|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Johny_Servis
|
felicia mpi - chlazení
ahoj
je normální, aby tou tenkou hadicí mezi termostatem a expanzkou tekla chladící voda? Abych vás uvedl do situace: Filcka mi začala žrát vodu - sem si říkal, že to bude asi nějaká netěsnost, nebo těsnění pod hlavou - ale do expanzky nebublá, navíc kolem nalévacího hrdla expanzky byl pořád takový ten "mastno-hnusný" film po zaschnuté chladicí vodě.
Dnes cestou z práce (při jízdě pod dálnici) najednou začala teplota stoupat jak splašená (až k červenému), tak sem zapnul topení na max a po chvilce to zas spadlo, pak už cestou domu se to drželo na běžných 90°C. Po otevření kapoty - všude kolem expanzky hromada vylité chladící vody, víčko sičí jak parní lokomotiva. Sem si řekl, že zkontroluji termostat - vypadá v pohodě, tak sem ho hodil do hrnce s vodou a trochu povařil - a otevírá se a zavírá normálně, tak sem ho vyčistil a vrátil zpět. Ještě před montáží jsem fouknul do tlusté hadice mezi termostatem a chladičem (z motoru vytekla chladicí voda, takže ok) a také sem fouknul do tenké hadice mezi termostatem a expanzkou - taky ok. Namontuju hadice, nastartuju a začnu s ohříváním motoru - všechno probíhá normálně a najednou vidím, jak voda teče tenkou hadicí do expanzky (v podstatě proudem) a tlustá hadice do chladiče mi přijde jako prazdná - expanzka se tlakuje jak prase a i když teploměr ukazuje 110°C, tak sahara stejně nezapíná.
Přijde mi to, jakoby netekla voda přes chladič - kde může být chyba, když při profouknutí, to šlo celkem v pohodě?
sorry za román, ale chtěl sem to co nejlíp popsat
díky
|
19.3.12, 19:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: felicia mpi - chlazení
vidim to na těsnění pod hlavou
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
19.3.12, 19:43 |
|
|
Johny_Servis
|
To nebude, není emulze ani na víčku, ani na krytu ventil, ani nejsou patrné kapičky na měrce oleje a v expanzní nádobě ještě nebublá.
|
19.3.12, 19:45 |
|
|
p.s.
|
nemusí být voda v oleji stačí když dou spaliny do vody
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
19.3.12, 19:46 |
|
|
MartinK72
|
Je to naprosto jednoznačně těsnění hlavy.
|
19.3.12, 23:52 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|