|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Autor |
Zpráva |
simi
|
klepani v motoru
Postupne se mi zaclo objevovat klepani v motoru. Mozna ma i dva zdroje.... Jednak uz ho nejaky cas pozoruju kolem cca 1400-1700 ot/min. rekl bych, ze frekvence je 1/4 otacek. Jako by to byl ventil s prilis vysokou vuli, ale neni, vsechny vule jsou stejne. Klepani ma trochu zvuk jako akusticka signalizace prechodu pro chodce poslouchana z dalky. Mimo tohle spektrum otacek neni prilis slyset, alespon ne za tepla. Rovne se zda, ze neni slyset pod zatezi, zatez nasimulovana spojkou a zabrzdenym autem. Poloha spojky vliv nema. Vyfuk je vsude tesny. Vytahovani zapalovacich kabelu vliv asi nema, ale nevim to jiste, protoze, v tom motoru jdoucim na 3 valce se to memu uchu dost ztracelo. Za studena mirne horsi. Za studena je rovnez slyset obdobne klepani kolem 1000 ot. (volnobeh), ktere postupne zmizi. Dnes jsem overoval stav pod ventilovym vikem a nic zvlast patologickeho jsem nenasel. Akorat jsem si vsiml, ze ve spoji rozvodova tycka - dostavny sroub, maji nektere tycky vetsi vuli nez jine (zkousel jsem vzdy u dostavovaneho ventilu zakyvat tyckou do strany). Nicmene subjektive bych rekl, ze klepani za studena se tim zhorsilo.... No a ted babo rad... A aby to nebylo vse, tak na tretim valci je lehce orezla svicka, jako by tam tekla voda, ale jine priznaky spojeni vodniho okruhu a spalovaciho prostoru nejsou. Mozna spojitost mne nenapada.
|
15.7.11, 20:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Re: klepani v motoru
standart, ojnice nebo klika, neřeš to nebo udelej vybrus kliky, teda pokud to je ciste klepani kovu, mi na š120 asi od ledna taky cosi klepe v motoru a to je to 5 let od GO xD asi nejaka chybicka.. asi pujdem na novy vybrusek kliky nebo rovnou novy motor uvidime co bude driv
(PS: pistni cepy radej nezminuju, ty se moc nekazi)
|
15.7.11, 20:51 |
|
|
simi
|
Divna je ta frekvence, 1/4... ale na 1/2 to fakt nevypada.... 1800 otacek je 30 Hz, pulka je 15 a tolik to neni...
Tak jsem si udelal simulaci a je to kolem te 1/4...... takze je to divny.
Naposledy upravil simi dne 15.7.11, 22:44, celkově upraveno 1
|
15.7.11, 22:35 |
|
|
fatal
rejpal
|
Zesílí se to při brždění motorem? Jde to jakoby z boku motoru?
|
15.7.11, 22:38 |
|
|
simi
|
Rekl bych, ze ne, ale to pasmo otacek, kdy je to slyset, je celkem uzke a otacky jim probehnou pri takovem pokusu rychle.... A zas to neni takovy randal, aby to nejak supr slysitelne, kdyz se jede.
Ja nevim, kdyz to slysim, tak bych rekl, ze to souvisi s rozvodem, ale to, ze to pri zatezi zmizi, je zvlastni.
Poslouchal jsem tyckou, na ruznych mistech - blok z boku u vany, hlava, svody, ale nic zvlastniho jsem z tech mist neslysel. Jednine z ventiloveho vika, ale to bylo podle mne vahadlo prvniho valce (poslochal jsem to uplne na kraji) a jelo to 1/2 otacek.
Stetoskop momentalne nemam.
|
15.7.11, 22:56 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|