Autor |
Zpráva |
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
Re: Fabia HTP - olej
viz třeba ten odkaz?
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
3.10.11, 11:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Pavelo
|
A ktorý olej by ste mi odpručili tam dať? Niekde som čítal, že je práve vhodný 5W50, lebo sa menej prepaluje a tým hrozí menšie zakarbonovanie ventílov a ich následné poškodenie..
Auto má necelých 100.000km, z toho asi 70% najazdilo v meste a tých zvyšných 30% sa väčšinou stihne najazdiť cez leto a v zime (morovačky, snehovačky).. aj tak ale na dialnici nikdy nejde viac než 120km/h (nie žeby nevedelo ale načo?). Ťah má relatívne dobrý, motor ide tichúčko a zatiaľ sa na nom musel meniť len výfuk, zadné tlmiče a jeden silentblok vpredu, čize v rodine bude chcieť ostať ešte hodne dlhú dobu.
Má tento motor šancu najazdiť rádove slušný počet km bez toho, aby muselo pristúpiť ku generálke? Toš tu na Slovensku panuje hrozne kritický názor na tieto motory a i napriek tomu, že polovica obyvateľov má holé zadky tak všetci sa musia vehementne biť do prs, že treba vlastniť dáky mnohovalcový velkolitrážny motor...
|
3.10.11, 11:43 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
5W50 nejspíš neseženeš s odpovídající vw normou (taky by se mi hodil, ale nenašel jsem...) něco o tom motoru i o oleji http://cimbu.cz/clanky/auto-moto_htp.pdfvydržet může, při pohledu do inzerátů vidím mnoho htp fabií, které mají udáváno i dost přes 200 000 km kriticky nazor na tyto motory je i neni opravneny, poruchy viz clanek vyse, hodne tech spatnych nazoru plyne z toho, ze to lidi kupuji a neumi vyhodnotit ucel vs model auta pri jeho koupi, tobe vyhovuje, koupils dobre, komu nevyhovuje, koupil blbe
|
3.10.11, 12:46 |
|
|
Pavelo
|
Jo, tento článok som už dávnejšie čítal a vyplynulo mi z neho, že volbou kvalitného oleja a včasnej výmeny dokážem zabrániť tým dvom poruchám (prehriaty olej a preskočený zub), holt s tým katom a zvodmi toho asi moc nenarobím..
Aproppo tej kúpy - auto sa kupovalo keď ja som ešte pomaly ani nemal základné vedomosti o Ottovom cykle, neskôr mi táta povedal, že práve tento motor kúpil, lebo chcel čo najmenší obsah a čo najväčší výkon (holt zblbnutý z 90tych rokov kedy sa PZP tvorilo na základe objemu..), čo som mu pak vytkol, že to asi nebola najrozumnejšia volba.. Apriori ľudí, ktorým to nevyhovuje - je to len ich chyba, že sú blbí a auto za pár kaček považujú za pretekársky špeciál.. Ak na iné nemajú, tak nech na tomto jazdia tak, aby im aj patrične slúžilo a keď sa nevedia zmestiť do kože tak ešte stále môžu využívať výhody hromadnej dopravy..
|
3.10.11, 13:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
5W5O koupíš normálka v kelly A3 B3 oleje s vysokou výkonostní rezervou,E4extremníinterva výměny mogul 35O litr
Naposledy upravil slovacek.milos dne 3.10.11, 16:54, celkově upraveno 1
|
3.10.11, 16:40 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
a s jakou VW normou milosi ?
|
3.10.11, 16:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
A3B3 O4 je podle mě 5O5 O1
|
3.10.11, 17:00 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
no ale to neni pravda
A3B3 jsou hodnoty podle normy ACEA coz je neco jineho (a neptej se me v cem) nez norma VW
nepopiram, ze olej vyhovujici ACEA A3B3 muze vyhovovat take podle VW 505.01, ale zaroven neni toto zaruceno dokud neni podle normy VW olej otestovan a pripadnou normu nema uvedenou
|
3.10.11, 17:20 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mi se taky nechce hledat ty normy, umím jít do morku kosti a přijít věci na kloub, mám známího technologa v míchárně a sem tam hodím řeč, když to vemeš na obyčejný pokec tak když ten olej je řídký jak má a vydrží nadhodnocené extrémy, dlohou dobu tak vždy odpovídá, na ty extrémy se přidávají plastifikátory tření a pak přípravky proti stárnutí, když odbočím tak u motorek hond je problém že žerou olej, když jsem vytáhl se svým olejem superturbo M7ADS IV tak mě vítali jako když přistane blázen z marzu, na mé staré motorce honda magna 75O superturbo neubívá nepřepaluje se je furt pěkné, pokud by motor karbonoval hned čistí a černá, stichla mi i šestka která pěkně knučela , po 15OO km ji nesliším ani když uberu, dřív mi šestka sekla s ušima nyní se dívám raději na kontrolku jestli tam je a to jezdím v helmě http://www.chopperhorse.cz/helma-stockton/ tak velmi dobře slyším ä tak to vidím
|
3.10.11, 19:02 |
|
|
Pavelo
|
Za tieto helmy nemaju u vas benga rečičky ?
|
3.10.11, 23:17 |
|
|
gokralik
|
Plastová přilba (ABS). Lehká textilní podšívka. Zapínání na rychlosponu. Bez homologace.
Určtiě ano.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
4.10.11, 09:44 |
|
|
Pavelo
|
Ah, toto som prehliadol.
|
4.10.11, 10:27 |
|
|