Mytí motoru - jak a leze pak hned vyjet
Autor |
Zpráva |
Peter50kw
|
Ja myjem motor na felcke tak: Zabalim riadiacu jednotku do igelitu, nastartujem, nastriekam nejakym sprejom, pockam 10 az 15 minut, vystriekam tlakovou myckou docista, pockam este 10 az 15 minut a motor vypnem. Vyhybam sa priamemu prudu z malej vzdialenosti (pod 10 cm) na snimace a kable.
|
13.2.07, 23:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
dneska sem myl motor a zabalil sem to takhle :
potom sem otrel suchym hadrem svicky,sundal ochrany ,hadicku z karbu,nasadil kabely a navrcel...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
18.2.07, 23:22 |
|
|
patrik-hp
|
kachnis píše: dneska sem myl motor a zabalil sem to takhle : potom sem otrel suchym hadrem svicky,sundal ochrany ,hadicku z karbu,nasadil kabely a navrcel...
A vodní pumpa barvu nemá? ...
|
19.2.07, 17:39 |
|
|
patrik-hp
|
Já jsem pro mytí motoru a to za všech podmínek...Čistota půl zdraví a kór na srdci auta....Je to stroj a tak není nic,co by se zdálo meumyvatelný Vysokonapěťový části zakrýt nebo nezakrývat ale potom vyfoukat stlačenym vzduchem.A Alternátoru voda nevadí.Vojenská vozidla brodí vodou a je naprosto stejné konstrukce....Hlavně nevěřit pověrám a mýt ....Čistota půl zdraví U těch dnešních elektronickejch krámů je to trošičku problém,ale když se to nepere z blízka ale cca tak 0,4 m,tak je to odolné dostatečně.Jen pozor na klínové řemeny a horkou vodu zblízka...To řemen potrhá a zkrátí mu životnost....Ale to se bavím o vapce,která provozně tlačí 145 až 170Barů Ty 120tky nejsou tak agresivní,ale né ani profi
|
19.2.07, 17:47 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
vodni pumpa barvu mela..ale ta predchozi, bohuzel sem ji musel reklamovat a toi s oranzovou remenici
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
19.2.07, 22:08 |
|
|
patrik-hp
|
kachnis píše: vodni pumpa barvu mela..ale ta predchozi, bohuzel sem ji musel reklamovat a toi s oranzovou remenici
Áha..... ...
|
19.2.07, 22:28 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Áha..... ... [/quote]
ale neboj se ze bude tohle cerpadlo takhle smutny porad na leto stejne budu potrebovat vetsi vrtulku,tak udelam rovnou remenice vsechny
|
20.2.07, 13:55 |
|
|
patrik-hp
|
ale neboj se ze bude tohle cerpadlo takhle smutny porad na leto stejne budu potrebovat vetsi vrtulku,tak udelam rovnou remenice vsechny[/quote]
|
20.2.07, 23:51 |
|
|
ventYl
|
patrik-hp píše: Já jsem pro mytí motoru a to za všech podmínek...Čistota půl zdraví a kór na srdci auta....Je to stroj a tak není nic,co by se zdálo meumyvatelný :wink: Vysokonapěťový části zakrýt nebo nezakrývat ale potom vyfoukat stlačenym vzduchem.A Alternátoru voda nevadí.Vojenská vozidla brodí vodou a je naprosto stejné konstrukce....Hlavně nevěřit pověrám a mýt ....Čistota půl zdraví :wink:U těch dnešních elektronickejch krámů je to trošičku problém,ale když se to nepere z blízka ale cca tak 0,4 m,tak je to odolné dostatečně.Jen pozor na klínové řemeny a horkou vodu zblízka...To řemen potrhá a zkrátí mu životnost....Ale to se bavím o vapce,která provozně tlačí 145 až 170Barů :D :wink: Ty 120tky nejsou tak agresivní,ale né ani profi :wink:
Alternator to mozno prezije, ale na regulatory a ostatne elektronicke srandicky treba davat pozor. Ako som pre malou chvilou zistil, moje CDLko mi po WAPkovani zakapalo a dobija 18,1V. ;)
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
23.2.07, 10:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|