|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
felicia 1,9 D klepání motoru
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
felicia 1,9 D klepání motoru
vyčtetě prosím někdo z chytré knížky proč klepe diesel motor, koupil jsem feldu, při akceleraci po třech až čtyřech vteřinách ztratí tah a motor klepe, mírně pošímrám plyn a zas to táhne tři vteřiny a zas klepe, start je OKbez kouře a chytne hned, pokud na místě dupnu na plyn vyletí oblak černého kouře, zahájil jsem chemické čistění palivové soustavy a má to zlepšijící se tendenci, klepání není tak silné a kouření je taky menší miloš
|
14.1.07, 11:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
David
|
To bude mít ten motor už dost za sebou to se ani neviplatí opravovat.
_________________ Škoda fabia combi 1.2 TSI 63kw 1.10.2010
http://voltys.rajce.idnes.cz/Fabia/
|
14.1.07, 12:07 |
|
|
Athlonek
|
Re: felicia 1,9 D klepání motoru
slovacek.milos píše: vyčtetě prosím někdo z chytré knížky proč klepe diesel motor, koupil jsem feldu, při akceleraci po třech až čtyřech vteřinách ztratí tah a motor klepe, mírně pošímrám plyn a zas to táhne tři vteřiny a zas klepe, start je OKbez kouře a chytne hned, pokud na místě dupnu na plyn vyletí oblak černého kouře, zahájil jsem chemické čistění palivové soustavy a má to zlepšijící se tendenci, klepání není tak silné a kouření je taky menší miloš Dej tam motor z Golfa III 1.9TD nebo 1.9TDI
_________________ Zatim seriová Škoda 120 L M r.v. 11. 1986 převodovka 4q Výkon 36,7 kW + vačka 260°
Zvláštní výbava (příplatková): Přístrojová deska s otáčkoměrem, sedačky Zlepra + opěrky Lux, bezpečnostní pásy přední roll + zadní sup.
|
14.1.07, 12:31 |
|
|
barton
|
Podle toho popisu to vypadá na nějakou záhadu kolem vstřikovacího čerpadla (možná trysek).Eště by mohly nějak blbnout hydroštely,ale šel bych po palivový soustavě.
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
14.1.07, 12:38 |
|
|
Athlonek
|
slovacek.milos píše: vyčtetě prosím někdo z chytré knížky proč klepe diesel motor, koupil jsem feldu, při akceleraci po třech až čtyřech vteřinách ztratí tah a motor klepe, mírně pošímrám plyn a zas to táhne tři vteřiny a zas klepe, start je OKbez kouře a chytne hned, pokud na místě dupnu na plyn vyletí oblak černého kouře, zahájil jsem chemické čistění palivové soustavy a má to zlepšijící se tendenci, klepání není tak silné a kouření je taky menší miloš Zkontroluj otvírací tlaky vstřikovačů a jestli si při otevření vrzne. Nezavzdušňuje se ti to?!
_________________ Zatim seriová Škoda 120 L M r.v. 11. 1986 převodovka 4q Výkon 36,7 kW + vačka 260°
Zvláštní výbava (příplatková): Přístrojová deska s otáčkoměrem, sedačky Zlepra + opěrky Lux, bezpečnostní pásy přední roll + zadní sup.
|
14.1.07, 13:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
co blbnete s motorem ten je OK letí jak raketa, klepání naftových motorů je v souvsi s předvstřikem, nebo dávkováním paliva, v motoru to není chytne to i bez žhavení a nekouříto po startu, motor jede super na volnoběh z výfuku jde teplý pravidelný vzduch, motor nedýchá, až při zrychlování to blbne jak píšu, měl jsem jednu knížku kde byly popsány takové závady, ale nemohu ji najít, nevím třeba jak funguje imobilizer, jestli i tam nemůže být závada miloš
|
14.1.07, 13:18 |
|
|
Athlonek
|
slovacek.milos píše: co blbnete s motorem ten je OK letí jak raketa, klepání naftových motorů je v souvsi s předvstřikem, nebo dávkováním paliva, v motoru to není chytne to i bez žhavení a nekouříto po startu, motor jede super na volnoběh z výfuku jde teplý pravidelný vzduch, motor nedýchá, až při zrychlování to blbne jak píšu, měl jsem jednu knížku kde byly popsány takové závady, ale nemohu ji najít, nevím třeba jak funguje imobilizer, jestli i tam nemůže být závada miloš Ještě mě napadla recirkulace výfukovích plynů, jestly špatně nefunguje, ale to je asi kravina!!!
|
14.1.07, 13:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Athlonek píše: slovacek.milos píše: co blbnete s motorem ten je OK letí jak raketa, klepání naftových motorů je v souvsi s předvstřikem, nebo dávkováním paliva, v motoru to není chytne to i bez žhavení a nekouříto po startu, motor jede super na volnoběh z výfuku jde teplý pravidelný vzduch, motor nedýchá, až při zrychlování to blbne jak píšu, měl jsem jednu knížku kde byly popsány takové závady, ale nemohu ji najít, nevím třeba jak funguje imobilizer, jestli i tam nemůže být závada miloš Ještě mě napadla recirkulace výfukovích plynů, jestly špatně nefunguje, ale to je asi kravina!!!
asi je, recirkulace zhoršuje tah motoru, nebo emise, když je v nepořádku, o tom klepání já jsem to měl v jedné staré knížce z roku 1949, rukověd pro řidiče automobilů tam to bylo popsáno v kapitole naftová čerpadla motor černě kouří a klepe a čím to je v čerpadle je to určitě, ale aby to nebyla jen nějaká kravina jak prasklá pružina u dávkovače, kterou vyměním i na autě a tak, nebo že by mně imobilizer odstavoval nějak naftu miloš
|
14.1.07, 14:12 |
|
|
patrik-hp
|
A co třeba nastavovač elektronika na tom pohybovym bazmeku čerpadla hned navrchu?Taková černá larva s třema kabelama.... Když ti to zakouří... a mrkni na předvstřik,ale ten bude v poho. Jj,může to být klidně toto.Dal bych čerpadlo jiné na vyzkoušení...v ničem jinym to pravděpodobně nebude,i když jsem seš setkal se všim možnym... ...Chrochták jeden zastaralej
|
14.1.07, 21:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
patrik-hp píše: A co třeba nastavovač elektronika na tom pohybovym bazmeku čerpadla hned navrchu?Taková černá larva s třema kabelama.... Když ti to zakouří... a mrkni na předvstřik,ale ten bude v poho. Jj,může to být klidně toto.Dal bych čerpadlo jiné na vyzkoušení...v ničem jinym to pravděpodobně nebude,i když jsem seš setkal se všim možnym... ...Chrochták jeden zastaralej
a co to je za nastavoač, já jsem si myslel, že je to snímač pro imobilizer, v tom čerpadle to určitě bude, ale hledám proč klepe naftový motor, co mám knížky pro opraváře tam nic není, zatím to má zlepšující tendence to klepání je nepatrné a propích jsem káblík k odpojovači nafty a nenaměřil jsem žádné napětí při zaplém klíčku, možná až po startu, taky nabíjím stále baterku mám silverku 74 Ah ale neumím proměřit kapacitu je zalitá a pořád žere miloš
|
15.1.07, 07:51 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
patrik-hp píše: A co třeba nastavovač elektronika na tom pohybovym bazmeku čerpadla hned navrchu?Taková černá larva s třema kabelama.... Když ti to zakouří... a mrkni na předvstřik,ale ten bude v poho. Jj,může to být klidně toto.Dal bych čerpadlo jiné na vyzkoušení...v ničem jinym to pravděpodobně nebude,i když jsem seš setkal se všim možnym... ...Chrochták jeden zastaralej
tak ještě jednou patriku díky moc bylo to v tom bazmeku, pootočil jsem ho po směru otáčení a je po záhadě
projevovalo se to tak, že motor krásně chytl, nekouřil a měl velmi pěkný chod, při akceleraci jel motor za plynem asi 2 vteřiny, pak ztratil výkon a začal klepat, při stále rychlosti menší výkon a do kopců hned přeřadit, nebo pořád drbkat do plynu, motor černě kouřil, dělal kola na silnici, to jsem si zas vyslech odborníků v servisech možná do 10,000 kč bych se vlezl, stačí chytrý paktrik a dva šroubky dík miloš
|
15.1.07, 13:43 |
|
|
S1m0n
|
Zdar! Hladal som tento problem a naslo mi to tento stary prispevok.
Kamarat ma tiez Feliciu 1.9D ako mam aj ja. Ale jemu to hrozne klepe. Mne tiez ale len zanedbatelne.
On jak zrychluje 1.2.3 stupen tak to tak klepe taky kovovy zvuk trrrr trrrr ,hrozne. A potom to zas v nejakych vyssich otackach prestane. Preradis a zas to iste.
Ked to uz mas rozbehnute tak krasny zvuk ,ticho a taha pekne. Milos myslis ze by to mohol byt ten isty problem ako si ,mal aj ty ??
Moze kludne potocit s tym bazmekom na cerpadle ? Niekto povedal ze ak s tym pohne tak to uz nenatoci..
Diky za radu.
_________________ Škoda FELICIA 1.9D r.v.1998
|
3.9.12, 19:57 |
|
|
S1m0n
|
Milos je asi na dovolenke ,ze ?)
_________________ Škoda FELICIA 1.9D r.v.1998
|
8.9.12, 12:12 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Pokud to klepe v nizkych otackach tak bude v haji bud regulace predvstriku (v cerpadle) nebo ten bazmek navrchu co je popsany vyse. Jinac nwm muze tam byt hodne elementu, ale vetsinou to je predvstrikem
|
11.9.12, 10:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|