|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Chyba lambda sondy i po výměně na Škoda Felicia
Autor |
Zpráva |
Brnoable
|
Chyba lambda sondy i po výměně na Škoda Felicia
Ahoj, mám takový problém, vyměnil jsem na výfuku lambda sondu, která je nová od MAGNETI MARELLI a diagnostika VAG mi hlásí chybu 00525 - Sonda lambda G39 28-00 - zkrat na plus. Nevíte čím by to mohlo být? Jinak se jedná o motor 1.3 MPI. Děkuji za odpovědi.
|
1.7.20, 21:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lamač
|
Re: Chyba lambda sondy i po výměně na Škoda Felicia
Skontroluj vytápanie lambdy, kábové vedenie do rj, konektor a v diagnostike či lambda reguluje jak má.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
2.7.20, 15:46 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Já začínám mít poct, ze MM moc lambdy neumí
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
2.7.20, 18:51 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
lambdy bohužel fungují asi jen originál- bosch/NTK
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
2.7.20, 20:37 |
|
|
fatal
rejpal
|
Taky mám nedávno namontovanou Magneti Marelli. Nehlásí zkrat, ale chvíli po ostřejší jízdě mi začne blbnout, zatím nevím jistě zda je to lambdou, ale podezřívám ji.
Co se týče zkratu, osobně bych proměřil zda někde zkrat je a zda je na straně od konektoru k jednotce nebo od konektoru k lambdě. K takovému měření mám vyroben mezikus s oběma konektory, to zapojím mezi konektor lambdy a konektor pod termostatem a můžu měřit jaké je napětí na kterém pinu. Ale dodám, že jsem se dočetl, že nevhodným měřením (zejména přivedením napětí na senzor lambdy) se může lambdu odpálit (pokud je náhodou ok, tak by to byla škoda).
Pokud bude vše v pohodě, pak doporučuji zapnout diagnotiku (VAG-COM), nastartovat, přejít na blok hodnot, najít tam lambdu a sledovat. Správně má po chvíli klesat z 1.56 V a následně kmitat 0.1 - 0.9 V. A takto má kmitat nadále. Stará špatná lambda mi třeba dělala to, že začala kmitat, ale po chvíli skončila na nule, tedy chovala se normálně, ale jen chvíli...
|
2.7.20, 21:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
před více lety jsem měl BMM
sonda ukazovala lamda faktor, zničeho nic na volnoběh tam skočil údaj 25 a začalo odpočítávání, jak se údaj dostával k nule motor začal kouřit a zdechl, řešil jsem to několik let a na nic jsem nepřišel a nikdo nevěděl, když šlo auto do šrotu tak časem jsem rozřezal kabeláž a našel nějaký polovodič naletovaný, na drátech směr sonda, co to bylo ani jak to fachčilo nevím ale v bloku měřených hodnot když auto delší dobu jelo na volnoběh začlo odpočítávání, spotřeba auta byla běžně vysoká
|
11.7.20, 11:17 |
|
|
fatal
rejpal
|
Dnes jsem místo Magneti Marelli nainstaloval Bosch a signál z lambdy je lepší. Budu ještě informovat.
|
13.7.20, 19:45 |
|
|
varok
|
Konečně? Podle mě budeš konečně spokojen a bez větších cukatur.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.7.20, 15:28 |
|
|
fatal
rejpal
|
Vydržela 27km. Následně dává nulu. Vrátil jsem Magneti Marelli, ta sice dává špatné hodnoty, ale aspoň nějaké. Jo s lambdama je problém za problémem.
|
14.7.20, 17:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|