výměna oleje ve značkovím servisu škoda
Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
Martin píše: Vít Široký píše: ona octavie 2 je malinko ujetá koukám... kvůli žárovce v předním světle se musí vyjmout světlomet z vozu, takže bych se ani nedivil kdyby se tam ten olej cucal měrkou a jinak to nešlo No a co? Já také sundávám světlo při výměně žárovky. no vidiš to, ale ty máš auto zastaralé, já si (nesjpíš drze) dovoluju předpokládat, že by současným trendem, mělo být zjednodušování veškerých činností uživatele, nikoli naopak. A když to ve favu jde bez demontáže, přijde mi nutná demotnáž, nebo spíš vyjmutí, jako krok zpět
|
17.8.07, 20:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
Jasný, já to chápu.
Ale zastaralé je silné slovo, použil bych staršího data výroby.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
17.8.07, 20:35 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Starší datum výroby určitě, současně s tím ale trvám na tom zastaralém. Ostatně pod termínem zastaralé si představuju i mnohem mladší auta, Superb byl zastaralý už na počátku výroby. Octavie (dnes označované jako Tour) mezi tu skupinupočítám taky.
|
17.8.07, 20:44 |
|
|
Kristensen
|
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
17.8.07, 21:04 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
vím jak vypadá punto, ale nikdy jsem o tomhle nepřemýšlel, tam se musí snad sundat i nějaký čalounění, ne? Nebo co tam jště čeká za překážky
|
17.8.07, 21:08 |
|
|
Nepér
|
Musíš vzít klíč na kola a zevnitř jím odšroubovat matky světla a světlo vyndat, potom povolit spoustu šroubků a otevřít světlo. Potom se teda dá vyměnit i nějaká ta žárovka... Průšvih je ta plastová krytka z interiéru, co se při první výměně žárovky ulomí. Holt italskej plážák...
edit: Jo, jde to taky povolit takovým spešl bazzmekem z nářadí... někdy
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
Naposledy upravil Nepér dne 17.8.07, 21:22, celkově upraveno 1
|
17.8.07, 21:19 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
klíč na kola? to si děláš prd.l
|
17.8.07, 21:20 |
|
|
DRYVER
|
Vít Široký píše: ona octavie 2 je malinko ujetá koukám... kvůli žárovce v předním světle se musí vyjmout světlomet z vozu, takže bych se ani nedivil kdyby se tam ten olej cucal měrkou a jinak to nešlo
To nic neni ale kdyz menis zarovku na Renault Modus tak musis sunadat plast pod motorem, sundat naraznik ( snim i cast plastovych podbehu) ,vyndat svetlo ven, vymenit zarovku a zaptaky napasovat naraznik .... No hruuza
|
18.8.07, 12:22 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
taky dobrý, to už aby člověk jezdil i s blbou žárovkou do servisu
|
18.8.07, 12:43 |
|
|
DRYVER
|
Vít Široký píše: taky dobrý, to už aby člověk jezdil i s blbou žárovkou do servisu
No jinak to vymemnit nejde. A chtel bych videt treby kdyz te zasatvijou policajti ze ti nesviti zarovka ze si ju musis hned na miste vymenit. Asi bych jim rekl at si to zkusi sam
|
18.8.07, 12:50 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
oni ti klidně zakážou pokračovat v jízdě, zaplatíš pokutu za nefunkční osvětlení, a klidně si můžeš zavolat nějakou asistenční službu
|
18.8.07, 12:53 |
|
|
Kristensen
|
Vít Široký píše: oni ti klidně zakážou pokračovat v jízdě, zaplatíš pokutu za nefunkční osvětlení, a klidně si můžeš zavolat nějakou asistenční službu
Jo a to bylo tenkrát řečí kolem schválení když se objevily 4 kulatý světla na fávo, hlavně proto že nešli žárovky vyměnit bez demontáže světla!!!!!!!!!!!!!
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
18.8.07, 15:55 |
|
|
Bukaj
|
Co vím, tak u většiny nových aut se musí světlo vyndat - v motorovém prostoru není místo na manipulaci se žárovkou, když je tam hromada zbytečného harampádí (elektrošrot, lednice, tisíce čidel, hadiček, nesmyslů)
Ale mistři oboru byli a jsou Francouzi
Alespoň, že světlo jde většinou vyndat bez násilí a zvláštního nářadí - i když třeba u firemního Citroena Jumpera se taky musí sundat maska... (vyléval jsem ze světla vodu a čistil jsem jej zvnitřku, sušil, zasilikonoval a zprovozňoval regulaci sklonu).
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
20.8.07, 22:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|