Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 21:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Forman karbec nedrzi otacky kdyz pustim plyn 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Forman karbec nedrzi otacky kdyz pustim plyn
a muzu dat ten teplomer do te nadobky pri nastartovanym motoru a sundanem vicku? nebo tam mam nejak dat cidlo teploty a zasroubovat vicko? to pak uz tesnit moc nebude

28.5.11, 19:23
Pspvek Reklama

normálně to nech ohřát a až ti to začne dělat ty problémy, tak ho pomalu povol to víčko, ať tě neopaří a pak tam strč ten teploměr

28.5.11, 19:28

Příspěvek 
Nejjistější je to takhle... sežeň si teploměr na zavařování (normální rtuťový do 100°C). Až nastane tvůj problém, tak motor vypni, povol víčko expanzky (opatrně, ať se neopaříš), rychle odšroubuj čidlo teploty a vraž tam ten teploměr. Může se stát, že trochu kapaliny uteče, ale zato budeš mít nejpřenější měření.

28.5.11, 20:48

Já teda nevím, ale co jsem měl fávo st. typu já, tatík a pár známých a kamarádů, tak každému ukazuje něco jiného. Myslím tím polohu tučičky při provozní teplotě a přehřátí. Mě kdysy ukazoval teploměr provozní teplotu na začátku toho plného bílého polička, přehřátí bylo už před červeným. To jsem měl fávo začátek 91 roku. Tatíkovi, fávo konec roku 92 ukazoval teploměr provozní teplotu těsně před červeným a přehřátí až v červeném. Jiným lidem to ukazuje taky jednomu tak a druhému jinak. Proto všem říkám, že tento teploměr je jen orientační.
Na to přehřívání mám udělanou takovou kraťoučkou propojku s Faston konektory, které při poruše čidla na chladiči zapojím místo čidla a chladím.

28.5.11, 21:06

tak jsem vyndal termostat, hodil jsem ho do vodni lazne, meril digitalnim teplomerem a otevira se pri teplote okolo 70 stupnu a zavira se pri teplote jeste nizzsi, ma na sobe vyrazeno 82 + - 2 stupne, muze to byt take jedna z pricin meho problemu?

29.5.11, 20:32

Počkej až si tohle přečte Matthes. :D

29.5.11, 20:33

proc? snad jsem nikoho neurazil?

29.5.11, 21:03

Ale ne... Jen že při téhle zkoušce není zohledněný přetlatk v chladící soustavě (a Matthes měl na to jednu dobu v podpisu takovou prupovídku). Ale ono když se to vezme kolem a kolem tak i v odborné literatuře (Cedrych, Jak na to) se uvádí termostat takhle orientačně zkoušet.

29.5.11, 21:03

a teploměr do tý expanzky si už zkoušel?

29.5.11, 21:04

teplomer do expanzky dam zitra, ted bych uz na to nevidel a v 5 rano vstavam do rachoty, jo a jeste jsem cistil palec v rozdelovaci, ten volnobeh se nejak uklidnil, ten palec ne ze by byl zarezly, spis zoxidovany a ja jako elektrikar bych rekl, ze mel dost velky prechodovy odpor

29.5.11, 21:11

dnes jsem prisel z prace a hned jsem formana nastartoval na volnobeh, chtel jsem ho zahrat a pak litat okolo motoru s teplomerem v ruce, po asi 3 cigaretach (12-15minut) volnobeznych otacek vystoupala teplota asi 5 mm k cervenemu pasku a ventilator na chladici se roztocil, asi tam byly blbe nandany kabilky s konektory, uz to ma rozpadavajici se tendenci (jeste ze mam bednu elektro vecicek pripravenu na pozdejsi generalku kabelaze), takze stav je nasledujici, cely den na neho prazilo, po tom nastartovani sel volnobeh na 1000 otacek, po asi 3 minutach zacal padat a drzel se na tech 600 asi, motor ventilatoru na chladici se parkrat roztocil, teplota by souhlasila: na chladici po otevreni kapoty cca 92 st, hadice cca 75 st, nadrzka vnejsek 68 stupnu, nic nevarilo............ tento stav je s vyndanym termostatem, ale ten na to ma asi vliv pramalo, spis, ze mi to v lete topit nebude, jak ty otacky padly na tech cca 600 ot, tak motor zacal se vzpinat a mel sklon k vynechavani, kdyz jsem pridal na plynu tech 1500 ot a pustil jsem, tak skoro chcipl, ale pri pomalejsim pousteni plynu nechcipal a jeste jedna vec.......pri tomto zkouseni na parkovisti jsem zkousel mackat i pedal brzdy a po tom tretim seslapnuti to jakoby chtelo chcipnout motor, musil jsem pridat trosku na plynu, aby nechcipl, myslim, ze mam zasrany karbec a neco okolo bud bohatosti smesi nebo vzduchu, ty trysky taky budou hrat roli..............to je zas roman..ach..jo

30.5.11, 21:59

pozri, prípadne rovno vymeň ten obohacovač, sú to dva šroubiky z boku karbecu...

31.5.11, 00:17

teploměrem na přístrojovce se nedá řídit, mě na fáčku z roku 93 ( už nová přístrojovka ) ukazoval úplně jinak než kolik byla skutečná hodnota. to je první věc. Druhá věc se kterou jsem měl kdysi problém a to že motor měl tendeci vynechávat a chcípat ( pouze při zahřátí a pouze na benzin - na plyn to bylo OK ) problém byl ve jednom vadným dílu na karburátoru, už si nevzpomínám jak se jmenoval ale co jsem tak brouzdal po netu a podle fotek by se mělo jednat o ten obohacovač jak psal Miloš. Prostě díl ze dvou částí, mezi nima nějaký těsnění, na 2 šroubky, konec dílu je jakoby do špičky s plochým koncem :) ( omlouvám se za netechnický popis )

Edit, co se týče teploty co leze nahoru tak pokud je vše OK, termostat, průchozí chladící okruh, čidlo na ventilátor apod, tak těsnění pod hlavou / přesahy. Já měl vše OK ale jelikož jsem nikdy nechtěl udělat přesahy tak po roce se to vždy dosralo a začala lítat teplota a mohl jsem měnit těsnění. Stačilo na chvíli zastavit a teplota šla nahoru. PS: v tomto stavu mi také né vždy ideálně spínal ventilátor... a čidlo 100% nebylo vadné.... PSS: když jsem měl vadný ten obohacovač ( to byl motor ještě OK :) tak nikdy s tím nebyl spojený problém s teplotou....

31.5.11, 09:31
Profil ICQ

koukl jsem na ten obohacovac a nejak se mi nezdaji ty membrany,ta vnitrni je takova natazena, zcernala, ale ne potrhana a i to tesneni taky neni protrhly, spis vytahany.......zatim jsem pridal na volnobeznych otackach a dobry, ale chtelo by to vycistit karbec, je cely cerny.....ten obohacovac urcite vymenim, jen jsem koukal, ze v Chomutove v Autokelly ho zrovna nemaj, snad jinde okolo......nez jsem nasel ten sroubecek na volnobezny otacky tak jsem hnul s jinym, co je pod nim, jakoby utopeny v karburatoru, snad je to na tu bohatost a snad jsem to zas sesteloval nazpet dobre, jel jsem preparkovat asi 2 km, pac zitra u nas je blokovy cisteni

1.6.11, 21:15
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2