|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Autor |
Zpráva |
mišo
|
za studena dymi
zdravim to som zase ja trosku som patral u predchadzajuceho majitela co s tym robil a on my povedal ze do motora pred vymenou oleja nalial pripravok na cistenie motora rozpustajuce usadeniny a potom mu to zacalo dymit tak teraz neviem co s tym ci su to ozaj tie kruzky alebo tesnenia pod a v hlave(manzety ventilov) prosim poradte na tomto novom oleji je tam nabehane cca 2500km
|
18.8.07, 21:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Asi se tim uvolnily krouzky a asi i voditka ventilu. Ty tam mas gufera jo na skodovce? Jedine dodelavany ... ale proc ne
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
18.8.07, 22:30 |
|
|
Kristensen
|
Re: za studena dymi
mišo píše: zdravim to som zase ja trosku som patral u predchadzajuceho majitela co s tym robil a on my povedal ze do motora pred vymenou oleja nalial pripravok na cistenie motora rozpustajuce usadeniny a potom mu to zacalo dymit tak teraz neviem co s tym ci su to ozaj tie kruzky alebo tesnenia pod a v hlave(manzety ventilov) prosim poradte na tomto novom oleji je tam nabehane cca 2500km
To je v podstatě jedno, na vše musíš sundat hlavu, no kromě tech ventilových gufer, na to stačí sundat karbec aby jsi tam měl víc místa. Ale pokud nalil něco na čištění do motoru, tak i když nebudou kroužky oběhaný tak můžou být vymačkaný ty drážky v pístech a v tu chvíli se z pístních kroužků a pístů stává perfektní čerpadlo na olej a přečerpává ho to do spalovacího prostoru.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
19.8.07, 10:10 |
|
|
mišo
|
dymi
neviem ako su na tom tie drazky na piestoch ale tlaky mam ako na novom motore 11,5bar uz mi poradili aj ze mam dobre uvarit motor nech si to tam sadne??
|
19.8.07, 23:32 |
|
|
ventYl
|
Re: dymi
mišo píše: neviem ako su na tom tie drazky na piestoch ale tlaky mam ako na novom motore 11,5bar uz mi poradili aj ze mam dobre uvarit motor nech si to tam sadne??
To je volovina, uvarit motoru by neprospelo a asi by ta nepotesilo, keby si praskol hlavu.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
20.8.07, 06:29 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jezis to je hovadina, to si pak uz sedne na vzdy
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
20.8.07, 07:42 |
|
|
michalkatka
|
kamarát neviem k čomu, ale raz do oleja pred jazdou nalial cca 1l benzínu, že aby sa tam niečo vyčistilo, alebo povolilo nechápal som, a nechápem do dnes...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.8.07, 07:59 |
|
|
Kristensen
|
Re: dymi
mišo píše: neviem ako su na tom tie drazky na piestoch ale tlaky mam ako na novom motore 11,5bar uz mi poradili aj ze mam dobre uvarit motor nech si to tam sadne??
Pokud hrkaj kroužky v drážkách tak tlaky se v podstatě nemění, jen to chlastá olej.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
20.8.07, 08:53 |
|
|
janci24sk
|
Hurá
Takže po troch týždňoch hútania,čo tomu môjmu motoru je,sme došli k záveru že sú v ťahu nové krúžky.Dymenie neprestalo ani po pridaní gufier a olejčok to žralo stále hodne.Potom kolega pozrel znovu krúžky a boli na .... Boli to lamelové Kolbenshmidt a následne tam dal origo české.Zatial som na tom odbehol nejakých 80km a po dyme ani stopy.Ďakujem všetkým zúčastneným za rady a neodporúčam spomínané piestne krúžky,teda aspoň nie do 125ky.
|
23.8.07, 00:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|