Škoda 105 - olej ve válci
Zdravím všechny Škodovkáře a měl bych prosbu o radu...
Stručně:
--------
Motor netáhne a při nízkých otáčkách skomírá, poblafává a chcípe. Dnes už téměř vůbec nereaguje na přidání plynu, ani na sytič... Nad svíčkou (tou nejblíž k sedadlu) je zvenku vrstva oleje a zevnitř je (alespoň na závitu) od oleje a smrdí benzínem...
Myslíte, že by to mohlo být těsněním pod hlavou? Nebo ten olej může vytejkat i odjinud?
Doufám jen, že to nebudou kroužky, ale to by to zas snad nebylo zapatlaný olejem i zvenku.
A oklnosti :
-----------
PS: Závada se brutálně projevila až pár hodin po vyjetí ze servisu, kde měnili spojku, olej a olejový filtr. Pod autem se dnes (po týdnu) objevila louže čehosi vodoolejového a ubyl cca litr z chladícího okruhu. Do té doby, než jsem ho dával do servisu, tak (krom ložiska spojky) šlapalo jak hodinky a nikdy netrpělo inkontinencí. Tak nevim, jestli shoda náhod, nebo chyba servisu? Ikdyž chcípavé reakce na sytič jsem registroval i pár dní před servisem.
Nebo jestli jsem si nemohl oddělat hlavu svou zběsilou jízdou ze servisu... Nová spojka je tvrdá jak šutr, takže prvních 5 rozjezdů po vyjetí ze servisu se neobešlo bez "písknutí" gum
- to ještě tu první jízdu trochu táhlo, ikdyž už blbě startovalo...
Jinak kabely proměřeny, rozdělovač vypadá vpohodě, výměna svíčky nepomohla, nová svíce byla črná jak bota už po pár vteřinách chodu motoru...
Tak se omlouvám, že takhle spamuju, ale ty okolnosti jsou divný a do servisu už s tim po týhle zkušenosti fakt nechci....
Předem děkuji za případné odpovědi a vůbec za tohle fórum, které mi už hodněkrát pomohlo!
Díky, Ben