|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Lanko plynu Favorit BMM - neexistuje???
Autor |
Zpráva |
vapno92
|
Lanko plynu Favorit BMM - neexistuje???
Zdravím, len tak pre istotu... Potreboval som na mojom Fáčku vymeniť lanko plynu, pretože sa zasekávalo a drhlo. Mám 94ku s BMM. Akosi však neviem zohnať správne plynové lanko. Len pre upresnenie. Osa škrtiacej klaky je teda aspoň na mojom Fáve rovnobežná s osou kolies. Lanko má na jednom konci háčik (na pedál), na druhom závlačku tvarom pripomínajúcu bójku. Dĺžka samotného lanka cca 80cm. V ponuke bolo viacero typov laniek: Favorit starý typ: Na oboch koncov valček, dĺžka okolo 50cm Favorit nový typ/Felicia starý typ: Na jednom konci valček, na druhom háčik, dĺžka okolo 50cm Felicia 1.3MPi: "Bójka"/Háčik, dĺžka okolo 80cm, avšak lanko stále kratšie ako moje pôvodné, bovden zas o niečo dlhší Felicia 1.9D (???)To som aj kúpil. V podstate zhodné s mojím, čo sa týka uchytenia aj dĺžky a zakončení samotného bovdenu. Lanko cca o 1cm kratšie, ale po malej úprave tam funguje. Zasekáva sa háčik do gumenej priechodky, vyriešim jej "úpravou".
Teraz otázka. Ako je možné, že proste neviem zohnať lanko? Ako je možné, že nakoniec mi tam pasuje jedine lanko pre 1.9D, napriek tomu že lanko pre 1.9D na Autokelly vyzerá úplne inak? A nakoniec... Prečo v autotechne, autokelly aj všade inde je lanko Favorit nový typ/Felicia starý typ, ktoré k Favoritu BMM nesedí dĺžkou ani uchytením? Aké máte na BMM uchytenie a dĺžku lanka? A máte vstrekovač otočený tak, že osa škrtiacej klapky je rovnobežne alebo kolmo na os kolies?
_________________ IQ+♥=ŠKODA EX:Favorit '94 a.k.a. Faťas Zradil som ale nikdy nezabudnem Peugeot 405 1.9GRD
|
2.9.11, 23:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Lanko plynu Favorit BMM - neexistuje???
nejlepší když vytáhneš lanko vemeš do kelly dam jaí všechny přirovnáš a jdeš domů
|
3.9.11, 09:25 |
|
|
vapno92
|
Bol som v Autotechne, Autokelly mám poruke len na nete. Problém je v tom, že som vytiahol lanko a šiel do predajne s ním hneď na začiatku. Z laniek ktoré tam majú odopovedalo práve to pre Fe 1.9D. Skorej ma zaujíma, prečo sa predávajú lanká určené pre BMM s valčekom na konci, keď môj BMM má výlisok pre guličku.
_________________ IQ+♥=ŠKODA EX:Favorit '94 a.k.a. Faťas Zradil som ale nikdy nezabudnem Peugeot 405 1.9GRD
|
3.9.11, 09:35 |
|
|
varok
|
Já mám na fáčku 94 lanko s válečkem na jednom konci, jako měli ty staré typy, to je zasunuté do toho měsíčku ve vstřikovací jednotce a na druhé straně je u pedálu trošku jiný háček. Bovden je celkově delší, prodože vede u motoru jinou cestou, tedy na okliku.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.9.11, 19:38 |
|
|
Kristensen
|
to je ještě dobrý, aspoň máš z čeho vybírat ale když chceš plynový lanko třeba na Citroen tak za 1500,- dostaneš PPP s DoDo (PPP=plný pytel problémů, DoDo=Dodělej Doma) Je v tom bovdenu a lanka že by jsi s tím oběhnul celý auto, 3 různý koncovky na lanko, další různý dorazy a průchodky a háčky a pružinka a ty si vyber co potřebuješ
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
3.9.11, 20:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kup si to lanko s valčekem, zapni brusku z valčeka urob guličku a máš to zásada číslo 1: automechanik si vždy ví rady zásada číslo 2: v případě že si automechanik neví rady postupuje podle zásady číslo jedna miloš
|
3.9.11, 21:13 |
|
|
vapno92
|
Zdravím chalani, však ja som si poradil, lanko z Felície 1.9D mi tam celkom fajne sadlo po menšej úprave. Avšak včera som Favorita pekne naleštil, povysával, poupratoval, získal si obdiv za to, aký mám fajn Favorit a cestou a trafil v zákrute zvodidlo Buď to mohlo byť ľavým rohom zvodidlo, alebo čelne srna... Blatník a svetlo zničené, dokonca nárazník prežil, modlím sa aby neposunulo nápravu. Keď som pustil volant, tak auto do strany neťahá. Akurát sa správalo veľmi divne vďaka 105mm širokej dojazdovke.
|
4.9.11, 09:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|