Autor |
Zpráva |
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Re: motor z favorita - uprava a oprava ...
Na včici by vule byt snad ani nemela vyt jakmile dotahnes rozvody, vule na klice sparovyma merkama nevim jak se meri xD to sem fakt nikda nedelal, ale setinakem se to dela tak, ze natlacis kliku na jednu stranu na doraz, vynulujes a potom pretlacis na druhou stranu na doraz a musis tam mit i stare axialni krouzky, co se tyce toho, ze ojnice ma na klice axialni vuli je to normalni
|
4.7.11, 21:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
PS: kde v ol. kraji bydlis? ja na motory mam prakticky veskere meridla
|
4.7.11, 21:41 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
tak 25 km od Prostějova, 20 km od Vyškova, a cca 22 km od Kroměříže malá dědina jménem Koválovice - Osíčany
|
5.7.11, 05:39 |
|
|
Kristensen
|
michalkatka píše: nemiešate tu presahy vložiek s axiálnymi vôlami axiální vůle na klice je v rozmezí 0,04-0,1mm trady: axiální vůle na vačce musí být protože vačku zajišťuje takový víčko pevně přišroubovaný na blok kdyby jsi k němu dotáhnul kolo a i vačka by se o to víčko pevně opřela tak se nebude točit.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
5.7.11, 07:50 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
když jsme u té vačky tak jsem jí včera vydělal ale překvapila mě tam jedna zásadní věc a tu že je uložená přímo v bloku, nemá žádné kluzné ložisko, možná jen ze strany od převodovky je tam futyrko ve kterém se otáčí a za tím je to víčko které "odděluje" motor od setrváku - převodovky
vydělával jsem jí proto že bych jí rád aby byla ostřejší tak decentně ale at je ten chod motoru co nejlepší a táhne do spodu - je jasné že to nebude jak u naftáků ale například naše fábka 1.4 Mpi tuším 44 KW táhne solidně už od 1500 ot/min
|
5.7.11, 08:20 |
|
|
Kristensen
|
jj točí se přímo ve vývrtu v bloku, nejsou tam žádný pouzdra. Ono s tou ostřejší moc neočekávej že pujde od spodu to by jsi musel použít vačku maximálně z nějakej feldy, myslím že jak měl Ondra protože cokoliv už pak s hodnotou nad 260/260 a vejš jede spíš od 3000ot/min. Když jsem měl na favo motoru 280/280 tak do těch cca 3000 to bylo živý jak stará vyšeptalá 105ka akorát s tím rozdílem že když jsi jel po městě na 4ku tak dokud jsi nemusel zastavit tak to pořád jelo klidně i do menšího kopce stačilo jen přidat plyn a ono to zkouslo jen to prostě nezatáhlo ale zase to bylo i na dálku že když jsi se pak rozjel hodil 5ku a jel do 3000tis tak to jelo za 6-7 litrů
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
5.7.11, 08:32 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha
|
5.7.11, 08:36 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
zkousel sem takový pokus a to že jsem do válců z písty nalil tech. benzín a čekal jsem jestli bude prosakovat a byl jsem nemile překvapený že to normálně odkapávalo .... co jsem zkoušel jednotlivé válce z písty která byli už vymontované tak tam ten tech. benzín neutikal - vydržel tam den a pak se možná začal odpařovat proto se chci zeptat jestli mám ty válce z bloku vydělat a dát tam ty z té felicie a na písty dát stírací kroužky které si "vybrus" udělají samy nebo mám raději koupit celou sadu viz třeba zde: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... licia.htmlDíky za vaše názory
|
24.7.11, 17:48 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
nikdo se nepodělí o svoje názory ??
|
26.7.11, 15:54 |
|
|
patrik-hp
|
Kup tu sadu a kašli na pouhý kruhy...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!! http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
27.7.11, 11:12 |
|
|
michalkatka
|
osobne si myslím že je to jedno, ten motor čo benzín nepresakoval honovanie vyzará ako? aká tolerančná trieda sú piesty a vložky, niesú krúžky totálne zakarbónované v drážkach?
je mi divné že vôbec nepretečie, buď to tesní Mazut, alebo neviem, vždy to minimálne jemne slzí, alebo prasakuje
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
27.7.11, 12:50 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
písty jsem vydělané neměl takže nevím jak vypadají ale píst i hlava nad pístem jsou pěkně černé takže už to asi nemělo i dobrou kompresi
jak jsem psal nalil jsem tam tech. benzín a cca po minutě už od kapával skoro od všech pístů ....
pak jsem zkusil do každého válce nalít cca 10 -15 mm mot oleje ( 10W40 ) a ten už taky během 3 dní utekl takže bud to použiju ty válce z písty z té felicie které tech. benzín drželi lépe a na písty dám ty "univerzální - samovýbrusné kroužky " nebo nechat vložky na 1. výbrus a nebo koupím celou sadu pístů i z válci -
proto se ani ptám jak bych na tom byl - co by vyšlo lépe
|
27.7.11, 15:22 |
|
|
michalkatka
|
to je ťažko, neviem či existujú výbrusové piesty na Fav/Fel nakoľko oficiálne sa výbrus nerobí kôli materiálu vložiek...
ak ti olej 10W40 udržal 1 deň tak je to myslím ok...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
27.7.11, 21:27 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha tak to jem ani nevěděl ....
takže bud to teda sehnat ty samovýbrusné pístní kroužky a nebo celou tu sadu písty z vložkama teď jenom co by bylo lepší no
nebo už rovnou sehnat klikovku z písty, vložkami, ojnicemi z fábky ...
|
28.7.11, 05:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|