Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 00:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Mazání a chlazení motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Mazání a chlazení motoru
Dobrý den, potřeboval bych poradit s dvěma věcma u Favorita 136L. Nevím z jakého důvodu při snížení otáček na volnoběh při zahřátém motoru problikává a poté se třeba i svítí kontrolka mazání, a při zvýšení otáček motoru vždy zhasne, tak jestli byste někdo věděl tak budu rád za rady. A ještě mi nejde ventilátor chladiče, vyměnil jsem termospínač ale to nepomohlo a pak jsem zjistil že k tomu termospínači nejde vůbec proud, nevíte někdo kam vede ten žlutý vodič? a nebo aspon odkud je ten termospínač ventilatoru napájen? Díky za rady

26.10.11, 08:05
Pspvek Reklama

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek Re: Mazání a chlazení motoru
na první otázku > jaký máš volnoběh? 850 - 950 ot. ? pokud mene tak pridat na volnobehu, pokud tak nejak jak pisu tak bud - spatný olej, porrouchaný red. ventilek tlaku, přicpaný filtr oleje, nebo vylitana klika

druhá otázka > natáhni si nový + kabel přímo od baterky, nejjednoduzsi reseni, popř. někde z kabiny kde je stále +12V protože pokud vypneš v létě motor a je vysoká teplota tj. běží ventilátor tak by mněl i při vytáhnutém klíčku chladit dále dokud termo spínač nevypne.

26.10.11, 14:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

děkuji za rady, ty otáčky volnoběhu mam asi přiblližně tech 600-750, tak ja je zvýšim a uvidí se

26.10.11, 14:56

po správnosti by voľnobeh mal byť 750-850, ale záleží na zaťažení... ak zapneš svetlá väčšinou na karbeci otáčky poklesnú...

zapájať ventilátor priamo na baterku sa mi nevidí ako dobrý nápad aj keď ´742 a Feldy to tak majú, Fačko má zapojený ventilátor iba pri zapnutom zapaľovaní, takže najskôr hľadať chybu niekde v poistkovke...

26.10.11, 16:25

Dík za tip, podivam se tam

27.10.11, 15:16
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]