Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 12:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 výměna oleje ve značkovím servisu škoda 
Autor Zpráva
Hluchoň

Příspěvek 
Martin píše:
Vít Široký píše:
ona octavie 2 je malinko ujetá koukám... kvůli žárovce v předním světle se musí vyjmout světlomet z vozu, takže bych se ani nedivil kdyby se tam ten olej cucal měrkou a jinak to nešlo

:lol: No a co? :lol: Já také sundávám světlo při výměně žárovky. :lol:
no vidiš to, ale ty máš auto zastaralé, já si (nesjpíš drze) dovoluju předpokládat, že by současným trendem, mělo být zjednodušování veškerých činností uživatele, nikoli naopak. A když to ve favu jde bez demontáže, přijde mi nutná demotnáž, nebo spíš vyjmutí, jako krok zpět

17.8.07, 20:12
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Jasný, já to chápu. :wink:

Ale zastaralé je silné slovo, použil bych staršího data výroby. :lol:

17.8.07, 20:35
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
Starší datum výroby určitě, současně s tím ale trvám na tom zastaralém. Ostatně pod termínem zastaralé si představuju i mnohem mladší auta, Superb byl zastaralý už na počátku výroby. Octavie (dnes označované jako Tour) mezi tu skupinupočítám taky.

17.8.07, 20:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Určitě pár lidí z vás zná jaký to je měnit zadní žárovku ve světle na Fiatu Punto r.v. od 10/93 jsou to takový stojatý světla v zadních sloupcích. Bych chtěl vidět jestli tohle někdo budoucí řidiče v autoškole učí :lol: :lol: :lol:

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

17.8.07, 21:04
Hluchoň

Příspěvek 
Kristensen píše:
Určitě pár lidí z vás zná jaký to je měnit zadní žárovku ve světle na Fiatu Punto r.v. od 10/93 jsou to takový stojatý světla v zadních sloupcích. Bych chtěl vidět jestli tohle někdo budoucí řidiče v autoškole učí :lol: :lol: :lol:
vím jak vypadá punto, ale nikdy jsem o tomhle nepřemýšlel, tam se musí snad sundat i nějaký čalounění, ne? Nebo co tam jště čeká za překážky

17.8.07, 21:08
Profil ICQ

Příspěvek 
Musíš vzít klíč na kola a zevnitř jím odšroubovat matky světla a světlo vyndat, potom povolit spoustu šroubků a otevřít světlo. Potom se teda dá vyměnit i nějaká ta žárovka... Průšvih je ta plastová krytka z interiéru, co se při první výměně žárovky ulomí. Holt italskej plážák...
edit: Jo, jde to taky povolit takovým spešl bazzmekem z nářadí... někdy

Naposledy upravil Nepér dne 17.8.07, 21:22, celkově upraveno 1

17.8.07, 21:19
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
klíč na kola? to si děláš prd.l

17.8.07, 21:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
ona octavie 2 je malinko ujetá koukám... kvůli žárovce v předním světle se musí vyjmout světlomet z vozu, takže bych se ani nedivil kdyby se tam ten olej cucal měrkou a jinak to nešlo

To nic neni ale kdyz menis zarovku na Renault Modus tak musis sunadat plast pod motorem, sundat naraznik ( snim i cast plastovych podbehu) ,vyndat svetlo ven, vymenit zarovku a zaptaky napasovat naraznik .... No hruuza

18.8.07, 12:22
Hluchoň

Příspěvek 
taky dobrý, to už aby člověk jezdil i s blbou žárovkou do servisu

18.8.07, 12:43
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
taky dobrý, to už aby člověk jezdil i s blbou žárovkou do servisu

No jinak to vymemnit nejde. A chtel bych videt treby kdyz te zasatvijou policajti ze ti nesviti zarovka ze si ju musis hned na miste vymenit. Asi bych jim rekl at si to zkusi sam :lol:

18.8.07, 12:50
Hluchoň

Příspěvek 
oni ti klidně zakážou pokračovat v jízdě, zaplatíš pokutu za nefunkční osvětlení, a klidně si můžeš zavolat nějakou asistenční službu

18.8.07, 12:53
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
oni ti klidně zakážou pokračovat v jízdě, zaplatíš pokutu za nefunkční osvětlení, a klidně si můžeš zavolat nějakou asistenční službu

Jo a to bylo tenkrát řečí kolem schválení když se objevily 4 kulatý světla na fávo, hlavně proto že nešli žárovky vyměnit bez demontáže světla!!!!!!!!!!!!!

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

18.8.07, 15:55

Příspěvek 
Co vím, tak u většiny nových aut se musí světlo vyndat - v motorovém prostoru není místo na manipulaci se žárovkou, když je tam hromada zbytečného harampádí (elektrošrot, lednice, tisíce čidel, hadiček, nesmyslů) :)
Ale mistři oboru byli a jsou Francouzi ;)
Alespoň, že světlo jde většinou vyndat bez násilí a zvláštního nářadí - i když třeba u firemního Citroena Jumpera se taky musí sundat maska... (vyléval jsem ze světla vodu a čistil jsem jej zvnitřku, sušil, zasilikonoval a zprovozňoval regulaci sklonu).

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

20.8.07, 22:04
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2