Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
jindra píše: mazhor píše: Já liju M7ADSIII za 50kč/l rozlívanej. Do škodovky myslím v poho. Mě šáde žere tak litr až litr a půl na 1000km. Měním tak po 8000km, ale přemejšlím že interval prodloužím když tolik dolívám.. I když prej s plynem by se měli intervaly výměny oleje zkrátit. co chceš měnit do motoru naleješ 4L oleje u tebe to je tak na 3-4000 km stačí měnit filtr
Ve vaně se bude usazovat humus a jednoho krásného dne se začnou svinit svíčky, začne to blbě startovat, výměna svíček, kabeláže ani rozdělovače nepomůže, tak půjde motor i s autem na vrakáč. Tam si motor koupí někdo jiný, vyčistí, přetěsní, vymění olej a bude jezdit vesele dál. (Podobnost s realitou není náhodná, zhruba takto jsem oživil motor.)
|
1.11.07, 08:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
paradio
|
Už nikdy olej z Lidlu
Taky jsem nalil do motoru olej z Lidlu a asi po 300 km jsem zjistil, že jsem pod spodní ryskou na měrce. Motor začal čudit a žral olej jako ropák. Tak jsem do auta strčil jiný motor a tenhle mám zrovna na stole a dělám GO / dneska právě usazuju vložky/, měl zapečený kroužky a to měl opravdu nejeto jen 44 tisíc km.
_________________ ___________________
|^^^^^^^^^^^^^^| ,, _\_
|**** PARADIO***** '|""";.||.___.
|_..._...______==== ___|__|..., ] |
"(@ )'(@ )""""*|(@ )(@ )*****(@)
Škoda 120GL 1987 - VW PASSAT 1.8T/110kW
|
2.11.07, 15:52 |
|
|
cyz
|
Re: Už nikdy olej z Lidlu
paradio píše: Taky jsem nalil do motoru olej z Lidlu a asi po 300 km jsem zjistil, že jsem pod spodní ryskou na měrce. Motor začal čudit a žral olej jako ropák. Tak jsem do auta strčil jiný motor a tenhle mám zrovna na stole a dělám GO / dneska právě usazuju vložky/, měl zapečený kroužky a to měl opravdu nejeto jen 44 tisíc km.
Dobré vědět...ale tak jako tak bych ten olej nepoužil na nic víc než na mazání řetězu na motorové pile.
|
2.11.07, 16:49 |
|
|
Drak
|
cyz píše: Dobré vědět...ale tak jako tak bych ten olej nepoužil na nic víc než na mazání řetězu na motorové pile.
To by tě Bursíkovci hnali, dnes se může v provozu pila mazat jen potravinářským.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
2.11.07, 18:43 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Drak píše: cyz píše: Dobré vědět...ale tak jako tak bych ten olej nepoužil na nic víc než na mazání řetězu na motorové pile. To by tě Bursíkovci hnali, dnes se může v provozu pila mazat jen potravinářským.
řepkovým
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
2.11.07, 21:39 |
|
|
Šemik
|
O tom pablbovi Bursíkovi mi radši ani nemluvte... Ráno jsem slyšel ve zprávách že má dostat ještě školství
Si pak budu na školnim hajzlu vytírat prdel dvouvrstvým mechem, ne...?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
2.11.07, 21:42 |
|
|
ferrari
|
Ja tu som zástancom toho, že aspoň aká-taká značka (=Hekra, Madit, Mogul) a meniť v intervaloch podľa kvality oleja...žiadky Lidl, tesco, či nakupujte Hypervýhodne...
ale musím sa priznať, že som 2 x kúpil olej v Tescu (carex) bo bol za 119 Sk/5l a otcovi šáde svojho času papala tak 1,5l /1000 km...a keď najazdíte 1000 km za mesiac...ale ten olej bol veľmi hnedý (=podľa mňa recyklovaný) a podozrivo riedky (cez leto som dolieval raz Carex, raz Madit M6AD)
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
2.11.07, 22:32 |
|
|
cyz
|
Drak píše: cyz píše: Dobré vědět...ale tak jako tak bych ten olej nepoužil na nic víc než na mazání řetězu na motorové pile. To by tě Bursíkovci hnali, dnes se může v provozu pila mazat jen potravinářským.
Potravinářským ne...jako někteří to dělají ale to se potom musí čistit. na to je přímo určený biologicky odbouratelný olej
|
4.11.07, 10:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|