Autor |
Zpráva |
Lukáš
|
Motor Favorit. rv. 94
Dnes se mi uplne vybila baterka na Facku, dal jsem tam jinou, ale motor se po nastartovani chova jak chce a hodne chcipa... cim to je? Co jsem tak pochopil z chytrych knizek tak se resetovala jednotka.. je to mozne? Jak to mam resit?
|
16.9.07, 18:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
Odpojení baterky nemá na stav jednotky vliv, maximálně se uvede do továrního nastavení, zkus proměřit elektriku, konkrétně dobíjení.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
16.9.07, 18:34 |
|
|
Lukáš
|
Ono to jelo ale normalne.. mi se ta baterka uplne vybila, ze ani svetla nesvitily.. tak jsem dojel domu ac s velkymi obtizemi.. dal novou baterku a od ted to jezdi spatne.. jemne tuknu do plynu otacky vyleti vysoko a pak to chcipne... a tak porad dokola.. jede to, ale musim to neustale drzet na plynu
|
16.9.07, 18:36 |
|
|
Lukáš
|
Jeste bych to prirovnal k tomu, jednou jsem delal jakoby STARY START nebo jak se tomu rikalo v knizce.. zahrat motor.. odpojit jednotku na cca 10min, pripojit a samo se to nastavi tak jak potrebuje... tak mi to prijde ze to same to dela ted...
|
16.9.07, 18:38 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
odpoj jí na noc
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.9.07, 18:55 |
|
|
Lukáš
|
Proc? Co tim docilim? Dik
|
16.9.07, 19:03 |
|
|
cyz
|
Lukáš píše: Jeste bych to prirovnal k tomu, jednou jsem delal jakoby STARY START nebo jak se tomu rikalo v knizce.. zahrat motor.. odpojit jednotku na cca 10min, pripojit a samo se to nastavi tak jak potrebuje... tak mi to prijde ze to same to dela ted...
Ten starý start spočívá v resetování té jednotky a potom 5x po sobě nastartovat a nechat běžet na volnoběch po 5 minutách, mělo by se to spravit
|
16.9.07, 20:51 |
|
|
Lukáš
|
Proc mam ale odpojit tu baterku na noc jak bylo psano vyse? Mam podezreni na to ze mi nedobiji alternator.. co mam delat abych zkontroloval jestli funguje nebo ne?
|
16.9.07, 21:30 |
|
|
cyz
|
Lukáš píše: Proc mam ale odpojit tu baterku na noc jak bylo psano vyse? Mam podezreni na to ze mi nedobiji alternator.. co mam delat abych zkontroloval jestli funguje nebo ne?
Řekl bych že noc je to zbytečné...navíc ten starý start se má dělat na teplém motoru a to při odpojení na noc nedosáhneš. Alternátor - no ve většině případů ti kontrolka indikuje chybu dobíjení, jinak jestli nesvítí tak prostě nastartuj, a měř napětí v síti, na volnoběh vez zátěže by tam mělo být 14V +/-0,2 ( vpraxi to skáče trochu víc ale v nesmí tam být víc než 15V míň než 13. Na volnoběh může napětí klesnout, zejména když je vybitá baterka nebo moc nízký volnoběh, kdyby bylo malé napěti na volnoběh tak přidej plyn, okamžitě by to mělo vyskočit na těch 14V
|
16.9.07, 21:35 |
|
|
Lukáš
|
Kam mam ale pripojit ty svorky voltmetru? dik
|
16.9.07, 22:10 |
|
|
cyz
|
třeba přímo na kontakty na baterce....
|
16.9.07, 22:41 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Lukáš píše: Kam mam ale pripojit ty svorky voltmetru? dik
lukáši co vím tak problémy s volnoběhem máš pořád a nikdy jsi to nedořešil, jestli nebude problém na klapce takový obdélník 4 x 6 cm snímač klapky a spínač volnobéhu na čtyři šroubky hnědá nebo černá barva miloš
|
17.9.07, 06:41 |
|
|
Lukáš
|
To je pravda ze tam je problem s klapkou, ale v servise to seridili tak aby to jelo.. sice mi nekdy nepadaly otacky na volnobeh, ale bylo to zcela provozuschopne.. Dobijeni (kontrolka) se rozsvitila jen nekdy.. ale asi to dobijelo, protoze jsem porad jezdil.. Pak jsem tam dal starou nabitou baterku a jel s tim... baterka se uplne vybila ze mi ani svetla nesvitily a auto jelo strasne spatne.. (nebylo napajeni pro RJ) si to takhle vysvetluju. Ted jsem tam dal baterku novou a motor se chova divne, jak malo zmacknu plyn tak vyleti otacky vysoko, po nastartovani vyleti a hned chcipne. A co navic tak mi to zacalo asi vybijet baterku (respektive nedobijet). Asi bude nejlepsi kdyz to hodim do servisu a bude klid. Nemohl by mi jeste nekdo rict co to muze byt a jestli se to neda nejak doma vyresit?
|
17.9.07, 06:47 |
|
|
patrik-hp
|
Lukáš píše: To je pravda ze tam je problem s klapkou, ale v servise to seridili tak aby to jelo.. sice mi nekdy nepadaly otacky na volnobeh, ale bylo to zcela provozuschopne.. Dobijeni (kontrolka) se rozsvitila jen nekdy.. ale asi to dobijelo, protoze jsem porad jezdil.. Pak jsem tam dal starou nabitou baterku a jel s tim... baterka se uplne vybila ze mi ani svetla nesvitily a auto jelo strasne spatne.. (nebylo napajeni pro RJ) si to takhle vysvetluju. Ted jsem tam dal baterku novou a motor se chova divne, jak malo zmacknu plyn tak vyleti otacky vysoko, po nastartovani vyleti a hned chcipne. A co navic tak mi to zacalo asi vybijet baterku (respektive nedobijet). Asi bude nejlepsi kdyz to hodim do servisu a bude klid. Nemohl by mi jeste nekdo rict co to muze byt a jestli se to neda nejak doma vyresit?
Jeď tedy znovu do servisu
|
17.9.07, 08:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|