Autor |
Zpráva |
MK_vs
|
Koncentrace Fridexu Stabil ve vztahu k gumovým součástem
Dobrý den,
výrobce u Fridexu Stabil udává ředění 1:1 na cca. -40, při 1:1,5 na cca. -27.
Byl jsem ale odrazován od přesvědčení naplnit š120 na cca. -35 s tím, že mi to sežere gumy a těsnění. Nehledě na případnou korozi. Prý -20 stačí.
Jaký je váš nároz. Jak může být zvýšená možnost koroze, když právě Fridex by měl působit pro její tvorbě.
Děkuji Martin
|
19.6.07, 11:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Podle mě blábol
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
19.6.07, 13:09 |
|
|
patrik-hp
|
Jak může být zvýšená možnost koroze, když právě Fridex by měl působit pro její tvorbě. ........>No právě Někdo si brumlá pod vousem ...Ale do 25 st.v klidu stačí....Nejlépe totiž chladí voda...
|
19.6.07, 13:32 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
No on Fridex když je nový tak je antikorozní. Ale když zestárne ( asi tech 3- 5 let nebo tak nak ) tak naopak korozi způsobuje.
To vim já teda no...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
19.6.07, 13:47 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
používej chladící kapalinu určenou do škodovek odpovídající specifikaci G11 poměr 1 ku 1, pokud do 120 dáš chladící kapalinu na 20 stupnů tak ti při -20 zamrzne, hlavně ráno a v tatrách miloš
|
19.6.07, 17:56 |
|
|
Peter50kw
|
slovacek.milos píše: používej chladící kapalinu určenou do škodovek odpovídající specifikaci G11 poměr 1 ku 1, pokud do 120 dáš chladící kapalinu na 20 stupnů tak ti při -20 zamrzne, hlavně ráno a v tatrách miloš
Pri -20 este nezamrzne. Pri teplotach pod -20 zacne kasovitiet. Pokial nebyvas v lokalite, kde sa bezne v priebehu dna dosahuje -25 a nizsie, nepotrebujes viac. A pri -25 to auto aj tak nenatocis. A ked si pockas, cez den teplota stupne a mozes odist.
O tej korozii a zrani gumy je to nezmysel.
Pre severnu moravu by som asi dal 1:1,5 a si v pohode do -30.
|
20.6.07, 07:30 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
lonskou zimu sem mel do -23 podle hustomeru a svine mi zmrzla.... takze letos sem mel do -30 a zadna zima neprisla
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
20.6.07, 08:49 |
|
|
patrik-hp
|
Martin 007 píše: No on Fridex když je nový tak je antikorozní. Ale když zestárne ( asi tech 3- 5 let nebo tak nak ) tak naopak korozi způsobuje.
To vim já teda no...
Ano trvanlivost udávají 3-5 let podle barvy.Ale jde především o kombinaci s destilovanou vodou a né obyčejnou z kohoutku.V tomto případě i já doporučuju včas vyměnit....Ale nejsem z Velvar,abych přímo věděl a odpozoroval,co se v průběhu proběhu záruční doby chl.kapaliny bude dít v motoru...Zda-li bude korozivět,nebo prostě neodolá už tolik mrazu...Ještě chci upřesnit,že nejde o to,zda-li ten motor člověk natočí nebo ne.Voda se předevšim díky mrazu proměňuje v led tak,že rozbije blok i hlavu,proto právě je tam něco,co ten led mění v ledovou tříšť... kterou popřípadě při mrazu zachytí mrazová zátka.Pak je jedno,jestli to auto člověk natočí,když bude mít motor jako nakřáplý vejce...
|
20.6.07, 15:17 |
|
|
Peter50kw
|
Starnutie na bod mrazu nema vplyv.
Nemrznuca zmes aj ked zathuhne, neposkodi ani blok, ani chladic. Jazda ale mozna niele, lebo cirkulacia nefunguje. Teda az kym ta triest nepovoli.
|
20.6.07, 17:14 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Peter50kw píše: Starnutie na bod mrazu nema vplyv. Nemrznuca zmes aj ked zathuhne, neposkodi ani blok, ani chladic. Jazda ale mozna niele, lebo cirkulacia nefunguje. Teda az kym ta triest nepovoli.
vidis, to mi nenapadlo - to je len "anomalia" vody ze pri mrznuti zvacsuje svoj objem
ako sa potom sprava voda s fridexom 1:1? nemeni objem vobec? ked sa fridex zmensuje a voda zvacsuje....
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
20.6.07, 17:19 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
No ne já neříkám, že se náko mění teplota tuhnutí. Já jen upozorňuji, abyste tam Fridex nenechávali třeba 10 let nebo víc a jenom nedolejvali. Protože pak můžete míti klidně vyžraný blok jako mám já, nebo tedy Rapídek...
Takže takle...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
20.6.07, 19:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|