|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Jak poznat vadný katalyzátor?
Autor |
Zpráva |
beeran
|
Jak poznat vadný katalyzátor?
Hojec, nemáte někdo tip, jak poznat funkční (nefunkční) katalyzátor? mám jej jako náhradní a vevnitř vypadá "plástev" celistvě. Dá se to tedy posoudit jen pohledem? díky
|
28.2.17, 14:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Jak poznat vadný katalyzátor?
měření emisí
|
28.2.17, 18:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
příklad má tu koktu a snižoval se ji výkon, zdemontoval jsem kat a viděl jsem přes něj,
dal jsem auto na diagnostiku kde se zjistilo že nízký výkon způsobuje kat, ten se vykochal a ok
|
28.2.17, 18:38 |
|
|
varok
|
Pohledem nevím, ale na autě to jde poznat i tak, že když je dobrý, tak jde z výfuku takový zápach vzdáleně podobný chloru. Když je kat po smrti, tak je smrad po spáleném benzínu jako u starších aut bez katu, jako staré favority, škoda řady 742 apod.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.3.17, 05:09 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
co jsem popisoval to je kokta 75 kW, tam poznáš ucpaný kat tak, že po startu dupneš na plyn 5000 otáček a střelí ti hadice od sekundárního ventilátoru
|
4.3.17, 07:28 |
|
|
beeran
|
mám jej právě vymontovaný a vidím přes něj, skrz ty plástve, které se mi zdají neporušené.. nicméně nemám to s čím porovnat, jinak jsem se ještě do žádného nečučel ( mé předešlé auta - 120, 110)
|
6.3.17, 08:33 |
|
|
ventYl
|
to nejde pohladom zistit, na stenach tych plastvi je (bola) nanesena vrstva chemickej latky, ktora ak sa zahreje, tak v jej pritomnosti niektore reakcie prebiehaju rychlejsie. moze sa kat teoreticky niecim zasrat, alebo mozu tie plastve popraskat a cele to vypada von. ale to, ze je priechodny a plastve vyzeraju ok este stale neznamena, ze je kat ok.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
6.3.17, 19:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ventil začni nosit vymlácení katy a dpf do sběrny kde je měří a zjistíš že na některých značkách aut je to podvod na stka ví že třeba některé katy nefachčí musíš je prohřívat na místě aby splnili, je to celý takový divný
|
6.3.17, 20:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|