|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Jak poznat,že je olej vyměněný
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: slovacek.milos píše: olej černá u TDi hned jestli zrovna už po l0 km to nevím, pokud olej nečerná neplní si sviji funkci a je pro TDi nevhodný, já to dělám tak, že auto vytlačím ven a olej leju před zákazníkem, ono jakýkoliv motor se může rozletět po opuštění servisu a pak jsou jen nepříjemnosti, ale že ti půl litru vrátili to je OK miloš Je v tomto nějaký rozdíl mezi turboropákem a atmosferickým ropákem? Na na felicii ropáku olej nijak zvlášť nečernal (ztmavnul po pár km al ne že by byl černý....)
já mám SDi a černý je hned miloě
|
5.8.07, 13:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
DRYVER
|
Ten olej na TDI zcerna hned po nastrtovani aby si filtr nasal olej, pak vytahnes merku a divas na rysku zda je ho dost a cerny jako bota i kdyz tam je asi jen minutu. - zcela normalni
Na naftaku s turbem ten olej maze hridel turba takze je rychleji zaspineny nez na naftaku bez turba - treba naftova felicie
|
5.8.07, 14:11 |
|
|
Jura
|
To máš těžký.... jít si tam stěžovat je naprd... nikomu nic nedokážeš. Každopádně by jsi ze sebe udělal(a) blbce... Prostě příště si to pohlídej... Je pravda, že ten magnatec není zrovna nejlevnější, takže se mohl někomu hodit, ale.....kdoví
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
5.8.07, 17:22 |
|
|
hans
von GLEXR
|
K tý části otázky o nulování ukazatele údržby - lze to udělat i doma podle tohoto návodu http://www.skodaoctavia.cz/motornavody/ ... zatele.htm , pokud je to v servisu na diagnostice, je to úplná hračka.
Jak tady někdo psal vyměnit olej doma a nechat si to vynulovat a potvrdit v servisce, tak to praktikuju s kámošky Fobií, která někde ztratila čtvrtý píst...
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
5.8.07, 18:24 |
|
|
Drak
|
Zkus si povolit klobouček od filtru, pokud olej měnili, měl by jít povolit rukou, jestli neměnili, tak s ním rukou nehneš. Myslím ale, že by si nedovolili takovou zásadní věc jako výměna oleje naúčtovat a neudělat, spíš se čachruje s dílama, jak s prací.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
5.8.07, 18:28 |
|
|
pechy
|
taky se nám to nějak nezdálo,takový servis by si to asi ani nedovolil.Tak díky moc za odpovědi
|
5.8.07, 19:11 |
|
|
Kristensen
|
hans píše: K tý části otázky o nulování ukazatele údržby - lze to udělat i doma podle tohoto návodu http://www.skodaoctavia.cz/motornavody/ ... zatele.htm , pokud je to v servisu na diagnostice, je to úplná hračka. Jak tady někdo psal vyměnit olej doma a nechat si to vynulovat a potvrdit v servisce, tak to praktikuju s kámošky Fobií, která někde ztratila čtvrtý píst...
U Octavky to jde ale Fobii myslím že musíš diagnostikou
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
5.8.07, 20:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|