|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Olej - při vysokých teplotách hustý
Autor |
Zpráva |
Jenda P.
|
Olej - při vysokých teplotách hustý
Zdravím, potřeboval bych pro přeplňovanou 1,3Felicii doporučit olej, který zustane i při vysokých teplotách hustý. Po zahřátí,na volnoběh mi tlak oleje padá až k 1Bar, při tom prútoku co dává seriová pumpa z felcky mám strach že turbo nevydrží. Motor má GO spodku i hlavy, rád bych aby to aspoň vydrželo než to stihnu nějak naladit...jsem na uplném začátku a vedu to spíš jako srandu/nízko nákladový projekt.
Předem díky.
_________________ Toyota Supra Turbo 488HP / 596NM
Škoda Felicia / kreš kár
|
17.1.11, 00:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Olej - při vysokých teplotách hustý
A zkoušel jsi si pohrát s redukčním ventilem tlaku oleje, popřípadě ho vyřadit z funkce? Nebo použít chladič oleje? Jakých teplot olej při této zátěži dosahuje?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
17.1.11, 02:21 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
výměník voda-olej, nebo 10W50 olej
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
17.1.11, 06:31 |
|
|
ferrari
|
Alebo aj-aj... Šemík to riešil v garáži: viewtopic.php?f=19&t=7406&start=2850
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
17.1.11, 07:52 |
|
|
Bukaj
|
CROWACK píše: A zkoušel jsi si pohrát s redukčním ventilem tlaku oleje, popřípadě ho vyřadit z funkce? Nebo použít chladič oleje? Jakých teplot olej při této zátěži dosahuje? Vyřadit z funkce nedoporučuju - nám se to omylem stalo u 105s a vylítlo těsnění zpod olejového filtru
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
17.1.11, 09:19 |
|
|
Jenda P.
|
Redkučnímu ventilu jsem trošku vypodložil pružinu, ten by měl být OK, měl jsem v plánu tam nalejt Castrol Magnatec 10W60, chladič oleje tam je a poměrně slušný. Zkusím pro začátek ten olej pak budu řešit dál. Zatím to jede s origo BMM, hraju si s rozdělovačem, to je pro mě teď hlavní. Kompresi jsem řešil maximálně prasácky, použil jsem dvě těsnění mezi kterými je nerezový plát...nic lepšího mě nenapadlo. Palivové čerpadlo jsem použil originál ze Supry...to bude hádám víc než dostatečný, použil jsem dva 440cc vstřiky jako externí vstřikovač a snažím se tomu vnutit nějaký rozumný A/F , při 0,3 - 0,4Bar se to chová dobře. Při větším tlaku se mi rozjede A/F a EGT jde nahoru...bude to chudý, používám vysoce neinteligentní ale levnou, analogovou metodu řízení těch externích vstřikú...hádám že žádný super výsledky neudělám ale zatím mě to baví.
Škoda Felicia / kreš kár
|
18.1.11, 01:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
M7ADS IV superturbo 15W 4O intervsl výměny 75OO feldy hodně sazí miloš
|
18.1.11, 07:40 |
|
|
CROWACK
|
Mno, je vidět, že si s tím hezky hraješ, pořád jsme se ale nedozvěděli, jakou má ten olej teplotu při poklesu mazacího tlaku...další věc je, že pokud má motor chudou směs, přehřívá se...pak to bude jedno k druhýmu...
|
18.1.11, 10:20 |
|
|
Gemini
|
neco mas spatne, 1 bar je fakt malo, ja som mal na turbo motore 10w40 olej a tlak nikdy neklesol pod 4 bar v otackach aj ked bol poriadne zahriaty
_________________ Škoda Rapid 146 - 93 HP , 140 Nm
Škoda 130 Maxi - 105 HP, 140 Nm
Škoda Rapid Turbo - 122 HP, 231 Nm
|
18.1.11, 14:07 |
|
|
Jenda P.
|
JJ bylo špatně čidlo talku oleje...já blbec ho zaměnil v tom bordelu s jiným. to crowak: však píšu že EGT jde nahoru z čehož jak taky píšu, jsem usoudil, že jeto už chudý...A/F tam šel nad 14:1 a dál sem to moc nemučil právě kvuli tlaku oleje.
Škoda Felicia / kreš kár
|
18.1.11, 23:21 |
|
|
CROWACK
|
exhaust gas temprature je jedna vec, a teplota oleje druha. Abys vybral spravny olej, ktery pri dane teplote nebude ridnout, musis ji znat. Staci treba jednoducha uprava cidla s budikem od vody ze 120 nebo treba nejake tatry...popripade zjistis, ze je teplota vysoka az moc a je treba posilit chlazeni...bez teploty oleje mi prijde ze jenom tapeme...ono treba zjistis, ze se ten olej neprehriva, ale je krpa nekde jinde na mazacim okruhu...
|
18.1.11, 23:28 |
|
|
Jenda P.
|
Pokud si přečteš příspěvek na který reaguješ, zjistíš že onen problém byl ve mě. Omylem jsem použil čidlo z jiného přístroje a to samozřejmě podávalo disinformace. Nové měření už je uspokojivé. Nemám na to tolik času kolik bych chtěl. No a jak jsem také psal, Felcka je vybavená na své poměry dost velkým olejovým chladičem. Teplota oleje nepřekročí 80°C, chladící systém je vybaven termostatem.
Škoda Felicia / kreš kár
|
20.1.11, 04:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|