|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Janek
|
Tankování na Slovensku
Zdravím všechny příznivce Škodovek
Vlastním typ 125 L a chci si příští týden zajet na výlet na Slovensko. Zajímalo by mě, jaký benzín byste mi doporučili tankovat na tamních čerpačkách.
V ČR tankuji standardně SPECIAL 91. Našel jsem na různých stránkách, že na Slovensku by měl být k dispozici benzín UNI 91, což by oktanově odpovídalo, ale postrádám informaci, jestli je nutné ještě k němu něco přidat. Zajímaly by mě případné zkušenosti s ním a také to, jestli je nutné při jeho tankování přidávat nějaké aditivum, případně co tankovat, kdyby UNI 91 nebyl v nabídce.
Děkuji za odpověď
_________________ ŠKODA 125 L
|
28.8.09, 11:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
UNI91 alebo UNI95 su pre stare verkle ako nase skodovky, do toho nemusis pridavat aditivum. otazne je ci este niekde takyto benzin najdes, ja uz som ho nevidel ani nepametam
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
28.8.09, 13:00 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
91 maju zo znamejsich stanic snad uz len na OMV, aj to len niektorych
vsetky benzinky maju urcite 95, bezolovnaty, drvivou vacsinou len bezolovnaty takze budes musiet liat nahradu
aky ma byt nazov benzinu ti nepoviem lebo kazda stanica si to znaci ako chce a potom je z toho clovek debil
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
28.8.09, 13:39 |
|
|
Napoleon
|
Ked som dobre sledoval na veľkých značkových čerpadlách uz UNI 91 nie je v ponuke možno nejaké vidiecke malé súkromné ale to budeš musieť mať štastie.
_________________ Felicia 1.3 Mpi r.98 , 136 000 km.
|
28.8.09, 13:48 |
|
|
Janek
|
Díky za odpovědi.
Teď jsem na webu našel, že čerpačky Agip mají v nabídce NORMAL UNI 91, zmátlo mě jen to označení NORMAL....ale předpokládám, že to bude asi klasika a ne nějaká natural úprava.
Ještě jednou díky za odpovědi, raději tedy budu počítat s aditivem.
_________________ ŠKODA 125 L
|
28.8.09, 14:23 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Nalej tam co maji, tedka v lete to je fuk. Natural 95 nebo Natural 91 tam bude horet taky. A par tisic km bez aditiv ten motor v pohode prezije. Muj 105POWER prezil 50000km na LPG, bez aditiv, bez cehokoliv, na benzin jezdil akorat 1km po nastartovani v zime a to jenom odpoledne, rano jsem ho normalne na LPG pustil z kopce.
Neboj se, 125L schroupne cokoliv. 91 oktanu je samozrejme lepsi, pokud mas 100% serizenej predstih. Pokud ho mas tak nejak blbje, tak je to uuplne jedno co tam nalejes.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
28.8.09, 16:30 |
|
|
Skoda125ls
|
Na slovensku nemame 91, uz niekolko rokov v pohode si do skodovecky natankuj 95. alebo aj 98 motor to prezije. Odporucam vyskusat aj OMV, s nejakym carera benzinom, ten vraj precistuje palivovy system ale ja som to nepostrehol.
|
28.8.09, 19:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
na tom slovensku tisíce nenajezdíš a co natankuješ pojede já bych to neřešil v německu když zakázali olovo dávali na nádrž třeba půl litru oleje a nic se nestalo dlohodobě miloš
|
28.8.09, 20:06 |
|
|
ferrari
|
Tak ja neviem, odkedy mám Favo motor až tak to nesledujem, ale na Slovnafte temer všade majú UNI95, tiež na OMV majú 95 s modrým nápisom, čo bude to isté...práveže tu skoro vymizol 91 okt. benzín...takže trošku pokukaj a je jasné...môžeš skúsiť aj natankuj.sk...mne sa zdá, že benzín s prísadou majú temer na každej pumpe...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
28.8.09, 20:19 |
|
|
ventYl
|
vzhladom k tomu, ze skoro na kazdej pumpe maju 4 pistole pri stojane a kombinacia 95 98 a diesel su len 3, tak skoro vsade je uni 95, co je additivovany 95oktanovy benzin pre motory bez tvrdenych sediel. niekde miesto toho maju carreru, alebo maju pistoli 5, alebo ma shell tusim 100 oktan.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
29.8.09, 10:14 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
U nas mame 2 benzinky na jednej maju len net95 a naftu a na druhej maju aj special 95 ale netankujem ho . Vyrazne odporucam netankovat benzin urceny pre starsie vozidla pac si kazdy na benzinke povie : tie stare kramy to zozeru tak tam mozem priliat trochu tohoto aj tohoto . Kvalitu tychto benzinov nikto nekontroluje . Natural 95 pouziva 98% benzinovych motorov takze tu uz musi byt kvalita benzinu lepsia lebo nove auta nezozeru vsetko tak ako skodovky ... Takze nat95+aditivum je pre mna jasna volba
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
29.8.09, 11:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|