Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 05:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 teplota motora 
Autor Zpráva

Příspěvek teplota motora
zdravym, pocul som ze u skodoviek je normalne ze sa v teple prehrievaju a v zime su studene, ja mam problem teplotu vyhnat nad 70 stupnov, podarilo sa mi to len asi 3 krat a aj to do poriadne dlheho kopca plne nalozeny, co by pomohlo tomu, moze byt vadny termostat???

21.10.07, 19:53
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ano, vymen termostat. Dobra znacka je treba Wahler.

Jinak to co jsi slysel je pravda u neudrzovanych skodovek. Spravne udrzovana skodovka si drzi 80°C a je :) Tedy kromě dlouhé kolony v létě, tam to trochu vyleze.. :roll:

21.10.07, 20:08

Příspěvek 
Ještě může být problém ve špatně kalibrovaném teploměru, moje škodovka ukazovala taky pořád 70°C, termostaty jsem tam měl 3, 2 originální a jeden Vernet který taky není vůbec špatný. Zkoušel jsem to porovnat v hrnci vody s laboratorním rtuťovým teploměrem a ukazovalo to o 9°C míň. Teploměr se dá kalibrovat pomocí bočníků u cívky.

21.10.07, 22:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Ja mám problém škodu 105 zohriať na 70,dal som tretí termostat-nemecký,začalo to po výmene nanrznúcej kvapaliny, kúrtenie ani nezapínam aby ešte neklesla teplota motora,a v predu je hadica pri chladiči teplá, termostaty som skúšal s teplomerom-otvárať začínajú pri 75 st. Teplomer na aute ak by aj zle ukazoval, tak ak kúrenie je slabé a vodu hneď pustí do predu do chladiča tak neviem, už mi radili otočiť termostat. Kde je pes zakopaný?

17.11.07, 10:46
Mistr mechanik

Příspěvek 
skoda píše:
Ja mám problém škodu 105 zohriať na 70,dal som tretí termostat-nemecký,začalo to po výmene nanrznúcej kvapaliny, kúrtenie ani nezapínam aby ešte neklesla teplota motora,a v predu je hadica pri chladiči teplá, termostaty som skúšal s teplomerom-otvárať začínajú pri 75 st. Teplomer na aute ak by aj zle ukazoval, tak ak kúrenie je slabé a vodu hneď pustí do predu do chladiča tak neviem, už mi radili otočiť termostat. Kde je pes zakopaný?

pokud tě nešálí teploměr tak jedině termostat, si dej hadru do termostatu a musíš vařit párky jinak je celsius rom miloš

17.11.07, 11:56

Příspěvek 
Tak tam zkus dát termostat z Fava.

17.11.07, 12:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]