Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 21:15

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Spadlý bordel ve válci 
Autor Zpráva

Příspěvek Spadlý bordel ve válci
Zdravím,
potřeboval bych poradit s takovým malým zádrhelem :D . Při vyndavání vstřikovacích trysek na Felicii 1.3 MPi mi jedno těsnění (O-kroužek trysky) spadlo velice neštastně do sacího ventilu a jelikož byl zrovna v otevřeném stavu, tak propadl až do komory válce. Když zkusím motor protočit otáčením řemenice, tak se v jednom bodě zasekne. Máte nějaké jednoduché řešení jak ho dostat ven ? V pracech na motoru jsem zatím celkem začátečník (dělal jsem akorát rozvody). Je možné válec vytáhnout spodem ven ? Nebo je nutné sundat hlavu ?
Když sundám hlavu aniž bych měnil těsnění, je možné jí vrátit bez nějakého dodatečného měření vůli vložek a přebroušení ?
Je možné utrhnout ty dlouhé imbusy co drží hlavu při povolování klasickou metodou (rázový utahovák nebo něco podobného nemám), koukal jsem že drží docela nafest ?
Ještě mě napadlo - nešlo by třeba vstříknout do válce trochu benzínu a zapálit (těsnění spálit) - možná šílenost ?

Nepotřebuju zodpovědět všechny otázky, jestliže je nebudu potřebovat, jen to píšu najednou kvůli rychlejší odpovědi. Děkuji všem.

23.6.17, 21:15
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Spadlý bordel ve válci
Pokud ho nevytahneš přes otvor pro svíčku tak bych sehnal jinej. Složil a nastartoval myslím že ten kroužek se rozletí hned při nastartování.

Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.

23.6.17, 22:08
Profil ICQ

Mě právě trošku děsí fakt, že se motor nedá protočit. Prostě se dostane jakoby "nadoraz" a dál ani relativně velkou silou nejde. Ten kroužek je guma, takže se asi moc nerozletí, nebo myslíš teplem ? Nevím právě jestli se ten válec vůbec dostane při startování k tomu, aby zapálil. Otvor na svíčku je v podstatě pasé, není tam nic vidět a je velkej prostor kde ten koužek může být. Náhradní kroužek mám, to vůbec není problém.

23.6.17, 22:17

možno sa zasmeješ, ale skús napr. vymontovať sviečku, nastaviť motor aby bol sací ventil trocha otvorený, zobrať vysávač, nasadiť na koniec dku hadicu a otvorom pre sviečku to skusit vytiahnut, cez ventil to bude sať vzduch, možno sa to podarí :D

23.6.17, 22:22
Vývojář

Nechapu,jak ti kvuli gumovemu krouzku nemuze jit protocit motorem....

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

24.6.17, 05:47

Jak jsem řikal - motor jsem zevnitř ještě neviděl, tak nevím kolik je místa nad válcem. Ale nemůže být třeba ten kroužek vražený mezi válec a sací ventil ? No zkusím povolit vačku a zkusit to otočit. Potom ten vysavač nebo kompresor, snad s tím něco udělám.

24.6.17, 06:37

Tak kroužek byl opravdu někde vzpříčený, píst nepřešel přes horní pozici. Povolení ventilů nepomohlo, ale po profouknutí kompresorem už jde motor otáčet. Ven ten kroužek ale dostat nedokážu (díra na svíčku je moc malá). Můžu ho tam teda nechat, nebude to problém ?

24.6.17, 07:29
Pan Kapitán

Mne motor s vyrvanym pistnim krouzkem tejden bouchal a pak se to srovnalo. Po nejaky době jsem při vymene tesneni vystoural strepy z hlavy a z pistu a pak to zase slozil. Dotedka jezdi.

Cvokárium: Youtube Instagram

24.6.17, 09:54
Profil ICQ YIM

Tak já pístní kroužky mám snad na svým místě, tohle byla "jenom guma". Jinak jsem to složil i s tím kroužkem ve válci, nastartoval, trochu to zacukalo, tak jsem přidal plyn a už jede v pohodě. Snad jsem tím nic nezničil.

Díky všem za rady, už jsem byl připravenej rozebírat půlku motoru :D

24.6.17, 12:39
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]