Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 11:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Hlasité, pravidelné lupání ozývající se z výfuku u f. Mpi? 
Autor Zpráva

Příspěvek Hlasité, pravidelné lupání ozývající se z výfuku u f. Mpi?
Zdravím vás. Když je ohřátý motor u fel. Mpi, zaparkuju a vypnu motor, z výfuku se ozývá cca několik minut, než vychladne, takové lupání (dosti slyšitelné cvakání) dá se říct,že to po cca 15s vždy cvakne, zvuk podobný sepnutí hlučného elelekroventilu. Auto jezdí na LPG, ale dělá to i po jízdě na benzín. Střední díl výfuku má najeto jen cca 3000km- Karsit. Pravda, že z většiny výfuků, když chladnou, se různé zvuky ozývají, díky pnutí a roztažnosti materiálu. Ale pozoroval jsem 2 další felície na LPG a ani z jedné se tak pravidelné a slyšitelné cvakání neozývá. Taky jsem si všiml, když zacloumám studeným kompletním výfukem, nebo např. při rozjezdu, že v něm nadprůměrně vrže. Všechny gumy jsou nové, všechny spoje se zdají být těsné, žádná díra, nikde to napohled nedře o žádný plech. Máte někdo nějaký nápad, čím by to mohlo být? Díky moc za odpovědi.

18.8.10, 07:58
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Hlasité, pravidelné lupání ozývající se z výfuku u f. Mp
nerobí to ten pružný spoj medzi 1. dielom a katom, niekde sú drátenkové, niekde grafitové krúžky :?: možno by stačilo to iba rozobrať a prečistiť tú dosadaciu plochu...

18.8.10, 08:06

Příspěvek Re: Hlasité, pravidelné lupání ozývající se z výfuku u f. Mp
Taky mě to napadlo, zatím jsem nezkusil, zkusím, ale když jsem měnil střední díl, měl jsem katalyzátor venku a dal jsem nový grafitový kroužek, spoj jsem očistil smirkem. Auto jsem koupil už s děravým středovým dílem, takže předtím v tom nelupalo.

18.8.10, 08:16

Příspěvek 
Cvakání a vrzání jsou dva naprosto odlišné zvuky...a proto taky většinou rozdílné příčiny.A jestli to dělá na tvym výfuku a na jinym né,tvůj výfuk může mít mini odlišnost v konstrukci a zpracování oproti jiným,je to jenom vejfuk a né kus přesně opracováného bloku..Pokud ti ale auto výfuk ohřívá natolik,že praská při chladnutí jako roura od kamen a podlaha se ti nepříjemě prohřívá,pak je závada v chudé směsi a to by se mělo řešit...Pokud nic nepozoruješ a máš jen podezření, tak to nech bejt a nebo jeď na diagnostiku a koukni na lambdu co a jak reguluje...

18.8.10, 21:29

Příspěvek 
Zdravím, to vrzání bylo opravdu v tom pružném spoji, vyčistil jsem, smontoval a už je to ok. Díky Michale. Lupání přetrvává, lambda reguluje,doufám, správně,na benzín většinou mezi 0,2-0,98.Na LPG je to nastavené mírně ochuzené, lambda se posledně pohybovala mezi 0,2-0,93. Jsou tyhle hodnoty vpořádku?? jinak toho lupání jsem si všiml až po montáži LPG, ale dělá to i na benzín, původně jsem si myslel, jestli to např. nedělá i větší množství zkondenzované vody ve výku, díky provozu na lpg, ale ve 2. fel na LPG nelupe. díky

18.8.10, 22:22
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]