Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 01:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 hlava favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Ondras83 píše:
takže si mám na momenťáku nastavit 70Nm a utáhnout a jeto? :)

ty si ešte nerobil hlavu :?:

šrouby u hlavy sa doťahujú postupne akoby v do špirály aby sa hlava uťahovala postupne na celej ploche, inak jú môžeš skrútiť, alebo prasknúť, takže najprv tých 25 potom povedzme 40 a tých 70 až nakoniec, mne to vychádzalo na nejakých 90-100NM, a už to robím bez momenťáku...

20.9.09, 21:25
Pspvek Reklama

Příspěvek 
20 Nm + 2 x 90 stupnov je 90-100 Nm (na meraciom momentaku), 70 je urcite malo na hlinnikovu hlavu

20.9.09, 22:58
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Ondras83 píše:
patrik-hp píše:
Jj jeďte jí 30Nm-70Nm...Max.75Nm...a máte klid....Pak už jde o deformaci,nejen hlavy ale také vložek a nedoporučuju to přetahovat jako prase....všecko namažte,jak závit tak podložky pod hlavama šroubů...pokud je závit špinavej,nejdříve ho očištěte ocelovým kartáčem,pak ho teprve mažte a zašroubujte do bloku....2x90 st. je na novym šroubu...Na novodobá vozidla doporučuju vždy nový šrouby,jsou tak tenké a celozávitové,že jsou max.elastické a tím zaručují toliko stupňů,aníž by se přetrhly....Na Š120,Favorita,Felicii,Fábii 1,3-1,4 8V není třeba pokaždé nových šroubů.Vydrží klidně 5 a více výměn,ale musí se používat moment a mazivo,jinak hrozí že se přetrhnou v závitech,hlavně v přechodu dřík- závit...

takže si mám na momenťáku nastavit 70Nm a utáhnout a jeto? :)

Ondro nejdřív všecky cca 30 a pak těch 70-75Nm...Jak tomu hned udělíš max.moment,tak ti ta hlava bude tancovat podle toho kde s klíčem zrovna budeš.... :wink:A to není zrovna optimální ku dodržení max.rovinnosti hlavy a bloku P.S. Já to dělám max.75Nm....každej to děláme nějak :wink: ....Viděl jsem že starý pardálové to dělaj od oka,ale taky mě jí kolikrát dávali na rovnání,chcal z ní totiž v zimě fridex,v létě se zatáhla a ani kapku....Jinak tyhle šrouby jsou tak pevný,že nehrozí nějaký hodně pružný spoj,jako u celozávitu,kde je moment rozloženej na celou délku od hlavy až k patě šroubu...
Ať si to dělá každej jak je libo a jak to má sám vyzkoušený :wink: :P Howk Jen tak bude každej se svojí prací spokojenej...

21.9.09, 20:13
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2