodice

Příspěvek 
91 maju zo znamejsich stanic snad uz len na OMV, aj to len niektorych
vsetky benzinky maju urcite 95, bezolovnaty, drvivou vacsinou len bezolovnaty takze budes musiet liat nahradu

aky ma byt nazov benzinu ti nepoviem lebo kazda stanica si to znaci ako chce a potom je z toho clovek debil

28.8.09, 13:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Ked som dobre sledoval na veľkých značkových čerpadlách uz UNI 91 nie je v ponuke možno nejaké vidiecke malé súkromné ale to budeš musieť mať štastie.

28.8.09, 13:48

Příspěvek 
Díky za odpovědi.

Teď jsem na webu našel, že čerpačky Agip mají v nabídce NORMAL UNI 91, zmátlo mě jen to označení NORMAL....ale předpokládám, že to bude asi klasika a ne nějaká natural úprava.

Ještě jednou díky za odpovědi, raději tedy budu počítat s aditivem.

:)

28.8.09, 14:23
Pan Kapitán

Příspěvek 
Nalej tam co maji, tedka v lete to je fuk. Natural 95 nebo Natural 91 tam bude horet taky. A par tisic km bez aditiv ten motor v pohode prezije. Muj 105POWER prezil 50000km na LPG, bez aditiv, bez cehokoliv, na benzin jezdil akorat 1km po nastartovani v zime a to jenom odpoledne, rano jsem ho normalne na LPG pustil z kopce.

Neboj se, 125L schroupne cokoliv. 91 oktanu je samozrejme lepsi, pokud mas 100% serizenej predstih. Pokud ho mas tak nejak blbje, tak je to uuplne jedno co tam nalejes.

Cvokárium: Youtube Instagram

28.8.09, 16:30
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Na slovensku nemame 91, uz niekolko rokov v pohode si do skodovecky natankuj 95. alebo aj 98 :) motor to prezije. Odporucam vyskusat aj OMV, s nejakym carera benzinom, ten vraj precistuje palivovy system :-D ale ja som to nepostrehol.

28.8.09, 19:32
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
na tom slovensku tisíce nenajezdíš a co natankuješ pojede já bych to neřešil v německu když zakázali olovo dávali na nádrž třeba půl litru oleje a nic se nestalo dlohodobě :wink: miloš

28.8.09, 20:06

Příspěvek 
Tak ja neviem, odkedy mám Favo motor až tak to nesledujem, ale na Slovnafte temer všade majú UNI95, tiež na OMV majú 95 s modrým nápisom, čo bude to isté...práveže tu skoro vymizol 91 okt. benzín...takže trošku pokukaj a je jasné...môžeš skúsiť aj natankuj.sk...mne sa zdá, že benzín s prísadou majú temer na každej pumpe...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

28.8.09, 20:19

Příspěvek 
vzhladom k tomu, ze skoro na kazdej pumpe maju 4 pistole pri stojane a kombinacia 95 98 a diesel su len 3, tak skoro vsade je uni 95, co je additivovany 95oktanovy benzin pre motory bez tvrdenych sediel. niekde miesto toho maju carreru, alebo maju pistoli 5, alebo ma shell tusim 100 oktan.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

29.8.09, 10:14
Profil Zobrazit autorovy stránky
Junior TW team

Příspěvek 
U nas mame 2 benzinky na jednej maju len net95 a naftu a na druhej maju aj special 95 ale netankujem ho . Vyrazne odporucam netankovat benzin urceny pre starsie vozidla pac si kazdy na benzinke povie : tie stare kramy to zozeru tak tam mozem priliat trochu tohoto aj tohoto . Kvalitu tychto benzinov nikto nekontroluje . Natural 95 pouziva 98% benzinovych motorov takze tu uz musi byt kvalita benzinu lepsia lebo nove auta nezozeru vsetko tak ako skodovky ... Takze nat95+aditivum je pre mna jasna volba

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

29.8.09, 11:09
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]