|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Škoda Felicia - Co vyměnit po koupi?
Autor |
Zpráva |
Frankííík
|
Škoda Felicia - Co vyměnit po koupi?
Zdravim, koupil sem teď Feldu rv.99 (nová maska) 1.3 50kw. Nejeto 130 tisic. Až na pár maličkosti jako nefunkčnost palivoměru a dalšich prkotin je vše. Jen je tu otázka servisu ohledně motoru.. Jede krásně a v pohodě, ale všech kapalin je tam opravdu minimum. Olej je jasný.. Pak určitě brzdovku.. Za tyhle dvě věci mi servis hodil kalkulaci cca 1800 (Olej si pravděpodobně udělám sám) Každopádně se chci zeptat co byste osobně ještě udělali? Osobně si řikám, jestli udělat i rozvody? Popř. Na kolik by měli vyjit v servisu včetně materiálu a práce? Mám celkem strach aby se nějak nedokur.. motor, jelikož když mám zaplej motor na volno běh je občas slyšet slabé piskani.. Nejsem automechanik ani do aut moc nedělám,takže budu rád za jakoukoliv radu či pomoc. Děkuji a přeji pěkný den.
|
25.9.17, 18:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Škoda Felicia - Co vyměnit po koupi?
olej s filtrem, brzdovka, chladící kapalina, filtr vzduchu a filtr paliva. Svíce pokud se chceš rozšoupnout, ale jenom jednojiskřiště. S tříjiskřištěm ti odejde zapalovací lišta. Na rozvody se vykašli, jsou řetězem a není to 1.2TSI, takže sou na furt. Někdy dělá ten řetěz rámus, ale nikdy jsem to neviděl ani skočený, natož přetržený. A jako kacíř ti radím - seřiď si vůli ventilů. Ale nastuduj si to, a udělej si to doma sám. Ti debilové v servise to neznají, neumí, nechtějí dělat, a když je k tomu donutíš, tak to akorát zkurví. Pokud se jich na to budeš ptát, připrav se na to, že ti řeknou: a:) to není potřeba b:) to se nastavuje samo to jsou znamení, že technik je debil, a ví o tom ho**o.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
25.9.17, 19:28 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Já třeba na Feldě 1.3MPi viděl rozvody, tak, že řetěz přeskakoval po zubech při startování (okol 200 tis ???) Jinak to co píše Křovák. Třeba kdybys napsal odkud jsi, nějaký mechanik by se našel i tady.
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
26.9.17, 07:28 |
|
|
Uzovkar
|
Rozvody pro sichr... volej jasnej (+ filtr). Vzduchovej filtr taky - stojí pár kaček. Mrkni taky na stav brzd. trubek, abys pak neměl někde z krpálu horkou chvilku alá James Bond.. Ventily seřídit je rozumný... A pak už jenom 10 let lejt benzín a měnit volej, než ti to uhnije pod nohama
|
27.9.17, 08:14 |
|
|
ventYl
|
Ja by som rozvody menil podla stavu. Sa moze kludne stat, ze keby sa nechali rozvody spravit v servise, tak tam hodia to najlacnejsie, co na trhu najdu a to nevydrzi ani tolko, co by vydrzali tieto rozvody do konca svojho zivota.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
27.9.17, 08:31 |
|
|
Uzovkar
|
jasně, ale jestli šustěj, pryč s nima... sada vyjde lacino a práce podle zkušeností... A je klid. Mně to nějak dycky tahá za uši, dyž kolem prošustí fávo/felcka
|
27.9.17, 08:37 |
|
|
Uzovkar
|
Frankííík píše: nefunkčnost palivoměru Tuhle jsem měl optimistickej palivoměr (ukazoval furt plno) a bylo to ukostřenim toho přístroje na sružený přístrojový desce. nedotah sem tam cosi dyž sem měnil osvětlení přístrojů.. Jestli se to chová jinak, tak plovák/elektrika u nádrže (asi je tam nějakej potenciometr?). Ale neslyšel jsem, že by s tim měl někdo trápení...
|
27.9.17, 08:43 |
|
|
Frankííík
|
Děkuji všem za rady a odpovědi! Jsem z Brna, takže kdyby tu byl nějaký zručný mechoš, určitě bychom se mohli nějak domluvit. (Vlastni garáž nemám) Jinak ohledně toho servisu bych se po vejplatě chtěl vejit do 3000-3500.. Prioritou jsou teď ty kapaliny. Co jsem koukal, tak rozvody nejsou drahý, ale práce vyjde tak na 1500 a vic.. Každopádně k tomu palivoměru.. Ještě jsme nekoukali na plovák, ale spiš myslim, že bude chyba nebo spiš špatnej kontakt u budiky.. Protože jednou za čas se na chvilku vypne i otáčkoměr..Palivoměr už pomalu funguje, ale ručička je jednou o centák nahoře a jednou zas dole.. Takže kdo vi, ale auto prej pár měsicu stálo, takže je možné že se ještě probudi.. Ještě doplnim.. Když auto stálo tak něco lehce piskalo, ale jen chvilku po nastartovani..
|
27.9.17, 14:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
máš nové auto tak klasicky blbneš, vyměn svíčky, filtry olej, zaved údržbový plán který najdeš na netu a to je celé, rozvody sděláš deklík 2 x M6 a prstíkem zkusí řetízek, pokud sním pohneš tak je na vyměni jestli je tam ja přibitý je to ok
|
27.9.17, 19:08 |
|
|
CROWACK
|
Uzovkar píše: jasně, ale jestli šustěj, pryč s nima... sada vyjde lacino a práce podle zkušeností... A je klid. Mně to nějak dycky tahá za uši, dyž kolem prošustí fávo/felcka Mě to taky tahá za uši... vyměníš, sereš se s tím, dáš tam nejkvalitnější co seženeš (origo už ne, tak s řetězem ČZ), ujedeš 20 tis a zas to chrastí... ... tak na to sereš, auto furt normálně jede, zesiluješ rádio...
|
27.9.17, 20:29 |
|
|
CROWACK
|
Frankííík píše: nefunkčnost palivoměru Jestli dlouho stála tak přirezl potenciometr v plováku. Odklop sedák vpravo zadní sedadlo, dekl dolu, čerpadlo ven a budeš vidět... Nebo si snuluj počítadlo, na plnou nádrž ujedeš 600km, pak tankuj
|
27.9.17, 20:31 |
|
|
Uzovkar
|
CROWACK píše: zesiluješ rádio... Tak to musíš beztak, páč v tom neni slyšet vlastního slova.. i dyž voproti 742 je to ezoterickej zážitek s meditačním podkresem
|
27.9.17, 23:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|