Zkuste mi prosím poradit při výběru nízkotlakého el.čerpadla benzínu. Našel jsem toto:https://race-shop.sk/2047-nizkotlakove-palivove-cerpadla Nevím jaký tlak by mělo mít,aby to udržel jehlový ventil v karburátoru a zároveň to dokázalo vytáhnout cca 1,5m z nádrže a dotlačit do karbce.Některá ta čerpadla mají dokonce zpětný ventil-je tam třeba?A u některých bylo napsáno,že mohou být jen do nějaké max.vzdálenosti od nádrže-pačemu? Díky.
Z víka karburátoru jsem měl udělaný bypass zpět do hrdla nádrže, hlavně pro trvalý, alespoň minimální průtok benzínu - sliboval jsem si od toho lepší chlazení čerpadýlka (a problém skutečně nikdy nebyl) Instalaci doporučuji provést přes silentbloky, ono při chodu vibruje a když je tvrdě přichyceno dělá to zbytečný rámus.
Zpětný ventil jsem nikdy neměl a nemyslím, že by byl nezbytný. Samozřejmě asi neublíží. Vzdálenost od nádrže je proto, že tyhle čerpadýlka obecně lépe tlačí než sajou.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
22.9.20, 12:04
Kachnis
Moderátor
Re: El.čerpadlo na SEDR
můžeš použít tu prapodivnou nádobu co měly favority u karburátoru.. zajistí průtok, odvzdušní ...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
25.9.20, 06:44
Viky
Pan Kapitán
Jo to je fakt, mam ji na Rapidu, puvodne kvůli LPG, z pumpy do nádobky, z nádobky samospádem do karburatoru a vratna hadička napojena přes odvzdusneni do hrdla nadrze.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Díky za info. Čerpadlo koupeno,funguje.Postavím bandasku na zem,2m hadice,čerpadlo je u motoru a během chvilky natáhne a tlačí dál-není třeba ho dávat blízko k nádrži. Můj problém to ale nevyřešilo,neb z nádrže nic nevytáhne-u T613 je hadice nádrž-motor cca 1,4m. Když do hadice fouknu je slyšet bublající benzin,když to zkusím vlasní hubou natáhnout,tak to jde taky,ale jak mechanické,tak el. čerpadlo to nedají. Tak ještě ve finále zkusím vyměnit tu hadici a uvidíme.
18.11.20, 14:34
Viky
Pan Kapitán
Ja mel u Transportera problem s nejakym bordelem v nadrzi, vypadalo to jako chuchvalce lukoprenu. Sem tam mi to ucpalo vyvod, tahal jsem to ven skrz hadici kusem nerez dratu s malinkym hackem na konci.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 30 návštevníků