|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Autor |
Zpráva |
yukatan
|
motor netáhne
Při řazení rychlosti vůz netáhne, musím dát pedál plynu až na podlahu a pomalu se zvyšuje rychlost /žádná okamžitá reakce na plyn/. Při zpomalení nereaguje vůz na sešlápnutí pedálu plynu až na podlahu, musím přeřadit jinak auto vůbec nejede. Do kopce jezdím o rychlost niže co jsem dříve jezdil /např. z 4 na 3 rychlost. stupeň/.
|
28.3.11, 20:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: motor netáhne
ještě že je na netu věštírna problém je v zadrbaním karbecu trysky
|
28.3.11, 20:55 |
|
|
yukatan
|
slovacek.milos píše: ještě že je na netu věštírna problém je v zadrbaním karbecu trysky mám škoda forman 135l, /lpg/, nerozumím co je zadrbaním karbecu trysky. Jak to opravit. (jsem stručný). Děkuji. darklord píše: Magicke oko hovori 135 L karbec (zrejme favo) Favorit 135l +lpg, co je s arburátorem, jak opravit. děkuji. škoda 135l, karburátor, stejná reakce plynu a zrychlení na lpg nebo benzín.
|
31.3.11, 12:07 |
|
|
tomvm
|
Stalo se ti to po opravě něčeho, nebo samo postupem času ?
_________________ Škoda 105L ,r.v 1987, najeto 120000 km, Mogul GX-FE 10W40
|
1.4.11, 06:12 |
|
|
yukatan
|
... stalo se mi to náhle nic jsem s karburátorem nedělal, nerozumím tomu. dík.
|
3.4.11, 17:39 |
|
|
tomvm
|
Možná se ti něco dostalo do karbecu a přicpalo trysku ... na volnoběh a na studený motor se chová pořád stejně ?
_________________ Škoda 105L ,r.v 1987, najeto 120000 km, Mogul GX-FE 10W40
|
3.4.11, 20:03 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
a co zvuk motoru, vibrace atd ?
|
3.4.11, 22:43 |
|
|
fatal
rejpal
|
Cuká to nebo jede plynule, ale netáhne? Lanko plynu je OK? Zkontroluj (nebo si nech zkontrolovat) předstih. Může to dělat i přicpaný výfuk, jak je starý?
|
4.4.11, 00:10 |
|
|
yukatan
|
Díky, motor a starty ok, /do půl plynu pedál vůbec nereaguje - při rozjezdu z kopce bez motoru a pak zařazení 3 rychl .stupně motor ok naskočí, ale jen se trochu převaluje a škube, svítí kontrolka dobíjení, pedál plynu se musí přidat asi tak o 2-3 cm (velký propad), tah motoru špatný/. Včera jsem roztahoval jiné auto na laně, a když zařadil tak to ani 2 rychl. stupeň můj forman neutáhl.
|
4.4.11, 06:50 |
|
|
yukatan
|
Vít píše: a co zvuk motoru, vibrace atd ? Díky, zvuk motoru dobrý, vibrace trochu při 80 km/h.
|
4.4.11, 06:52 |
|
|
yukatan
|
tomvm píše: Možná se ti něco dostalo do karbecu a přicpalo trysku ... na volnoběh a na studený motor se chová pořád stejně ? Díky. karbec vyčistí cleaner, který se naleje do palivové soustavy nebo musí vše rozebrat /zde je u mne problém zpětné kompletace a seřízení/ na volnoběh a studený motor nevidím žádné změny. udělal jsem i videa z motoru zachodu + zvuk, ale nevím jak se vkládá to Škoda TechWeb. Díky.
|
4.4.11, 06:57 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
vklada se to tak, ze to nahrajes kamkoliv na web a sem das odkaz
|
4.4.11, 12:12 |
|
|
yukatan
|
slovacek.milos píše: ještě že je na netu věštírna problém je v zadrbaním karbecu trysky děkuji, poraď jak na to, když podle tebe je zadrbaný karbec, už to i pod 2000 ot nejede a začíná to při 2500 ot. cukat. dík.
|
19.8.11, 16:25 |
|
|
ferrari
|
Tak ale na LPG by to nemal ovplyvňovať karbec, či? Nemám LPG, ale pochopil som to tak, že na LPG fungujú iba difúzory karbu...takže z mojej dedukcie by vyplývalo, že tieto problémy budú mimo prípravy zmesi = zapaľovaním, alebo tým prichatým výfukom...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
20.8.11, 07:37 |
|
|
Kristensen
|
Já se přiznám že celkově z popisu závady mám spíš hlavu jak pátrací balon, proč to psát všechno takhle po kouskách heslovitě když tady je dost místa na srozumitelný popsání. Takže když to shrnu je stejnej stav chování motoru jak na benzín tak na plyn je tam hodně velkej propad na plynovým pedálu a ještě to kolem 2500tis cuká a škube a celkově netáhne, tak asi v první řadě zjistit onu vůli na lanku plynu případně odstranit dále potom omrknout stav svíček a zapalovacích kabelů který by bylo dobré proměřit a zároveň zkontrolovat stav palce rozdělovače a víčka rozdělovače, zaoxidování jejich kontaktů a správné postavení rozdělovače vůči motoru. Až bude tohle vše OK tak pak hledat dál, co se týče toho karbce tak opravdu ucpanej karbec na fáčku tak aby měl zásadní vliv na chod motoru jsem viděl dohromady asi třikrát, jinak ten karbec zkousne ledaco.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
20.8.11, 09:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|