|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
mazlavá hmota v motoru,na olejové zátce
Autor |
Zpráva |
mikerbiker
|
mazlavá hmota v motoru,na olejové zátce
Ahoj,mám octávku 1,1,6 55 kw. Když vyšroubuju víčko kterým se leje olej,tak tam místo krásnýho hnědýho oleje je tam mazlavá šedohnědá hmota,celkem hustý konzistence.Zkoušel sem to očistit ale po krátší jízdě je tam ten hnus zas.Olej s filtrem sem měnil nedávno,olej v motoru je mezi ryskama a čistej.Kontrolka mazání nesvítí,motor běží normálně,jen mě děsí ta hnus hmota. Napadá mě jestli nebere motor vodu,ale myslim že neubývá,aspoň ne moc. Díky za radu.Michal
_________________ Michal
|
21.12.09, 14:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
PJDefort
|
to je každou zimu milion diskuzí na tohle téma je to uplně normální, hlavně na krátkejch trasách...neřeš to
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
21.12.09, 14:14 |
|
|
mikerbiker
|
No je fakt že teď jezdim samý krátký štreky,jestli normál,tak to mi spad kámen ze srdce.Díky
_________________ Michal
|
21.12.09, 14:16 |
|
|
Ondras83
|
jo, nestihne se pořádně odpařit voda, protože se neohřeje olej a kondenzuje to na víčku, po spojení s olejem to dělá ten hneděj šlem
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
21.12.09, 18:22 |
|
|
mikerbiker
|
Dík moc,ste borci.Michal
_________________ Michal
|
21.12.09, 19:48 |
|
|
Capricorn
|
I kdež borci... zmínku o tomhle jevu najdeš v každé lepší knížce k danému autu. Např. Cedrych Prostě se ti vysrážela vlhkost společně s aditivy v oleji a utvořili tenhle bordel který se rozpustí jakmile motor a olej zahřeješ na provozní teplotu.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
21.12.09, 19:52 |
|
|
Gemini
|
a ked to robi aj po dlhsiej jazde a je tam toho pozehnane, je cast dat dole hlavu, prerovnat ju a dat nove tesnenie
_________________ Škoda Rapid 146 - 93 HP , 140 Nm
Škoda 130 Maxi - 105 HP, 140 Nm
Škoda Rapid Turbo - 122 HP, 231 Nm
|
22.12.09, 15:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|