Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 23:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 fabia vynechává motor, netáhne 
Autor Zpráva

Příspěvek fabia vynechává motor, netáhne
Ahoj

Fabia 1,4MPI, 8v, 44KW (2002)
Chodil jsem po netu a hledal radu na můj problém. Ale nic rozumného jsme se nedočetl. Ctěl bych vědět vaše názory na můj problém.

Při vyšších rychlostech 80-120km/hod motor škube jakoby vynechával. Dokonce blikala kontrolka emisí. Při jízde na dálnici do kopce ve 120km/hod ztrácí výkon. rychlost jde dolů až na 80Km/hod otáčky zůstávají stejné.

byli měneny svíčky a najelo se na nich 2000km bez problemu. Svíčky Brisk 3bodové.

Na dignostice 4 roky hlásí vadnou lambdu za katem. hodnoty z ní lezou. teď hlásí něco s prvním válcem.
Spotřeba benzínu pořád stejná.

Jinak z historie. Asi před 4-mi roky se poprvé rozsvítila kontrolka emisí. Vadná Lambda za katem. Výměna za novou neoriginál. měsíc na to znovu chyba. Vyměna za novou neoriginal prej ta původní byla vadná. Za nějakou dobu se zase rozsvítila kontrolka. Na jízdě, výkonu, spotřebě atd se to neprojevilo.Dále se to neřešilo. Po dobu posledních dvou let dálnici při 150 zhasnul 3x motor.

V zimě svítí kontrolka chladící kapaliny když je studený motor. Kapalina tam je.

jinak auto šlape jak hodinky najeto 120 000km

Díky za rady Martin z Brna

15.8.11, 14:13
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: fabia vynechává motor, netáhne
Ještě bych se chtěl zeptat jaký kabel a soft používáte na diagnostiku.

15.8.11, 15:01

vyčíst readnes kódy přesně dle postupu v DP a podle toho se nadále zařídit a dále potom kontrolovat zapalovací lištu. To co popisuješ dělal kolikrát i vadný kat, na dálnici mažeš a najednou jseš bez výkonu motor se sotva mele a třeba i někdy zhasne, počkáš 5-10 minut a zase to třeba šlape klidně dalších 100km, většinou to právě ukřápla druhá lambda pro špatnou činost katalizátoru, chyba nezmizí zůstane svítit dokud ji nevymažeš.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

15.8.11, 15:20

Vím chyba se musí vymazat. byla vymazána při těch výměnách lambd

15.8.11, 15:42

Co je to DP?

16.8.11, 11:20

DP - Dílenská Příručka

16.8.11, 11:35
Mistr mechanik

Marty440 píše:
Vím chyba se musí vymazat. byla vymazána při těch výměnách lambd

Při jízde na dálnici do kopce ve 120km/hod ztrácí výkon. rychlost jde dolů až na 80Km/hod otáčky zůstávají stejné.

když máš otáčky furt stejní tak máš automat nebo v prdeli spojku co myslíš :wink:

16.8.11, 16:41

Chci tím říct že jedu 120km/hod na pětku točím např 3000ot. A najednou motor přestane táhnout auto začne zpomalovat na 80km/hod ale otáčky zůstávají pořád stejné(čekal bych že otáčky budou taky padat ale ono ne).když přeřadím na čtverku otáčky se logicky zvýší lae jede pořád 80km/hod

17.8.11, 07:32
rejpal

Jak už řekl Miloš, jestli tam nemáš automat, tak ti prokluzuje spojka.

17.8.11, 07:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Spojka určitě ne. Normalné se bez provlémů rozjedu do prudkých kopců. Je to smozřejmě manulaní převodovka.
Spíš si myslím že bude vadná zapalovací lišta nebo zanesená šktrtící klapka popřípadě neprůchozí katalayzátor.
Ale nevím proč diagnostika píše problém na prvním válci.
Ted zase jezdí bez problémů

18.8.11, 10:58
rejpal

Nechcu se tě dotknout, ale jestli ti klesá rychlost a otáčky zůstávají stejné, pak to musí být spojka nebo prostě kecáš.

18.8.11, 11:08
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

ne fakt nekecám proč bych to dělal.
Ale na spojku se mě to nezdá. potom jsem jel do průdkýho kopce na jedničku a nic.
Ale prokluzování spojky vypadá logicky jako zdroj problému na té dálníici. ale jak píši ten prokluz by se musel projevovat i nadále a ono nic. A taky do toho blikala kontrolka emisí.

18.8.11, 11:35

medzi otackami motora a rychlostou je pri manualnej prevodovke pevny vztah dany preklzom spojky, prevodovym stupnom, stalym prevodom a polomerom kolies. kedze prevodovy pomer pre jednotlive stupne, staly prevod a polomer kolies je za danych okolnosti konstanta, existuju len 3 situacie, kedy moze dojst k tomu, ze sa meni rychlost, ale nie otacky, resp. sa menia otacky, ale nie rychlost:
* klze spojka
* keca tacho
* keca otackomer

k tej zanesenej skrtiacej klapke si dosiel akym sposobom? ak je zanesena, obvykle sa problemy prejavuju pri malom otvoreni, pretoze velke mnozstvo bordelu pri malej diere robi problem. na dialnici mas klapku otvorenu naplno, alebo viac nez na polovicu, tam si to nema motor ako vsimnut. nehovoriac o tom, ze to prakticky motor nema ako zistit a ak ano, vyhadzoval by snad nieco ako chybu senzor mnozstva nasavaneho vzduchu, mimo regulacny rozsah. nie som si ale celkom isty, ci Fabia MPi 1.4 ten snimac ma, alebo je to ako u feldy, ze je len snimac teploty vzduchu a tlaku v sani a spolu s uhlom skrtiacej klapky sa pocita jeho mnozstvo. vtedy je urcenie zasratej klapky diagnostiou absolutne vylucene.
dtto upchaty kat to moc nema ako zistit. upchaty a vysypany kat su 2 rozne veci, vysypany nerobi nejaku podstatnu prekazku, ale nekatuje, co si obvykle vsimne zadna lambda sonda a motor spadne do nudzoveho rezimu. chyba "neco s prvnim valcem neexistuje", konkretizuj to, tych zavad je tam niekolko.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

18.8.11, 11:41
Profil Zobrazit autorovy stránky

zase ho tak neuhánějte na tu spojku tohle dokáže udělat leckterá elektronická chyba v zapalování a pak klidně otáčky zůstávaj viset, obvzlášť když mu zrovna v tom momentě začne ještě blikat chybová kontrolka.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

19.8.11, 07:39

Díky za cenné rady všem.
Mě to na té dálnici připadlo že mě výkon motoru omezila řídící jednotka(asi nouzový režim). Chybu prvního válce přesněji specifikuji.
Teď poslední dny auto jezdí normálně.Ještě v pondělí při prudším přidání plynu auto cukalo. na tu klapku jsem došel když jsem si přečetl různý fóra na ruzných serverech.

19.8.11, 07:54
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]