Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 05:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Kolísající volnoběh felicia 
Autor Zpráva

Příspěvek Kolísající volnoběh felicia
Mám takovej problém a otázku co může způsobit běh motoru na benzin na volnoběžné otáčky jen na tři válce a na lpg v bez problému? jde jen o volnoběh za studena. svíčky jsou nový, víčko rozdělovače nové... díky za pomoc
FELICIA Bosh 1,3 50kW

6.11.07, 22:06
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Kolísající volnoběh felicia
Nouzi píše:
Mám takovej problém a otázku co může způsobit běh motoru na benzin na volnoběžné otáčky jen na tři válce a na lpg v bez problému? jde jen o volnoběh za studena. svíčky jsou nový, víčko rozdělovače nové... díky za pomoc
FELICIA Bosh 1,3 50kW

musíš mít jasně diagnostikované zda motor skutečně jede na tři válce nebo se tak chová to znamená zda zapalují všechny svíčky a to asi jo protože na LPG je to OK tak se podle mě jen tak motor chová jako by to jelo na tři válce, já bych vyměnil palivový filtr a pokud je ucpaný tak bych přezkoušel tlak čerpadla, pak bych přijel na diagnostiku a nechal si přečíst pamět závad praděpodobně tam naskočí vadný snímač polohy klapky a spínač volnoběhu miloš

7.11.07, 07:23

slovacek.milos píše:
Nouzi píše:
FELICIA Bosh 1,3 50kW

musíš mít jasně diagnostikované zda motor skutečně jede na tři válce nebo se tak chová to znamená zda zapalují všechny svíčky a to asi jo protože na LPG je to OK tak se podle mě jen tak motor chová jako by to jelo na tři válce, já bych vyměnil palivový filtr a pokud je ucpaný tak bych přezkoušel tlak čerpadla, pak bych přijel na diagnostiku a nechal si přečíst pamět závad praděpodobně tam naskočí vadný snímač polohy klapky a spínač volnoběhu miloš

No na diagnostice sem byl, vše ok... v paměti chyb jen jedna chyba a ta prej souvisí s lpg. nešla vyresetovat. Zkusím asi vyměnit lamda sondu i když na diagnostice nic nehlásila... a ještě omrknu ty "nové" svíčky.. ale palivový filtr... je mi divný že to dělá jen za studena.. i když mám dojem že i když je to zahřátý tak emise sou někde kde by neměly bejt.

13.11.07, 19:35

Příspěvek 
kámošovi dělal něco podobnýho co popisuješ svod podtlaku k posilovači brzd,ale když ti to na ten plyn jede,tak to tim spíš nebude-ale prozkoumat to můžeš:)

15.11.07, 19:32

Nouzi píše:
... v paměti chyb jen jedna chyba a ta prej souvisí s lpg. nešla vyresetovat...

To je trochu divný, LPG má svou řídící jednotku, která jen řídí tlak a množství LPG v závislosti na čidlech motoru a dává původní ŘJ signál k zastavení čerpadla a vstřiků a nijak nezasahuje do paměti závad a že by chyba nešla vymazat je taky divný, kdo ti to dělal?

15.11.07, 19:59
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]